Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Mon Jan 12, 2004 1:15 pm
Napewno Drużyna Perscienia była Miłym zaskoczenem dla fanów Tolkiena(szczególnie początek---patrz:bitwa na polach Doroglad i Gladden), jedna w całej części akcją się dopiero rozwija po wyjściu z Rivendell (Moria i wodogrzmoty Rauros). W Dwóch wieżach akcja jest nieco żywsza, ale miejscami nudna. Szczególnie interesująca scena z tej części LOTR-a jest bitwa o helmowy jar i ostatni marsz entów(i ta muzyka....códo)
Pierwsze dwie części były na 5, ale powrót króla jest na 8 w skali na 6 .Jackson tutaj rzeczywiście pokazał swój talent do filmowania powieści tego gatunku. Kręcąc trzecią część, zapewnił sobie statut najlepszego reżysera i filmu 2003 w większości stowarzyszeń krytyków filmowych.
Powrót króla to GENIALNY FILM - a nie tylko bardzodobry.
Odsłania w widzach wzruszenie i podniecenie, które wgniata w fotel.
_________________ "All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
And I come back to you now at the turn of the tide.
W pełni się z Tobą zgadzam Elderedzie. Dla mnie wsztstkie części WP były super, i wszystkie oceniłbym je na bardzo dobry. U mnie w skali wygląda to tak: FOTR 6/6, TTT 7/6, ROTK 8/6.
_________________ Walczyłem do kresu nadziei,
w żałobie serca,
Noc zajdzie w krwawej łunie nad ostatnią klęską,
Last edited by Aldenor on Thu Jan 15, 2004 5:59 pm; edited 1 time in total
Mi też się podobają wszystkie 3 ale Jacksona trzeba też podziwiać, ponieważ tak naprawde był to jego 1 wielki film, wcześniej kręcił jakieś horrory klasy B
Wszystkie..
Ale najbardziej to chyba Rotk.. Nigdy jeszcze zaden film mnie nie doprowadzil do lez.. I wogole, atmosfera itp... Ale i tak wszystkie sa super.
_________________ "Chciałem zmienić świat... Ale doszedłem do wniosku, że mogę zmienić jedynie siebie"
W każdej jest TO COŚ i każda jest rewelacyjna, w TTT beznadziejny jednak byl upadek aragorna ze skaly i to jak go Arwena pocalunkiem ocucila...tragedia, no i elfy w Helmowym Jarze, czemu zabili Haldira?! Najwyrazniej Jackson go nie lubil Ta czesc jednak zgrabnie nadrabiala innymi motywami
_________________ 'Gęthwin?Ť!' cried Eomer. 'Gęthwin?Ť for the Mark!'
Posted: Sun Jan 18, 2004 9:53 am
Co do najlepszej częśći, na pewno waham się między TTT a ROTK. Z kolei pierwsza część mnie jakoś nudziła. ROTK to jedyny film gdzie przechodziły mnie ciarki (nie licząc horrorów), ale oglądając TTT można było bardziej się wypłakać (z mojej strony przynajmniej). Szkoda, że nie ma opcji dla tych dwóch ostatnich częśći, napewno bym zaznaczyła. Cóż, w takim razie wybiorę wszystkie trzy ^__^
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum