Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Najbardziej lubiana postac z druzyny pierscienia

Kogo najbardziej lubicie z Druzyny Pierścienia??
Gandalf
0%
 0%  [ 0 ]
Frodo
0%
 0%  [ 0 ]
Aragorn
40%
 40%  [ 4 ]
Gimli
10%
 10%  [ 1 ]
Merry
0%
 0%  [ 0 ]
Pipin
10%
 10%  [ 1 ]
Boromir
20%
 20%  [ 2 ]
Legolas
20%
 20%  [ 2 ]
Sam
0%
 0%  [ 0 ]
Voted : 3
Total Votes: 10

Author Message
Glorfindel 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Dec 13, 2005 3:52 pm   

Wg mnie Legolas jest the best.

może to przez moją słabść do elfów...

Celebriana 
Na Drodze Do Bree

Posted: Wed Dec 14, 2005 8:47 pm   

Dla każdego fana LotR takie pytanie jest naprawde trudne, jak kilka (lub kilkanaście) osób zauważyło :D Na pierwszym miejscu jednak mimo wszystkich dumań stawiam Aragorna :D Postać według mnie najciekawsza. Dumny, władczy, owiany lekkim tchnieniem tajemnicy, przedstawiony w bardzo intrygujący sposób, a w filmie także śliczniutki :D Jest o wiele bardziej interesującym bohaterem niż Frodo, który mimo wszystko jest głównym, biorąc pod uwagę barwność i ilość wątków się jego tyczących. Nie ma ich tak wiele jak u Gandalfa, ma się rozumieć, lecz wszystko jest bardziej porywające niż w przypadku tego czarodzieja Na drugim miejscy stawiam Legolasa z powiązania na wrodzoną słabość do spiczasto-uchych (łącznie z hobbitami :P ) Jego zachowanie nie pozbawione swoistego rodzaju dumy (no w końcu syn króla :> ) i filmowe przedstawienie... Potem lecą postawieni na rówym miejscu Gimli i Pippin, którzy wprowadzają tę radość, dzięki którym uśmiechamy się od czasu do czasu nawet czytając książkę. A w filmie nisamowita gra Johna Rhys-Davisa i minki oraz śliczny śpiew w RotK Billy'ego tylko zwiększają sympatię każdego z nas do tych postaci.

Pozdrawiam

Ancient spirits of the forest
Made him king of elves and trees
He was the only human being
Who lived in harmony
In perfect harmony

Elerrina 
Na Drodze Do Bree

Posted: Thu Dec 15, 2005 7:12 pm   

Zgadzam się z twoją wypowiedzią Celebriano, jednak pomimo mojej wielkiej sympatii do Aragorna na pierwszym miejscu postawię Legolasa z prostego względu, ponieważ jest elfem :green: a ja uwielbiam elfy. Zaraz za nim w moim rankingu jest Aragorn, a po nim plasuje sie reszta drużyny. Aragorna lubię za ta nutkę tajemnicy i męstwa w nim zawarte. ;]

Ayleen 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Thu Dec 15, 2005 7:58 pm   

A mnie się wydaje, że drużyna ta była powiązana także każdy miał w niej swoje miejsce, odegrał własną partie, miał wkład w historie i bieg wydarzeń.

No ale jeśli bym miała już wybierać to chyba był by to Pippin :P jego wrodzona ciekawość (raczej pchanie nosa w nie swoje sprawy), gadatliwości, lekkoduszność, i radosne podejście do życia napawają mnie optymizmem. Mimo, że były z nim wiekie problemy to okazał wielkie serce i był poświęcić życie by uratowć przyjacieli. No w końcu nie wszyscy z ciepłej norki tak odrazu potrafią się przestwić na tułaczke a w końcowym etpie wojne.
A może ja jestem do niego podobna? (mały pijak) No w sumie to wyglądam jak hobbit - no może niemam tylko owłosionych stópek. :D

EMEF 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat Dec 24, 2005 11:51 am   

Wybranie najlepszego z Druzyny to naprawdę ciezke zadanie. Ja jednak, jako ze bardzo lubie elfy, na pierwszym miejscu stawiam Legolasa. Poza tym zrobie ranking, kto na jakim miejscu za co i dlaczego
1. Legolas. Lubie go bo jest elfem, ma swoja godnosc, jest naprawde silna postacia dla calej druzyny. Uwazam ze bez niego druzyna bylaby zupelnie inna i stracila to cos. Jedyna wada, jaka w nia znajduje, jest troche wywyzszanie swojej osoby. Ale w koncu syn krola
2. Boromir. Postac ta bardzo przypadla mi do gustu, bo nie jest ona pozbawiona wad. A takich postaci powinno byc w ksiazce jeszcze wiecej! Szczegolnie ze schemat bohatera bez skazy jest juz wyczerpany i nudny. Gdybym nie lubil elfow zdecydowanie bylby na 1. miejscu
3. Gimli. Bardzo zabawne kwestie i ciekawy styl bycia. Rod durina bedzie mial z niego chwale :)
4. Gandalf. Tajemnicza i niezwykle madra postac. Podpora druzyny w trudnych momentach.
5. Pippin. Pelna humoru postac.
6. Sam. Opiekunczy i dobry, naprawde wprowadza wiele ciepla do druzyny.
7. Frodo. Podobnie jak Sam, chociaz Pierscien powoli zdobywa nad nim wladze. Ale jakos Sama bardziej polubilem. Nie wiem czemu.
8. Aragorn (nie bijcie!!). Nie lubie go za bardzo, taki wyidealizowany heros. Na co takie cos komu??
9. Merry. Postac jak najbardziej zwyczajna. Rozwazny. Razem z Pippinem to swietny i grany duet, który moze zwojowac swiat. W zasadzie to umieszcze go po Frodzie. Aragorn - błeeeee!!
No to moje typy.

Maedllion 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Jan 02, 2006 10:08 pm   

U mnie faworytem jest krasnolud Gimli. W ogóle to moja ulubiona rasa. Wspaniali wojownicy....

krawczan 

Posted: Tue Jan 24, 2006 5:04 pm   

A więc moim ulubionym bohaterem jest Gandalf.Jest przewodnikiem grupy, jest najmądrzejszy, najsilniejszy i wogole.A pozatym jest uosobnieniem dobra - aniołem.Ma ciekawą historię.Jest trochę tajemniczy trochę zabawny, ale za to jaki inteligentny!Jest silnym człowiekiem(i to nie w kwesti fizycznej alepsychicznej).Przyszedł na świat by pomagać ludziom a dokładniej - uratowac ludzi.Myślę, że gdyby nie Gandi, cała drużyna nie przetrwałaby jednego dnia.

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Jan 24, 2006 7:19 pm   

krawczan wrote:
jest najmądrzejszy, najsilniejszy i wogole.A pozatym jest uosobnieniem dobra - aniołem.

Myślę, że nie całkiem tak jest. Całe szczęście Tolkien nie stworzył go jako idealną istotę. Gandalf ma też cechy zupełnie ludzkie, np. szybko wpada w gniew. i stara się ukryć swoją "madrość i wspaniałość"..hmm...pod szarym płaszczem ( :green: ) nie chce, żeby ludzie byli mu posłuszni, gdyż zmusi ich do tego swoją mocą, tylko żeby sami zrozumieli :"co jest dobre" (wiem, banał to jest :green: )
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Fanka LOTR 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Thu Jan 26, 2006 1:32 pm   

Quote:
Myślę, że nie całkiem tak jest. Całe szczęście Tolkien nie stworzył go jako idealną istotę. Gandalf ma też cechy zupełnie ludzkie, np. szybko wpada w gniew. i stara się ukryć swoją "madrość i wspaniałość"..hmm...pod szarym płaszczem ( ) nie chce, żeby ludzie byli mu posłuszni, gdyż zmusi ich do tego swoją mocą, tylko żeby sami zrozumieli :"co jest dobre" (wiem, banał to jest )

Nie banal, tylko szcze ra prawda dzieki ktorej Gandalf jest jeszcze, hm ciekawsza postacia; nie dosc, ze ma wszystkie zalety, ktore wymienil krawczan, to do tego twoje argumenty pokazuja, ze Gandalf jest na swoj sposob zwyklym czlowiekiem.
Tez uwazam, ze Gandalf jest pomocny i nawet jesli czegos nie wie, czy nie zapamietal, nie chcial martwic nikogo z druzyny; wszystkie problemy zachowywal dla siebie. I choc po jego, hm "stracie" Druzyna dala sobie rade, bylo im ciezej niz z Gandalfem ;)

krawczan 

Posted: Thu Jan 26, 2006 7:27 pm   

No właśnie dlatego Gadnalf jest taki fajny."Wielki mały człowiek!"

Alveaner 
Na Drodze Do Bree

Posted: Tue Feb 07, 2006 4:45 pm   

Ja najbardziej lubię Aragorna bo jest dzielny i wogule super gość. A poza tym to mam do tej postaci sentyment.

WOLVERINE 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Tue Feb 21, 2006 8:11 pm   

Dla mnie taka postacia jest Aragorn

krawczan 

Posted: Wed Feb 22, 2006 9:33 am   

Ej a UZASADNIENIE?Nie mówie żebyście pisali wypracowania, ale można podać krótkie uzasadnienie"dlaczego?"

Fanka LOTR 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Fri Feb 24, 2006 9:45 pm   

No dobra, za co się ceni Aragorna? Za to, że jest waleczny, nie wacha się, czy poświęcić zycie za przyjaciół, czy może ratować swoje własne. To mi się w nim podoba i myslę, że z jego zaletami jest dobrym królem ;) jeśli potrafi ocalić przyjaciół, ocali również swój lud.

krawczan 

Posted: Sat Feb 25, 2006 4:21 pm   

No wiesz - Gandalf też ocalił parę razy swoich przyjaciół.Frodo w pewien sposób też.Też był zdolny do poświęceń.Gimli i Legolas cały czas byli z drużynom.Nie zrezygnowali.Każdy z drużyny był zdolny do poświęceń.

MEGATOG
Sielanka Hobbitonu

Posted: Tue Feb 28, 2006 9:29 pm   

Moja ulubiona posta to Gimli... Jakoś nigdy nie lubiłem krasnoludy, ale po przeczytaniu Lotra i oglądnieciu filmu zaczęłem dażyc ich pewnym sentymentem ( przynajmjiej Gimliego)......

krawczan 

Posted: Sun Mar 12, 2006 9:37 pm   

Polska języka trudna :D

super_girl 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Thu Mar 23, 2006 8:53 pm   

Hmm... pytanie trudne... Każdy z Drużyny był ważny i każdego lubię. Ale chyba największą słabość mam do Hobbitów. :D To oni trzymają Drużynę "przy ziemi" - bez nich wyglądałaby na grupę dumnych, bohaterskich i walecznych herosów. Hobbici, owszem, byli też waleczni, ale w gruncie rzeczy są po prostu... Hobbitami. :green: Cieszę się, że Elrond dał do Drużyny Merry'ego i Pippina, a nie jakiś bezimiennych Elfów, jak na początku planował. Tak więc po prostu: Merry, Pip, Sam, Frodo... :D To moje ulubione postaci. :D
Ale oczywiście nie tylko Hobbici zdobyli mą sympatię. Bardzo lubię też Gandalfa (ale tylko Szarego), bo raz był mędrcem, a raz staruszkiem, który wesoło bawi się z Hobbitami. To ogólnie cenię w bohaterach książkowych - "zwyczajność". Nie wyidealizowane istoty, tylko takie nieco podobne do nas. :)
Reszta Drużyny - lubię, ale nie zachwycili mnie już tak bardzo. Aragorn - to na pewno nie ja, ;) ;) więc nie darzę tej postaci wielkim zainteresowaniem. Legolas, Gimli, Boromir - lubię, ale nie mam większej opinii na ich temat. Po prostu są częścią niepowtarzalnej i niezwykłej Drużyny Pierścienia. :green:

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: