Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Najmniej lubiana postac
Author Message
nagg 
Administrator

Posted: Wed Feb 26, 2003 11:42 pm   Najmniej lubiana postac

No wlasnie. Najmniej lubiana postac ze stronic ksiazki (nie mieszajmy w to filmu, gdyz niektore postaci sa przeinaczone)

Pamietam, ze nigdy nie lubilem Boromira (a teraz mi sie odmienilo - w sumie szanuje go, po zastanowieniu sie, jak ja bym sie w jego sytuacji zachowal)

No i ten nieszczesny Tom, choc ciezko powiedziec, ze go nei lubilem, poprostu wydawalmi sie zbedny :/
nagg

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Feb 28, 2003 12:08 pm   

Trudne pytanie, ale pomyślmu trochę...Chyba Gollum- taki nieszczery, dwulicowy. Ale może to jest litość, którą do niego czuje. Przecież wszyscy nim pomiatali, nikt go ne szanował, Pierścień nim owładną...naprawdę jest mi jego żal. Aha, jeszcze jakoś nie podobał mi się Pippin. On był taki...nijaki. Nic sam nie umiał postanowić, robił to co jego przyjaciel Merry i gdyby nie ten na pewno nie wybrałby się w podróż. oprócz tego był taki niedojrzały, troszkę naiwny, głupkowaty. Nie nie lubiłam Go. Było mu wszystko jedno co się stanie z przyjaciółmi i Pierścieniem (może przekoloryzowuje ,ale tak to odczuwam). Przeważnie to Merry namawiał Drzewca do pomocy ,kiedy peregrin tracił nadzieje. tak, to już chyba wszystko ,ale jak jeszcze coś mi się przypomni to napiszę.

gg: 3453192

Luthien Tinuviel
Webmaster

Posted: Fri Feb 28, 2003 12:23 pm   

To jest bardzo trudne pytanie... Przeciez niektore postacie przedstawione negatywnie przez Tolkiena musza byc negatywne bo nie istnieje dobro bez zla. Na samym poczatku nie cierpialam Sarumana... myslalam o tym jaki on jest zlosliwie okrotny i porownywamam go z Gandalfem. Jednak jak popatrzec na to z obiektywnej strony to mamy dwoje czarodziejow ( albo czarodzieji- nie mam pojecia jak to odmienic) ktorzy posiadajacych wielka moc zyjachych w realiach Ardy... Z hobbitami, krasnoludami, Entami , Ludzmi i Elfami, itd. Ktorzy maja do spelnienia pewna role, i nie sa tak doskonali jak oni. Przeciez kazdego moze skusic zlo, prawda ? Nawet wielkie umysly moze przycmic promien zla, tak wiec nalezalo by sie zastanawiac czy postac ZLA zawsze musi byc NIELUBIANA. Ja tego moze nie bede dalej rozwijac ale i tak niecierpie Sarumana... budzi we mnie pogarde i obrzydzenie.

Luthien Tinuviel

Teluumen 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sat Mar 01, 2003 12:53 am   

Moja opinia jak zawsze jest niewiele warta, ale nie powstrzymam sie od jej wyglaszania. Ku jak sadze waszemu zdziwieniu zadna z postaci jakos szczegolnie mnie do siebie ie zrazila. Kazda (procz Toma ktorego w ogole nie zaliczam do tej "bajki") ma jakas wlasna role i bez jej ingerencji los pierscienia, Aragorna i calej reszty potoczyl by sie zupelnie inaczej. Kazda osobowosc powolana do zycia na stronicach tej ksiazki ma cos do powiedzenia, nie byla np. z gory kreowana na zla i podla by zniechecac do niej czytelnikow. Wszystko to razem daje nam rownosc. Nie ma zachwianej rownowagi w tej tworczosci. Grima, Saruman, Gollum czy Iluvatar wie kto inny stanowia nieodlaczna i bardzo wazna czesc bez ktorej reszta stracila by swoj niepowtarzalny urok. Tak wiec jestem za kazda i za zadna postacia. Tak samo nie lubie jak i lubie Forda czy Grime...

PROGRAMMERS TEAM
|Teluumen|PRV.PL
BLOG

aegnor
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat Mar 01, 2003 3:04 pm   

Elentari, nie rozumiem czemu nie lubisz Pip'a, ja polubiłem go strasznie. :)
Niechęcią darzyłem zaś Denethora (ale mi przeszło) i Keleborna (nadal go nie cierpię. Keleborn to skończony pantofel, sprawia wrażenie zdziecinniałego, zramolałego dziada, który robi co mu żonka każe (po obejrzeniu filmu odczucie to się jeszcze pogłębia).
Poza tym nie przepadałem za Frodem, jekiś taki był mało wyrazisty...

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon Mar 03, 2003 3:31 pm   

Frodo tojeszcze jeszcze. Ale co do Celeborna to mam takie same uczucia. Nawet wyglada na takiego pantoflarza. Nie wiem jedank jak to wyszlo :oops: ,ale w tescie: Do jakiej postaci pasujesz najbardziej wyszedł mi ,a jakże- Celeborn. :P Mam nadzieje aegnor ,ze mnie tak nie bedziesz ocenial?:oops:

gg: 3453192

Elanor
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Mar 04, 2003 6:19 pm   Nie lubię

Jak dla mnie to taką sobie postacią był Tom Bombadill - jak dla mnie to on przyszedł jakby z innego świata i był wpleciony we Władce tylko po to, by podróz wydała sie czytelnikowi dłuższa. Nie podobał mi się (gdy czytałam LoTR po raz pierwszy) Denethor był on dla mnie taki jakis szajbuskowaty, jednak moje podejście do niego zmieniło się na lepsze w czasie drugiego czytania, ale wydaje mi si ę, że przez to jak on się wtedy zachował straciłam czesc sympatii dla Gondoru. Natomiast nie zgadzam sie z przedmówcami, ze Gollum nie był fajny, moim zdaniem był super. Natomiast niezbyt lubiłam Froda i Sama i częsc, która o nich opowiadała czytałam z jakimś mniejszym zaciekawieniem niż ta o Legolasie, Gimlim, Gandalfie i reszcie drużyny. Był natomiast moment, gdy troche irytowali mnie enty. Jednak teraz bardzo je lubię. :x

Arturwow 
Strażnik Północy

Posted: Fri Mar 21, 2003 9:17 pm   

Ja nie cierpię Sarumana - nie cierpię zdrady. A on to wlasnie uczynil.
O dziwo toleruje Saurona, bo on sie ze zlem nie ukrywal (przynajmniej w WP)
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them,

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Fri Mar 21, 2003 10:46 pm   

Tak sie zastanawiałam co tu napisać i tak jakos nie trawiłam Theodena jakis czas...no i właśnie nie wiem czemu :?
A takz z drużyny , na początku nie lubiłam Boromira.I też mi sie odmieniło..:D

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Maureen córka Grimy
Na Drodze Do Bree

Posted: Fri Mar 28, 2003 9:24 pm   

powiem krótko: nienawidzę Sarumana i niecierpię Hobbitów. Dziękuję.

milka_00
Na Drodze Do Bree

Posted: Wed Apr 02, 2003 7:20 pm   

Nie przypadl mi do gustu Denethor. Za Boromirem tez nie przepadam, ale w sumie to nie tak bardzo .
A Tom Bombadil? Jak pierwszy raz czytalam ksiazke, to wydal mi sie taki bardzo niedopasowany do calej opowiesci. Pozniej sie przyzwyczailam, ale dalej jest dziwny... ale przeciez taki mial byc.

Nienori
Na Drodze Do Bree

Posted: Tue Apr 08, 2003 3:41 pm   

Ja kiedy czytalam po raz pierwszy LOTR to strrrasznie nie podobał mi się Boromir i...........Galadriela... ona była dla mnie czyms w rodzaju brzydkiego piękna :twisted: Natomiast Frodo w pierwszej częście byl dla mnie ok hobbitem ale później stał się nijaki.... bezbarwny i nagi z uczuć

Keira 
Szara przystań

Posted: Mon Jul 07, 2003 1:31 pm   

aegnor wrote:
Elentari, nie rozumiem czemu nie lubisz Pip'a, ja polubiłem go strasznie. :)
Niechęcią darzyłem zaś Denethora (ale mi przeszło) i Keleborna (nadal go nie cierpię. Keleborn to skończony pantofel, sprawia wrażenie zdziecinniałego, zramolałego dziada, który robi co mu żonka każe (po obejrzeniu filmu odczucie to się jeszcze pogłębia).
Poza tym nie przepadałem za Frodem, jekiś taki był mało wyrazisty...

Ach skąd to znam. Keleborna nie znosze, w książce mi się specjalnie w oczy nnie rzucił, ale jego dialog z entami(bueeeeeeee).. Tak stary pantoflarz(film mi go obrzydził totalnie). Denethora też nie lubie. Po prostu nie rozumiem go no i on chciałz abić Faramira, którego uwielbiam.
Za to do Froda nic nie mam. Nie lubię za to Grimy, choć na końcu mógł odejsc, został przy Sarumanie( ohyda, chp w filmie był bardzo wyrazisty i cąłkiem mi pasował.)Za to nie lubiłam Arweny, pewnie z zawiści o Aragorna i jeszcze ja bardzo lubię Eowine, więc mi żal, że Mr A. wolał elfke.HOWGH

K. I. Gałczyński

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Wed Jul 09, 2003 11:12 am   

hehe..do grimy to ja nic nie mam..ma taki fajniutki charakterek :lol:

co do Keleborna..zadzam sie...;-)
Keira...wybór któy należał do Aragorna bł trudny..kogo wybrac..;-)wóz albo przewóz...hehe...gdyby wybrał Eowine zastanawiałabym sie dlczego nie wybrałArweny..np a teraz zastanawiam się nad odwrotnym obrotem sprawy :roll:

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Monia 
Na Drodze Do Bree

Posted: Fri Jul 11, 2003 1:00 pm   

Najbardziej nienawidzę Sauron i innych złych. A jeszcze bardziej Sarumana. Najpierw był Biały potem Mary a w mojej książce gdzie mieszała rzczeczywistość z HP i WP otrzymał tutuł "Sauruman Głupi" Ten tytuł najbardziej do niego pasuje....

Pleiades
Na Drodze Do Bree

Posted: Thu Jul 17, 2003 1:31 pm   

Moja najmniej lubiana postać... Chyba Bill Ferny :)) A na samym początku książki to pewnie Lobelia Sackville-Baggins. Hmm, co za charakterek :P

Amarie
Na Drodze Do Bree

Posted: Mon Jul 21, 2003 9:56 am   

Szeloba- nie znoszę pająków :!:

A tak na poważnie, nielubiane przeze mnie postacie z "Władcy Pierścieni" to te, które według mnie niewiele do powieści wniosły i po prostu mnie nudziły, tak więc jest to wspomniany już przez kogoś wcześniej Tom Bombadil

pzdr Amarie

Mirime
Sielanka Hobbitonu

Posted: Tue Jul 29, 2003 4:20 pm   

Ja najbardziej nie lubie Toma Bombadila. Ta jego Bombadilowatosc jest nie do zniesienia :? W kazdym razie w innym utworze jest go i tak za duzo, wiec WP mogl zostawic w spokoju. I wwcale mi go nie brakowalo w filmie :twisted:

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: