Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Najbardziej lubiana postac z druzyny pierscienia

Kogo najbardziej lubicie z Druzyny Pierścienia??
Gandalf
0%
 0%  [ 0 ]
Frodo
0%
 0%  [ 0 ]
Aragorn
40%
 40%  [ 4 ]
Gimli
10%
 10%  [ 1 ]
Merry
0%
 0%  [ 0 ]
Pipin
10%
 10%  [ 1 ]
Boromir
20%
 20%  [ 2 ]
Legolas
20%
 20%  [ 2 ]
Sam
0%
 0%  [ 0 ]
Voted : 3
Total Votes: 10

Author Message
jankow 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sat Dec 30, 2006 5:51 pm   

Galad wrote:
hyba jednak Legolas. Zawsze go lubilem w ksiazce mi so bardzo podobal a zwlaszcza to ze byl eflem i strzelal z luku :D . W filmie tez dobry no moze troche malo mowil ale chociaz gral nienajgorzej (no moze w 3 srednio).
Poza nim lubie jeszcze Pippina za jego poczucie humoru i "luzackie" podejscie :)

Ale podaj argumenty, to, że był elfem to nie argument jestem przekonany, że lubisz także i ludzi a poza tym nie sugerujmy się filmem bo trochę się różni chociaż był nieźle zrobiony (film nie Legolas)

[ Dodano: Sob Gru 30, 2006 5:52 pm ]
A co do Pipina to się z tobą Galad zgadzam

Galad 
Moderator

Posted: Sat Dec 30, 2006 6:10 pm   

wydaje mi się, że juz to pisałem w innym temaciem... ale jak tak bardzo chcesz, to ci napiszę.. lubię go bo jest elfem, a elfy lubię za doskonałość (a w tym słowie zawiera się wiele atrybutów tej rasy, więc już nie będę wymieniał po kolei, a takei cechy ma też L.). Legolas był tak przedstawiony właśnie. większość lubi elfy, bo sami tacy by chcieli być. proste.

btw, niezłe posty pisałem 2 lata temu...

a jankow próbuje pouczać...

a interpunkcja to gdzie?
in Mordor where the shadows are."

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Dec 30, 2006 8:00 pm   

Galad wrote:
Galad wrote:

Własnie mnie zszokowalo, ze tak lubisz Legolasa ;) W ogole mi się to z toba nie kojarzy ;)

jankow, wiesz, Galad w przeciwienstwie do Ciebie, przeczytal cala ksiazke, wiec ma jednak lepsze rozeznanie jak się, który bohater zachowywal na kartach powiesci ;P
Poza tym, nie czepiaj się argumentacji Galada sprzed ho-ho i troche, bo zdanie nizej nie podajesz ani jednego, ani pol, argumentu na to, dlaczego się zgadzasz z Galem w sprawie Pippina! :P

B. Leśmian

jankow 

Posted: Sat Dec 30, 2006 8:18 pm   

Keira wrote:
jankow, wiesz, Galad w przeciwienstwie do Ciebie, przeczytal cala ksiazke, wiec ma jednak lepsze

Ni i co z tego powinien (jak sam pisał w regulaminie) rozwinąć i argumentować swoją wypowiedź z resztą to nie ma znaczenia, że jeszcze nie przeczytałem 3 części WP bo mogę na podstawie dwóch wcześniejszych argumentować wypowiedzi

Puchatek 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Sat Dec 30, 2006 8:26 pm   

Keira to że jankow nie przeczytał całej książki nie oznacza ,że nie może wybrać swojej ulubionej postaci z drużyny.Ja jestem za krasnoludami więc gimli. :sun:

jankow 

Posted: Sat Dec 30, 2006 8:43 pm   

Gimli był nawet fajny ale także bardzo dumny
:thx: :rip: :rip: :rip: :thx:

Galad 
Moderator

Posted: Sat Dec 30, 2006 8:47 pm   

jankow wrote:
Keira wrote:
jankow, wiesz, Galad w przeciwienstwie do Ciebie, przeczytal cala ksiazke, wiec ma jednak lepsze

Ni i co z tego powinien (jak sam pisał w regulaminie) rozwinąć i argumentować swoją wypowiedź z resztą to nie ma znaczenia, że jeszcze nie przeczytałem 3 części WP bo mogę na podstawie dwóch wcześniejszych argumentować wypowiedzi

możesz, ale tego nei robisz w ogóle, więc na jedno wychodzi.

ten post był pisany dawno, pewnie na długo zanim zostałem chodźby modem na tym forum. jak chcesz to szukaj, jeszcze kilka takich znajdziesz sprzed kilku lat, ale cytując je i probójąc mi udowadniać, że nie potrafie i co więcej nie argumentuje swoich postów nic nie zdobędziesz (no może najwyżej warna..).

Keira wrote:

Własnie mnie zszokowalo, ze tak lubisz Legolasa W ogole mi się to z toba nie kojarzy

no jakby to powiedzieć... to było dawno :P
in Mordor where the shadows are."

jankow 

Posted: Sat Dec 30, 2006 9:16 pm   

Galad wrote:
probójąc mi udowadniać, że nie potrafie i co więcej nie argumentuje swoich postów nic nie zdobędziesz (no może najwyżej warna..).

Gdybym chciał cokolwiek zdobyć nie szukałbym tego ani żadnego innego forum. A poza tym powiedz mi dlaczego miałbym dostać warna? Bo mnie nie lubisz? Szukałem jakiegoś forum ponieważ mam kłótliwą naturę i lubię dowodzić swoich racji ( nawet jeżeli ich nie mam) a to, że post był pisany dawno nie przeszkadza w tym, że można go edytować

Amarylis 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat Dec 30, 2006 11:26 pm   

jankow wrote:
Szukałem jakiegoś forum ponieważ mam kłótliwą naturę i lubię dowodzić swoich racji ( nawet jeżeli ich nie mam)

No to nie mam pytań! Człowieku, to znajdź sobie forum o haftowaniu a fanów Tolkiena zostaw w spokoju!

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Dec 31, 2006 12:06 pm   

Puchatek wrote:
Keira to że jankow nie przeczytał całej książki nie oznacza ,że nie może wybrać swojej ulubionej postaci z drużyny.Ja jestem za krasnoludami więc gimli. :sun:

Ja mu niczego nie bronię. Niech sobie wybiera kogo chce, uargumentuje to i już. A nie, ze będzie się czepiał postów z eru przedregulaminowej o niezgodność z regulaminem.

BTW, lubisz Gimlego, bo jesteś za krasnoludami. Fantastyczna argumentacja, ale dla mnie nie wystarczająca. Dlaczego lubisz krasnoludy? :P

jaknow wrote:
Szukałem jakiegoś forum ponieważ mam kłótliwą naturę i lubię dowodzić swoich racji ( nawet jeżeli ich nie mam) a to, że post był pisany dawno nie przeszkadza w tym, że można go edytować

Jakiś młodszy brat Feanora? :green:
Swoich racji trzeba umieć dowodzić argumentami, a nie obrażając wszystkich wkoło.
Nikt, kto zna się choć trochę na działalności forowej, nie będzie edytował postów sprzed lat, bo:
1. nikt tego nie zauwazy
2. jesli mu sie zmienia gust/poglady to napisze nowego posta
3. prawdopodobnie w ogole nie pamieta, ze napisal posta o takiej tresci
Gdybym miala przeczytac teraz moje 1700 postow i edytowac kazdego, w ktorym cos mi sie nie podoba, to bym chyba padla na pyszczek :P

B. Leśmian

jankow 

Posted: Sun Dec 31, 2006 3:45 pm   

Pamiętaj, że wiele moich postów było argumentowanych i długi czas wykłócaliśmy się kto ma racje, co oznacza, że nie tak od razu mogłaś obalić wszystkie moje tezy. A co do obrazy to nie próbowałem nią niczego udowadniać (przynajmniej jeżeli chodzi o WP). A co do pisania nowych postów to jak najbardziej popieram ale jakoś Galad i tak tego nie uczynił. A jeżeli chodzi o edytowanie twoich niebotycznych 1700 postów :thx: :thx: :thx: to nie musisz ich wszystkich edytować naraz a np. po 5 na dzień :green:

[ Komentarz dodany przez: Keira: Nie Gru 31, 2006 5:19 pm ]
Jeśli się na jakimś forum jest od lat to naprawdę nie prostuje się swoich postów we wszystkich tematach, w których kiedyś się coś napisało. Nie pamięta się swoich postów. Nie pamięta się, co się w nich napisało 2-3 lata temu, więc normalne, że się nie pisze nowych wersji.

Koniec z offtopicowaniem, bo tu też zrobię porządek :balrog:

Filip 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Tue Jan 02, 2007 1:29 pm   

Zdecydowanie jak najbardziej Legolas. Od kąd pamiętam lubiłem elfy i po za ty podobała mi sie jego rola w tym filmie.. Tak jest to legolas:)

[ Komentarz dodany przez: Keira: Wto Sty 02, 2007 1:55 pm ]
Ortografia!

A-r-w-e-n 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Tue Jan 02, 2007 6:07 pm   

Moim zdaniem wszyscy byli wspaniali a to jest moja lista
1. Legolas -dlaczego jest I miejscu? No cuż, nie ukrywajmy... jest zabujczo przystojny! Ale nie, nie! Nie myślcie sobie, że ja tylko na wygląd patrzę! Dlatego też, że NIGDY nie chybił! Mało mówi (ubolewam) ale jak już coś powie to zwala z nóg. Jest po prostu
Wspaniały!!!!
2. Pippin - mimo, że jest powszechnie uważany za największego pokrakę w Drużynie, budzi moje zainteresowanie. Poza tym gdyby nie on, tzn. gdyby nie rozwiązał swoich rąk (gdy porwali ich Uruh-hai) ukrywając to przed wszystkimi on i Merry pewnie dodarli by do Isengardu lub byli by zadeptani przez Rohhirmów. Nawet to, że spojzał w palantir w pewnym sensie przyczyniło się do zwycięstwa w Minas Tirith. Bo to przecież co użał w palantirze Gandalf wywnioskował, że stolica Gondoru jest w niebespieczństwie. A gdyby nie to co zrobił w Mori prawdopodobnie Gandalf był by nadal Gandlfem Szatym a nie Białym. A Billy Boyd grający Pippina w żeczywistości jest do niego bardzo podobny.
3. Aragorn- dziwicie się czemu dopiero tutuaj? Szczeże? To aj też sie dziwię. Nigny nie zawiódł. Ale... to chyba tylko przez chwilową niechęć do Viggo Mortensena. który na planie Powrotu Króla pocałował Billego Boyda.
4.Gilmli- za to, że jest! Poprostu ! Wspanialy z niego krasnolud
5.Gandalf - Wspaniały Czarodziej!!!
6.Sam - bez niego Frodo nic by nie osiągnął
7.Merry- zato, że zawsze był z Pippinem. Za poświęcenie dla przyjaciół i odwagę jaką wykazal się na polach Pelenoru.
8. Boromir - mimo, że uległ władzy pierścienia nie z własnej woli przybył do Rivendell.
9. Frodo- spytacie, dlaczego jako ostatni??? Dlatego, że gdyby nie Sam nie dodarł by nawet pod Czarną Bramę. A gdyby nie Gollum nie wrzucił by pierścienia do ognia Góry Przeznaczenia. Przypomnijmy, że gdy Gollum odgryzł Frodowi palec toczyła sięnie walka o to, że Frodo chce wrzucić pierścień a Gollum chce go mieć dla siebie. Obydwoje chcieli go mniećdla siebie a gdyby Gollum nie wpadł do lawy Pierścień nie został by zniszczony bo wątpie czy Sam zdobył by się na taki czyn jak wrzucenie Froda do ognia Góry Przeznaczenia. Wiem, że to wszystko działo się pod wpływem mocy pierścienia lecz i tak nie żywię specjalnej sympatii do Froda co nieznaczy, że go nie lubię bo mimo wszystko był bohaterem

[ Komentarz dodany przez: Keira: Wto Sty 02, 2007 6:45 pm ]
Ortografiaaa...

SztukaSpadania 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Jan 02, 2007 6:34 pm   

A-r-w-e-n wrote:
Szczeże?

to ja też lubię ortografię ;)

// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor

rob3rt 
Na Drodze Do Bree

Posted: Thu Jan 11, 2007 10:12 am   

Wybrać jednego... trudno... napewno jeden z trzech:
Gimli, Legolas, Aragorn... Nie wiem, doprawdy ciężko jest wybrać tego właściwego... spróbuję drogą dedukcji:
Legolas - jest elfem-łucznikiem, podziwiam elfów i ich zmysł... nie... nie nadaje się na najfajniejszego... za mało w nim męskości.
Gimli - bardzo bawi mnie poczucie humoru tego krasnoluda: "Tylko nie za brode!" :green: Ale mam wrażenie, że krasnoludy są takie... brudne :P
Aragorn - to poprostu typowy bohater... człowiek... no i chyba on zasługuje na nr.1 :)

Więc wygląda to tak:
1. Aragorn
2. Legolas
3. Gimli

:)

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Thu Jan 11, 2007 2:37 pm   

rob3rt wrote:
za mało w nim męskości

Jeden wniosek...Bloom ... ehhh... nie są męskie? a jeśli się już tak upierasz to jak Haldir?

rob3rt wrote:
że krasnoludy są takie... brudne

lol?

rob3rt wrote:
Aragorn - to poprostu typowy bohater... człowiek... no i chyba on zasługuje na nr.1

typowy bohater? czyli?? wiesz, dla mnie Hama też jest bohaterem...zginął w obronie ojczyzny...

Platon

Ciern 

Posted: Fri Feb 02, 2007 2:54 pm   

Hmm, mam dwie, to oczywiście Aragorn i Gandalf. Aragorn, świetny wojownik, dzielny, odważny, honorowy. Gandalf, wielki Mag, przyjacielski, można by żec że surowy ale niektóre jego wypowiedzi przeczą tej tezie :D
http://img111.imageshack....729/trolpb6.png

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: