Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Mar 26, 2006 4:57 pm
taaa...Lorien to takie miejsce z magia...a Rivendell? ... Idealne miejsce na randke...czujecie to? z bliska sobie osoba stoicie sobie nieopodal tego wodospadu...tylko we dwoje i wokol slychac spiew ptakow i splywajaca wode... ahhh
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
mi nnajbardziej spodobało sie Shire, taka wiejska okolica, spokojnie człowiek może sobie usiąść i książkę poczytać.
no i Rivendell, wszystkie historie trzech er świata zgromadzone i zapisane w zbiorach Elronda... marzenie. i ELFY
Posted: Wed Dec 13, 2006 5:31 pm
Ja wprost ubóstwiam Shire - spokojny kraj piwem płynący. Nie ma to jak jego swojski klimat i ta pewna beztroskość, że tak się wyrażę Na dodatek cholernie fajni są Hobbici zamieszkujący Shire. Ich naród wciąż mnie powala.
_________________ " ... Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj ... "
Kurhany!
No, a tak na serio to chyba Rohan (zawsze dla mnie był czymś piękny – wystarczy sobie wyobrazić złoty gród z którego w rożne strony widać pola z pasącymi się końmi – bajka).
_________________ "Czy można mówić o jakim takim porządku,
jeżeli nawet gwiazd nie da się porozsuwać,
żeby było wiadomo, która komu świeci?"
z "Psalm" Wisławy Szymborskiej
Ja popieram mroczna puszcze w niej bylo wszystko wielki piekny las jak w lorien, piekna palac mozliwe tak piekny jak moria, spokuj shire, niezapomniane widoki jak w rivendell,perfekcja gondoru, widziaec szczyty dzew to tak jakby widziec niekonczaca sie idealna rownine i do tego magia.
Shire-wspaniałe beztroskie życie hobbitów,bez zbytniego zainteresowania sprawami wielkiego świata,Rivendell-najpiękniejszy ślad potęgi elfów w Śródziemiu i taka ostoja dawnego piękna,no i Lorien-uwielbiam lasy i przyrodę a do tego magia elfów...
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Bo czyż natura ludzka może odczuwać równocześnie tęsknotę i spokój?"
Rohan, bo tam są konie. Do Lorien bym się nie nadawała, ani do żadnego miejsca zamieszkiwanego przez elfy. Jakoś tak mi się wydaje, że do elfób za bardzo bym nie pasowała (alo zaczęła dłubać przy zwierciadle Galadrieli). Shire też odpada z tego powodu, że prawie całe życie mieszkałam na wsi i szczerze mówiąć mam już tego dość
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Posted: Fri Mar 23, 2007 11:19 pm
najfajniesze miejsce... harad jeździłym na moim mumakilu bo bezkresnych stepach i pystyniach i co jakiś czas wyruszałbym gwałcić i rabować do Gondoru i Rohanu
Hm, w Shire byłoby jak dla mnie za spokojnie. Puszcza Mroku tak na dobry początek Rohan i Minas Tirith mają w sobie TO coś. Rozległe tereny Rohirrimów oraz majestat miasta w Gondorze - wiele epitetów można by tu przytoczyć:
- wspaniałe wierzchowce, odpowiednie na długie dystanse, które trzeba pokonywać podczas podróży przez Rohan
- oryginalne i specyficzne hełmy wojowników ( tu się trochę doczepiłam tak ^^ )
- Minas Tirith to wprost arcydzieło architektury!
Last edited by Elveryn on Thu Apr 12, 2007 10:20 pm; edited 1 time in total
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Fri May 25, 2007 3:10 pm
Moje typy
1. Rohan - zawsze chciałam nauczyć się jeździć na koniku
2. Lorien lub Rivendell - wiadomo elfy i śliczne krajobrazy.
3. Dwór królewski w Minas Tirith - wiadomo
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Fri May 25, 2007 3:23 pm
ale tam są najlepsze te koniki nie bezpowodu Rohan zwany jest "Krainą Koni" (sorry jeśli przekręciłam, nazwe )
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum