Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Sep 01, 2006 9:16 pm Myśli
Jak to jest z Wami? Jeździcie a przynajmniej część z Was środkami komunikacji miejskiej. Tramwaje i autobusy. Zastanawiacie się czasami o czym myśli osoba siedząca na przeciw Was? Gdzie jedzie, czemu jest uśmiechnięta, a czemu smutna. Czy obejrzała się za kimś na chodniku bo to jej znajomy/a czy jej sie wydawało. Co pisze w tym sms'ie...
Ja ostatnio mam tak coraz częściej...dzisiaj szczgólnie...a jak jest z Wami?
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
Posted: Fri Sep 01, 2006 10:30 pm
Ostatnio rzadko się przemieszczałam, a jak jeździłam do/z szkoły to zwykle albo jeszcze byłam zaspana albo juz zmęczona Ale jak jeździłam trasy godzinne, a nie czytałam wtedy to owszem... czasem się zastanawiam kim mogą być ludzie dookoła. Zwykle strasznie mnie ciekawi co czytają Zdarzało mi się jeździć z gadającymi głosno studentami. Wtedy kombinowałam o czym mówią, co studiują?
Generalnie lubie obserwować ludzi
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Sat Sep 02, 2006 12:35 am
Dzisiaj niestety zrobiłem straszną przykrość mojej Kamilce i wracając do domu próbując uciec od tego patrzałem na ludzi i pech chciał, że na przeciw mnie siadł równie smutny gostek. Wiek ok. 25 lat , okularki, bródka, obrączka...Pierwsze na myśl, pokłucił się z żoną...Potem długo pisał sms'a, pierwsza myśl - przeprasza...patrzał się cały czas przez szybe, jak ja...ale gdzie jedzie? Do niej? miałby kwiaty...od niej? może... wysiadł ... a ja? ja zostałem sam na sam z moimi problemami...eehh...jakże bym chciał cofnąć czas!! ;(
No it's not!
No it's not!
It's the Dark side
Kiedy jade tramwajem, czesto zastanawiam sie, kim są ci ludzie wokół, czy są życzliwi, czy zagubieni we wlasnym pośpiechu, gdzie, do kogo jadą, po co, o czym myslą...w sumie zawsze w tramwaju mnie dopadają takie mysli...
Mati - na pewno sie Wam ulozy, usmiechnij sie
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Zastanawiam się, oj zastanawiam. O czym myśli ten, który tak ładnie się śmieje, albo ta, która ma minę, jakby sto wsi spaliła . Kiedyś, przyglądając się innym dorabiałam w głowie własne wersje tego, kim są, czym się zajmują i dlaczego tak
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Posted: Thu Sep 14, 2006 3:35 pm
a ja ostatnio przestałem. Minął mi dół i znowu myśle o Kamili bez przerwy. Albo koncentruje sie na tekście piosenki, która leci w słuchawkach i wystukuje rytm...
No it's not!
No it's not!
It's the Dark side
A ja teraz często jezdze na ul. Półwiejską, mnóstwo ludzi tamtędy przechodzi, siadam sobie z boku, na schodach obok Starego Marycha, i obserwuję ludzi. Czy się uśmiechają, czy spieszą i nie zwracają na nic uwagi, jak są ubrani, ogólnie wszystko... lubię tak sobie posiedziec. Czasem można poznać ciekawych ludzi, którym się nie spieszy, i mają czas pogadac...ostatnio poznałam kilku świetnych chłopaków...
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Ooo, ja wprost uwielbiam obserwować ludzi i zastanawiać się nad tym, gdzie idą/jadą, o czym myślą, co czują i kim są. Czy to w autobusie, czy tramwaju, albo po prostu przechodząc ulicą, a najlepiej siedząc na wawelskim dziedzińcu, czy na schodkach pod ratuszem...
Albo, tak jak Kei, ciekawi mnie jakie książki, gazety czytają, a czytają często . A ja zwykle nieświadomie pochylam się ich stronę i też się wczytuję .
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Posted: Wed Sep 20, 2006 1:11 pm
Ale niestety prawda jest taka, że ludzie mało ciekawych rzeczy czytają w komunikacji miejskiej... Jeszcze nie widziałam, żeby ktoś wertował Mickiewicza
Co do podróżowania wyżej wymienionymi, ja mam ten problem, że mimowolnie się uśmiecham i ludzie, cóż myślą, że to do nich albo, co gorsze, z nich Krótko mówiąc bywa śmiesznie
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Posted: Wed Sep 20, 2006 4:47 pm
Morsztyn to może niekoniecznie w jakichkolwiek warunkach Ale Mickiewicz to i na dachu indyjskiego pociągu!
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Posted: Wed Sep 20, 2006 5:02 pm
Mati_00 wrote:
nie wiem, ja tam poezji tak czy siak nie rozumiem. a jeśli nawet to w tak małym stopniu, że to poezja
To już zawsze coś! Nie powiem, zawsze coś!
Posted: Wed Sep 20, 2006 6:59 pm
Te ambitne żarciki
Posted: Wed Sep 20, 2006 7:24 pm
Grób Agamemmona to najbardziej mi się kojarzy z moją odpowiedzią z polskiego, czy raczej z tym co było po niej- jak mnie obśmiałyście, że cytuję z pamięci, co ciekawsze fragmenty tegoż i bodajże Kordiana
Ostatnimi czasy dochodzę do wniosku, że autobusy- i ludzie w nich- coraz bardziej śmierdzą. Bo ja wiem, może dezodoranty podrożały ostatnio a ja o tym nie wiem?
Posted: Wed Sep 20, 2006 8:12 pm
hmm...może poprostu jest za gorąco i ludzie nie wytrzymują napięcia...ja ostatnio sie ucieszyłem, że kumpela mi napisała esa, że sie spóźni, bo dzięki temu mogłem wysiąść 4 przystanki wcześniej i sie przejść...nie dawałem rady już
No it's not!
No it's not!
It's the Dark side
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum