Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Thu Mar 15, 2007 9:57 pm
Riatha wrote:
Techno: hm... niby nie lubię, ale jak słyszę np. "Kylie" to aż się chce skakać i wygłupiać.
mamy ten sam problem <lol2> Kylie jest boskie
Riatha wrote:
Nie przepadam za to za... jazz'em. Wiem, że pewnie zaraz ktoś mnie za to zjedzie, bo to przecież wspaniała, ambitna muzyka. Ale mam do tego jakiś uraz, może dlatego, że moja mama non-stop słucha takich klimatów. I szczerze nie lubię Franka Sinatry ^^ Chyba też przez mamę.
a ja słyszałem że do jazzu się dorasta (a ja lubię już w tym wieku )
Posted: Fri Mar 16, 2007 11:10 am
Ja kiedyś szczerze nie lubiłam Voo Voo, bo mój najdroższy brat słuchal ich z uporem maniaka [a jak on sluchał to cały dom też ], a dla mnie to było nudne, poważne i smęcące
A potem poszłam na koncert, okazało się, ze te radosniejsze utwory dobrze znam, ze pamietam ich teksty i ze je lubie. A po kolejnym koncercie generalnie polubilam Voo Voo. Nie tylko ich muzyke, ale tez ich jako ludzi
Jazz... Moze sobie leciec w tle. Słuchac dla sluchania bym nie potrafila. No chyba, ze lekki jazzik. To tak. Owszem. Moze byc
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Fri Mar 16, 2007 4:44 pm
Keira wrote:
No chyba, ze lekki jazzik. To tak. Owszem. Moze byc
jak lekki Jazz'ik (głównie Acid Jazz) to polecam:
Us3 - Canteloop (to był początek mojej fascyynacji tym gatunkiem )
Beastie Boys - Groove Holmes
Mother Earth - Jesse
Portishead - Revenge of the Number (kocham ten kawałek )
Us3 - Come on Everybody
Wojtek Pilichowski - Bez Słów
a jak "ciężki" to:
Bill Withers - Ain't No Sunshine (arcydzieło)
Bobby Womack - California Dreaming
i na koniec mała hybryda:
D'angelo - Brown Sugar (hh ft. jazzik )
Mówiąc, że nie przepadam za jazzem mówiłam raczej o Elli Fitzgerald, Louisie Armstrongu itp. I przypomniałam sobie o jeszcze jednym zespole, którego jakoś tak nie mogę strawić. Coma. Nie wiem czemu, po prostu tego nie lubię. No, może jedna rzecz mi się w nich podoba. Tytuł jednej piosenki, z którego zaśmiewałam się do łez: "Zaprzepaszczone siły wielkiej armi świętych znaków"
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Posted: Sat Mar 17, 2007 8:39 pm
Riatha wrote:
Mówiąc, że nie przepadam za jazzem mówiłam raczej o Elli Fitzgerald, Louisie Armstrongu itp. I przypomniałam sobie o jeszcze jednym zespole, którego jakoś tak nie mogę strawić. Coma. Nie wiem czemu, po prostu tego nie lubię. No, może jedna rzecz mi się w nich podoba. Tytuł jednej piosenki, z którego zaśmiewałam się do łez: "Zaprzepaszczone siły wielkiej armi świętych znaków"
a ja comę lubię... ale tylko "Pierwsze wyjście z mroku", "zaprzepaszczone siły..." są takie, jakby to powiedzieć... zapchajdziurstwem na fali pierwszej płyty
a po co te warkoty?
Twoje zdanie o niej nie jest uniwersalne
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Nie będę wymieniała zespołów, bo nie ma sensu.
Zdarzają się wyjątki, ale ogólnie cała muzyka tzw. "popularna", która leci na MTV, Vivie, Radiu ESKA itd. Techno, hip-hop, pop, disco polo [chociaż z tego przynajmniej można się pośmiać] i rock z serii Good Charlotte, Green Day...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum