Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue Apr 26, 2005 2:45 pm Najlepsze gry strategiczne!
Pospolicie nazywane strategiami. No właśnie. Jakie są wasze ulubione gry strategiczne> Może jest to saga Setllersów, może Anno 1602 (wiem że to przeżytek). Wypowiadajcie się
_________________ Nie wiem co napisać.
Last edited by Saurman Czarny on Fri May 06, 2005 2:11 pm; edited 1 time in total
kiedyś bardzo lubiłem grać w Sim city, ale najlepszy Warcraft 3 , lubie jeszcze bardzo Submarine Titans... taka strategia w świecie podwodnym:P obecnie męcze Faraona i podbijam Egipt aaa no i jeszcze Disciples 2 to świetna strategia turowa
Posted: Tue Apr 26, 2005 3:07 pm
SimCity ale e najstarsze, Grałem w nie na kompie 3-8-6:D i było super.
Teraz Starcraft rządzi. Chyba najlepsza.
I Warcraft 3 i 2.
To najlepsze strategie świata:)
_________________ Tu jest potrzebna mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć
zawsze gralem w starcrafta... az do czasu gdy pojawil suie warcraft a potem dodatek do niego chyba najlepsza teraz gra. a i kiedys grywalem w simcity ale juz mnie denerwowalo gdy ciagle mialem takie dluuuuuuuuuuuugiii
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
oooo długi w sim city były denerwujące bo to bardzo trudne na początku utrzymać równowage, czasochłonna gra, dopiero za 6 podejściem chyba udało mi sie niezbankrutować i rocznie z wydatkami wychodzić na plus
Posted: Tue Apr 26, 2005 10:15 pm
A ja tam kase zawsze zbijałem jednym sposobem i nigdy dłógów nie miałem. Mam talent doi robienia kasy:)
a jakim (nie to zebym teaz zaraz wyjmowal sim city i rozpoczynal gre, ale bardzo ciwekawy jestem jakim cudem mozna na poczatu nei miec dlugow). mi w sumei raz sie tylko tak udalo, ale wtedy budowalem miasto jzu na bazie jakies wioski, tzn. byla jzu jakas kolej i domki.
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Wed Apr 27, 2005 3:06 pm
Ale zależy jesczze w jakiej wersji. Ja muwię o najstarszym SimCity:)
Wszystki gry z serii Total War. Tak dokładnie odwrorowanych bitew nie ma nigdzie indziej, a to mi pasuje (jako, że jestem maniakiem i potrafię pare godzin spędzić nad planem jakiejś historycznej bitwy i znalizować, co bym zrobił lepiej niż oni). Gry idealne.
Poza tym Age of Empires - moja pierwsza gra, cały czas mam ją zainstalowaną i odpalam od czasu do czasu aby przylać rzymianom czy innym sumerom.
Starcraft - od kiedy zainstalowany został w pracowni informatycznej w zasadzie się nie uczymy. W singla nie grałem
_________________ Kids! Bringing about Armageddon can be dangerous. Do not attempt it in
your home.
trylogia heros of might and magic gralem od malego, od pierwszej czesci pierwsza strategia byl Warlords, ale nastepne czesci nie byly juz takie absorbujace. Settlers I i II tez milo wspominam. Mase czasu przesiedzialem przed Master of Orion - fantastyczna gra, nazywana kiedys Cywilizacja w kosmosie Jak dzis pamietam epickie bitwy statkami kosmicznymi ktore mozna bylo samemu wyposazac
Dalej - Dune 2 uznawana za pierwszego RTS - super wspomnienia zostaly z 6-8 lat temu zweryfikowane przez ponowna instalacje. Niestety, dzis sie nieda wlasciwie grac bez opcji zaznaczania wielu jednostek naraz!!
Dalej oczywiscie CnC ktore zawsze wolalem od Warcrafta - ktorego 3 czesc podbila moje serca, a Westwood jak wiemy przeszedl do historii (choc Red Alert 2 tez byl mily...)
No i jeszcze Warhammer Dark Omen - niestety, nie udalo mi sie pokonac Nagasha
W Starcrafta gralismy z kumplami w lokalnej kafejce pare lat temu - tez super wspomnienia. Nie moge sie doczekac drugiej czesci
Z nowszych gier to Cywilizacja 3, War 3... no chyba tyle - generalnie nei mam czasu juz na rozkminianie gier (niesamowite uczucie, pamietam jak starszy brat mi o tym mowil, ze juz mu sie nie chce grac - nie mogle tego pojac ) wiec gram albo w szybkie strzelanki (dla rozluzznienia) albo w sequele, gdzie interfejs jest podobny do czesci potrzebnej
Moja pierwsza strategia była CIV2. Pozniej przyszla kolej na Master of Orion II. I wreszcie nadszedł ten czas gdy poznalem Heroes od 1 do 3. Od tamtej cwili przepadlem. Ale to jest COOOOOOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Posted: Sat Jul 02, 2005 1:04 am
najlepsze są strategie nie typu Warcraft albo Starcraft...ale the best sa serie:
a) Close Combat
b) Total War --Shogun i Medieval bo w Rome nie gralem--
c) Bitwa o Srodziemie
d) Herosi of might and magic
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Moim skromnym zdaniem najlepsza gra strategiczna pod sloncem i wogule taka naj naj naj naj naj naj naj ajajajajaja lepsza gra strategiczna jest gratagegicznagratratratata jest Knights and Merchants normalnie ful wypasik wszystkich zachecam do grania w nia i odwiedzienia stronki z jej tematyka http://www.zob.glt.pl stronka wypas:] pozdrawiam
_________________ HiP HoP NoN StOp a RaP To jEgO BrAt
PoZdRaWiAm Z WrOcKa =)
- Oczywiście Heroes 1,2,3. Najnowsza 4, jakoś nie przypadła mi do gustu Zdecydowanie wolę poprzednie wersje.
- Oczywiście Warcraft III,
- Settlersi
- Bitwa o Śródziemie
- Europa Universalis 2
- SimCity
- Civilizations I,II, III
Taak... to gry, do których cały czas powracam i chyba nigdy mi się nie znudzą
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum