Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue Feb 22, 2005 11:38 pm najlepsze covery
no jakie sa wg was najlepsze covery? dla mie ciekawe sa covery Pink FLoyd. Te bardzo czesto wykonuje Anathema - wgmnie sa bardzo dobre - na zywo slyszalem COmfortably Numb - wiadomo od oryginalu lepsze moze nei bylo ale tez dobre... . Raz w telewizji widzialem jak Korn wykonywal Another Brick in The Wall - tez fajnie, troche inaczej ale fajnie
a tak wogole to wiele zespolow wyonuje utwory PF (moze by liste stworzyc najlepszych wykonan.. )
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Ciekawie przedstawiał się Pink Floyd w wykonaniu Korna... Propo coverów... ciekawa jest piosenka "Frozen" Madonny w wykonaniu polskiego zespołu Thy Disease polecam gorąco
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Posted: Tue Aug 09, 2005 1:20 am
Jeden cover nie daje mi spać po nocach Jolene w wykonaniu White Stripesów... Po prostu cud miód :D:D Dolly powinna być dumna z potencjału swoich piosenek
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Całkiem dobre jest Aces High (Children Of Bodom), Wicked Game (HIM), Don't Fear The Reaper (HIM), Tornado Of Souls (Norther) oraz Final Countdown (Norther)...
Posted: Mon Oct 10, 2005 12:09 am
zazwyczaj nie lubię coverów...ale czasem trafi się jakaś perełka,na przykład "Word Up" w wykonaniu Korna ma niesamowity wykop...
a co do Kultu,bo moje przymrużone oko wyłapało post wyżej wyjątkowo NIE spodobała mi się ich wersja "Lady In Black".Bardzo lubię Kult ale to była profanacja...
_________________ "...jeśli ktoś przyłapie kogoś,kto buszuje w zbożu..."
Posted: Fri Oct 14, 2005 9:11 pm
Co do wódki, to dla mnie też cover lepszy od oryginału jest A co do Jolene, napiszę po raz drugi: CUD!
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Posted: Fri Oct 14, 2005 11:17 pm
Wole nie znac coverów "Imagine", jesli myslimy o tym samym "Imagine". Lennon był niepowtarzalny. Dla mnie on i tylko on
[ Dodano: Wto Paź 18, 2005 14:13 ]
Dobre są za to covery The Pixies "Where is my mind?" Hey zagral bardzo fajnie, Placebo tez, ale ich wersje lubie najmniej
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Fri Oct 21, 2005 3:36 pm
Keira_Metz wrote:
Dobre są za to covery The Pixies "Where is my mind?" Hey zagral bardzo fajnie, Placebo tez, ale ich wersje lubie najmniej
Co do Hey, ich cover był dla mnie kiepski, naprawdę kiepski, cała magia tej piosenki zdechła
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum