Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
no fakt ze paktofonika jest dobra (nie powiem - moze byc, fajnei sie slucha) ale jak dla mnei chyba najlepsza plyta z gatunku polski hip-hop jest Ksiega Tajemnicza (chyba, sorry jesli przekrecilem). a calej reszty nie lubie. powod (zeby Ozz sie nei czepial...): za proste jak dla mnie i nie ma nic przyciagajacego - tam musi byc dobry wokal i tekst, jesli tego nei ma to czego tam sluchac? godziny wybijania rytmow ciagle tych samych? a niestety z wiekszoscia tak jest, choc moze jest kilka ciekawych zespolow..Kaliber byl dobry, Paktofonika tez. i tyle z gatunku hip-hop.
ja tylko moze jeszzce zauwaze ze temat (nazwa) jest glupia bo: nie liczy sie czy czegos lubimy czy nei, nei od tego zalezy czy muzyka jest dobra czy nie. liczy sie czy jest profesjonalnie zrobiona (wykonana, wiecie o co chodzi ). Mozna czegos nei lubic ale nei mozna powiedziec ze np, to jest zle, dziadoskie tylko dlatego sie tego nie lubi. dlatego tez wiekszosc postow jest troszke glupia (moj zrszta tez poczesci - podalem chyba jedne powod czemu nie lubei wiekszosci hh). ja moge np. powiedziec ze nie lubei za bardzi np. Prience'a ale wiem ze robi dobra muzyke ale mi ni pasuje - nei dla mnie to. tak samo jest z wieloma innymi zespolami.
no troche napisalem...
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Sat Apr 09, 2005 7:08 pm
wiesz...racja ze HH musi miec rytm i wokal...ale i tekst...wiesz jak slysze "moje plyty sprzedaja sie jak bulka...no wiesz taka...pieczywo...mez na zywo..." to jest free meza...ale na szczescie nie jest on jedynym polskim raperem i mozna sluchac czegos bardziej "ambitnego"...ja na przyklad nie lubie sluchac czegos w stylu...no wlasnie...prawde mowiac lubie wszystko...od HH poprzez Ere, metal, pop...nawet cos takiego jak punk toleruje...(bez urazy wszystkim wielbicielom)...nie lubie tego jesli cos jest robione pod publike...oraz dla pieniedzy...a nie dla sztuki...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
Posted: Mon Apr 11, 2005 10:40 am
Ozz wrote:
Posłuchaj Paktofoniki. Może zmienisz zdanie.
Ale widze juz progres, ktoś podał powód - to się chwali
Pozdrawiam.
jak znajdę płytę to posłucham. nie lubię HH, bo lubię bardziej ambitną muzykę. I tyle. Oczywiście zdarzają się zespoły i osoby, którym wychodzi śpiewanie HH, ale przyznajcie, nie jest ich dużo.
Posted: Mon Apr 11, 2005 7:09 pm
Hm.. w gruncie rzeczy polska muzyka w cale nie jest taka zła..
Lubie Ptaky.. Coma.. Myslovitz.. chociaz faktycznie z polskich nie błoby nic wiecej..
To taka powszechna, uoglniona opinia, ze co nasze polskie to shit..
hm.. dlaczego nie lubie hh.. bo nie lubie..
Takie nieudolne podrygiwanie do rytmu.. nie lubie czegos, do czego nie wiem jak sie poruszac i co w ogole ze soba robic..
Wole ostrzejszą muzyczke..
Albo cos refleksyjnego.. ;p
Posted: Tue Apr 12, 2005 10:17 am
[quote="Nimrodel"]Hm.. w gruncie rzeczy polska muzyka w cale nie jest taka zła..
Lubie Ptaky.. Coma.. Myslovitz.. chociaz faktycznie z polskich nie błoby nic wiecej..
To taka powszechna, uoglniona opinia, ze co nasze polskie to shit..
chodzi mi o polskie zespoły hiphopowe. jest bardzo mało zdolnych hiphopowych artystów.
Posted: Sun Apr 17, 2005 10:34 am
No Avril to jest super hardcore
A ja sobie słucham Pidżamy, Grabaża ze Strachami, Farbenów, dzisiaj zrobiłam sobie sesję z Myslo
Poza tym prześladuje mnie "Imagine" Lennona
A wczoraj dla odmiany troche muzyki poważnej w wykonaniu Szpilmana Klasyczny wpływ "Pianisty"
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Sat Apr 23, 2005 6:02 pm
No ale żeby hardcore... Zresztą ja nie słucham Avril. Znam parę piosenek, z pierwszej płyty. Taki pop mocniejszy No jest o niebo lepsza od wszystkich rózowych panienek A "I'm with you" to całkiem lubię
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum