Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Najsmieszniejsza postac z wladcy pierscieni?????!!!
Author Message
blazej
Guest
  Posted: Tue Feb 01, 2005 10:03 am   Najśmieszniejsza postać z władcy pierścieni?????!!!

Jak dla mnie Pipin.

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Feb 04, 2005 2:15 pm   pipin

Pipin nie był śmieszną osobą. Po prostu był wesoły i dlatego go tak odbierasz;)

Lirael 
Na Drodze Do Bree

Posted: Mon Feb 21, 2005 11:03 pm   

Dziwny z deczka temat, bo LOTR raczej nie jest komedią, ale tak... hmmmm.... mnie tez chyba najbardziej bawił Pipin, ale to dlatego, ze nie za bardzo zastanawiał się nad tym co robi. Po prostu nie pomyślał dwa razy. To z jego natury po porstu wynika, ale wydaje mi sie że to właśnie hcyba oni najabrdziej bawią zarówno czytalników jak i widzów.
Pozdrawiam
Lirael

Świr 
Mallorny Lothlórien

Posted: Mon May 30, 2005 5:28 pm   

najzabawniejszy był Gimli:p a szczególnie jego kłótnie z Legolasem:p

For Ghot
Sielanka Hobbitonu

Posted: Tue Jun 21, 2005 2:09 pm   

Suron ;) , ale tak na powarznie to zecywiscie Pipin, klutnie Gimliego z legolasem :dark:

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Tue Jun 21, 2005 10:01 pm   

Hm... Temat zaiste ciekawey ;p :D
Kto najsmieszniejszy? :) Mnie zawsze smieszyli hobbici.. ;p nie wiem czemu. ;D Ksiazkowo to mysle, ze własnie oni..;p Choc wizualnie patrzac po filmie to chyba karczmarz z Kucyka ;p :)

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Ireth 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Wed Aug 10, 2005 9:22 pm   

Mi się wydaje że zarówno w filmie jak i w książce najzabawniejsi byli Gimli i Legolas;] w filmie zwłaszcza Gimli:>

Krasnolud 
Na Drodze Do Bree

Posted: Sun Aug 14, 2005 10:53 am   

Ja również uważam, że Gimli jest najśmieszniejszą postacią w całym Lotrze :D

Mała Elfka 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun Aug 14, 2005 12:16 pm   

Mnie osobiscie smieszy... hmm... Ent. :) Ma taki fajny nosek z listkiem na czubku. Uwielbiam go, kiedy gada :) Jest po postu boski^^

Jeszcze fajni sa Pip i Mery :) Oj tak, swietnie zachowuja sie w Morii ^^ Kocham ich :)

Ireth 

Posted: Mon Aug 15, 2005 11:33 pm   

hehe enty fajnie gadaly;] tak powoli i no tak nie "pochopnie";D

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Tue Aug 16, 2005 3:07 pm   

Znów popiszę się oryginalnością - Merry, Pippin i Gimli :] Hobbici - można pośmiać się z głupot, które wyczyniają i Gandalfa komentującego ich zachowanie. Gimli - czywiście kłótnie z Legolasem.

Misia
Sielanka Hobbitonu

Posted: Wed Aug 31, 2005 1:38 pm   

hello ja uwazam tak jak swir ze Gimli byl najsmieszniejszy i te klotnie z Legolasem :lol: bylo super :lol: pozdro :lol:

Elin 
Mallorny Lothlórien

Posted: Wed Aug 31, 2005 2:17 pm   

Najśmieszniejsza ? Hm...w sumie nikt bo śmieszność to cos mało pozytywnego...Jeśli zaś chodzi o najzabawniejszą to napewno Drzewiec - sama nie wiem dlaczego ale on naprawde umiał poprawiać mi czasem humor :)

Razmus 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Fri Sep 09, 2005 12:25 pm   

Wedlug mnie najsmiesniejszy byl Tom Bombadil A zarazem najnudniejszy(słowa głeboko filozoficzne :D )

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Sep 13, 2005 5:28 pm   

dla mnie bombadil byl dziwny...moze dlatego ze nigdy do konca nie poznalem jego postaci...czekaj...jego postac ciezko poznac...inaczej to powiem...nigdy nie chcialem go poznac choc troche ;)

Platon

zapalka 

Posted: Wed Sep 14, 2005 3:45 pm   

Moje ulubione postacie, czyli Meriadok Branybuck i Peregrin Tuk :tak: .
Może rzeczywiście rtak ich odbieram, bo byli weseli, ale sami w sobie są śmieszni. szczególnie na filmie! Takie malutkie istotki :D ! Ale najbardziej rozbroiło mnie zachowanie i mina Pippina w Morii. Wtedy, jak wrzucił trupa do studni. Ta mina była po prostu cudna :lol: ! Albo ta sytuacja na Naradzie u Elronda w filmie: "My też idziemy! Ale... dokąd?" Haha! I jak wbiegli to ta mna Elronda była boooska :D ! Takie małe istotki potrafiły do takieho "stanu" doprowdzić samego ElrondA :ban: ! Haha!
Sądzę, że Tolkien wprowadził te postacie po długim namyśle. I bardzo dobrze, że je wprowadził. Bo one jakby rozświetlaja mrok w nie zawsze jasnej i radosnej rzeczywistości Lotr'a.

[ Dodano: Sro Wrz 14, 2005 3:46 pm ]
Acha, kłótnie Legolasa i Gimliego były świetbe :tak: !

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Sep 14, 2005 5:10 pm   

A mnie nie śmieszyły nigdy ani kłótnie Legolasa i Gimliego, ani hobbici, a już na pewno nie w filmie. Farsa jest może nieco zabawna, ale nie należy do szczególnie wyrafinowanych gatunków humoru. Wrzucanie jej na siłę do pełnego mistycyzmu świata Tokiena, było pomysłem kompletnie chybionym. IMO, oczywiście ;)
Jeśli miałabym wybrać postać, dzięki której, powiedzmy, śmiałam się najwięcej- to byłby to Gandalf. Ten w najlepszym książkowym wydaniu. I nie ze względu na zabawne odzywki czy miny, a coś znacznie głębszego. To, że duch starszy najprawdopodobniej od samej Ardy "nie jest zwolennikiem ostrożności", a za to z całą pewnością osobą porywczą, emocjonalną; jego podejście do pewnych spraw- to wywołuje uśmiech. I nie drwiny, raczej szacunku, albo miłego zaskoczenia.

Quote:
. Ze szlachetniejszej niż oni gliny ulepieni byli dwaj czarodzieje, czcigodni mędrcy. Nie dziw, że zawrą sojusz. Gandalf wejdzie do wieży, aby w górnych komnatach Orthanku radzić z Sarumanem o doniosłych sprawach, niepojętych dla umysłów zwykłych ludzi. Drzwi się zatrzasną przed nimi i będą czekali, by wyznaczono im pracę albo wymierzono karę. Nawet przez głowę Theodena przemknęła cieniem zwątpienia myśl: „Gandalf zdradzi nas, wejdzie, będziemy zgubieni”.
Nagle Gandalf wybuchnął śmiechem. Czar rozwiał się jak dym.
- Ach, Sarumanie, Sarumanie! – mówił wciąż śmiejąc się Gandalf. – Rozminąłeś się z powołaniem. Powinieneś zostać królewskim trefnisiem, zarobiłbyś na chleb, a może także na zaszczyty, przedrzeźniając doradców króla. Mówisz – ciągnął dalej, opanowując wesołość – że my dwaj zrozumiemy się z pewnością. Obawiam się, że ty mnie nigdy nie zrozumiesz.

Tego typu humor mnie u Tolkiena śmieszy ;)

Lord

Posted: Thu Oct 13, 2005 4:33 pm   

SAM!! on jest zabawny jak biewiem co HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHa!!!!!!!!!!!!!

im Nazgul :]lol: :]lol: :balrog: :balrog: :gollum: :gollum: :dark: :dark: :dark: :witchking: :witchking: :witchking: :witchking:

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: