Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
... zrobi sie syndrom Herkulesa z LOTRem?
to znaczy beda krecili kolejne czesci nawet po zakonczeniu LOTR z tymi bohaterami i w tym swiecie ,albo na przykład tani dziadowy serial (typu Xena,Hercules,Etc.) ?
_________________ "Methinks I see...where - in my minds eyes"
"No more tears"
"We have to loose everything to be free to do anything"
Zawołaj mnie....przyjde - QualinOloore
GG:1383216
Boże święty uchroń nas przed taką karą!!! Ale szczerz mowaic mysle, ze nia... nie wiem czemu, ale tak mi sie wytaje, ze nie posuna sie az tak daleko...
I skad ci takie szatanskie pomysly przychodza do glowy!? A kysz! a kysz!
nagg
Nie, nie sądzę... To by była tragedia! :cry: Mam nadzieję, że zachowają się godnie i LotRa pozostawią w spokoju i nie będą naruszać jego... świętości ( nie mogłam znaleźć słowa )
_________________ "Kochać to znaczy nigdy nie mówić przepraszam..."
Posted: Fri Feb 14, 2003 2:34 pm
Hmm... Gdyby zrobili Hobbita, choc nie wiem czy to sie nadaje do ekranizacji przy utrzymaniu wartkosci akcji, to by bylo w opzadku. Seriale, bajeczki moga sie pojawic co jak sadze jest nieuniknione. Ale moje nastawienie bedzie wyjatkowo negatywne...
_________________ "We Are Shape By Faith Just As We Shape It"
... to mi nie strzelaja do glowy z niczego.Nawet z terminatora chcieli w pewnym momencie zrobic serial (podobno nawet zrobiono tylko ze był dla stacji lokalnej kablówy w USA - nakrecono 2 odcinki i potem zaprzestano krecenia) A co do hobbita - z wartkoscia akcji sie zgodze.Jesli pojawia sie jakies bajeczki to zapewne bedzie to mangowy kicz (w wypadku kreskówki) w wypadku serialu to nieuchronnie go stworzą ,tylko ze po 3 czesci LOTRa.
_________________ "Methinks I see...where - in my minds eyes"
"No more tears"
"We have to loose everything to be free to do anything"
Zawołaj mnie....przyjde - QualinOloore
GG:1383216
Posted: Sat Feb 15, 2003 1:09 pm
powiem wam ze bajeczki juz wyszły wczesniej, wczesniej niz film nakrecono, gdzies nawet ostatnio w TV leciały widzieliscie Vive tą z CD ? nawet fajna, wiecie skad mozna sciagnac, sobie jakies ciekawe dokument, z plu ekranizacji jakies filmy ? bardzo chętnie bym sobie obejzal, widzialem kiedys u kogoś na DC ale nie scigałem, jak znacie jakies adresy itd. to podajcie
Co do Hobbita to coraz częściej zastanawiają się nag jego ekrtanizacją .
NA początku ( premiera FOTR ) Petter mówił że nie wie czy nakręci , ale nie mówił ze nie , teraz mówi "zastanawiam się" NIech się zastanowi dobrze
OXENO: Tak ale ekranizacja Hobbita, to nie pociecie go i zrobienie z niego telenoweli, o czym byla mowa Jak dla mnie Hobbita moga sobie ekranizowac, myysle, ze da sie z tego naprawde ladny film zrobic, bezprenensjonalny, dla widza nie koniecznie malego...
sl1p: Odnosze wrazenie, ze mylisz pojaca, i mowiesz o pierwszej ekranizacji WP, ktore faktycznie byla filmem animowanym:
reżyseria: Ralph Bakshi;
rok produkcji: 1978;
Film Bakshiego jest adaptacją dwóch części trylogii J.R.R. Tolkiena: "Drużyna Pierścienia" i "Dwie wieże". "Władca Pierścieni", jak inne produkcje tego twórcy, jest mroczny i niepokojący. Część scen została zrealizowana metodą rotoskopowania. Bakshi połączył animowane tło i postacie z ujęciami aktorów zarejestrowanymi zwykłą kamerą. Dzieło Bakshiego uznano za kontrowersyjne. Reżyser, zniechęcony atakami miłośników prozy Tolkiena i krytyków, zrezygnował z kontynuowania ekranizacji ostatniej części trylogii.
Jednak byla to pelnometrazowa produkcja, a topic stanowi o pocieciu WP i zrobieniu np. "Przygod Drozyny Pierscienia" w ktorej bylby totalny mix, zabicie Smauga, obrona Minas Tirith, atak na Isengard... i wieeele innych absurdalnych, wykluczajacych sie w swietle ksiazki watkow
Posted: Mon Feb 24, 2003 3:43 pm
to by było naprawde straszne gdyby z tego serial zrobili :shock:
Do filmu przynajmniej reke przyłozyli a do serialu tylko na odwal zrobia byle było i byłe kasa była
Posted: Tue Feb 25, 2003 10:53 pm
wczoraj gdzies na polsacie ogladalem serial "tajemiczy rycerze" to jest poprostu porażka totalna, polecam usmiejecie sie do bólu, scenografie ble, sceniariusz ble, stroje i wszystko ble. jesli mialby powstac podobny serial na podstawie lotra to to by była profanacja
Posted: Wed Feb 26, 2003 9:28 am
Wydaje mi się, że nie. Te wszystkie efekty specjalne są za bardzo kosztowne dla jakiegoś niedorobionego reżysera ,który zrobi z LotR serial. Jednak ludzie są różni :wink: i (nie daj Boże) jakiś się tego podejmie. Jednak ja sśmiem twierdzić ,że coś takiego się nie zdarzy. to by było już przegięcie, a mistrz Tolkien zapewne by się przewracał w grobie.
Mysle, ze bariera efektow specjalnych nie jest juz tak trudna do pokonania jak kiedys (mowie o efektach w serilach) Dzis juz mozna stworzyc zadowalajace efekty relatywnie niskimi kosztami. Oczywiscie nie uchroni to filmu przed kiczem, ale niestety argument technologiczny juz nie jest aktualny. Nie mowiac, ze, obawiam sie iz dochody z ewentualnego serialu bylyby ogromne
nagg
Posted: Fri Feb 28, 2003 1:06 pm
No to się pomyliłam. Prawda boli i to strasznie. Spytaliby o prawa fanów Tolkiena. Ale czego można się spodziewać po polskim narodzie ,który słucha ,,Ich Troje". :cry:
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Ja też mam taką nadzieję. Chociaż nie miał bym nic przeciwko dalszej części Władcy. Oczywiście na papierze i oczywiście tylko przez samego Tolkiena. Mażenia...
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum