Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
muzyka

Muzyka we Władcy Pierścieni jes:
super!
95%
 95%  [ 38 ]
dosyć dobra
5%
 5%  [ 2 ]
beznadziejna:(
0%
 0%  [ 0 ]
Voted : 9
Total Votes: 40

Author Message
Varken 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Mon Jan 30, 2006 2:38 pm   

Dla mnie najbardziej podoba mi się muzyka do Drużyny Pierścienia, szczególnie ta piosenka gdy maszerują przez góry.

Keira 
Szara przystań

Posted: Mon Jan 30, 2006 5:32 pm   

Dla mnie muzyka do częsci pierwszej jest najbardziej spójna. Muzyka opowiada ci historię :) Jest piękna, bardzo nastrojowa :) Uwielbiam "Breaking of the Fellowship" :)
TTT i RotK wprowadzają nowe motyywy, nowe instrumenty, są świetnymi soundtrackami, ale w mojej ocenie wypadają gorzej niz muzyka z FotR. Lubię końcowe 4 utwory z RotK + Steward of Gondor, ale generalnie ten soundtrack jest dla mnie mało charakterystyczny, a momentami wtórny. TTT ma w sobie mnóśtwo magii, szczególnie przy utworach rohańskich, ale brakuje mi w nim tego opowiadania historii.

B. Leśmian

Ayleen 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Tue Jan 31, 2006 8:18 pm   

Ja najbardziej lubię muzykę do drugiej części ;] najbardziej oczywiście motyw z Rohanu (skrzypeczki moje kochane ). Ta muzyka naprawdę przywodzi mi na myśl wielkie zielone przestrzenie, po których hasają stada koni, czy drewniany dwór :)

super_girl 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Wed Feb 01, 2006 2:24 pm   

Galadrim wrote:
Szkoda że w ankiecie niema więcej niż super bo to mało powiedziane

Dokładnie.

Uwielbiam tę muzykę. Ubóstwiam. Taka muzyka jest całkowicie w moim typie. ;] Dzięki niej przypomniałam sobie o Enyi, którą uwielbiałam w pierwszych klasach podstawówki, a potem niesłusznie o niej zapomniałam. Uwielbiam "Lament for Gandalf" w jej wykonaniu, aż mi łzy stają w oczach...

Nazg wrote:
Taaak, muzyka z LOTRa jest śFieeeeetna... a moja rodzinka nie może już tego słuchać, bo to leci w kółko i na okrągło :twisted: .

Oj, tak. :tak: Moja Mama wzdycha, gdy tylko słyszy pierwsze nuty z LotRa. Zawsze w wieży z mojego pokoju wszystkie trzy miejsca na odtwarzane płyty zajmują w odpowiedniej kolejności albumy. ;)

Elentari wrote:
Proponuje puszczenie muzyki w magnetofonie, rozlozenie sie na kanapie, otworzenie okna i zamkniecie oczu. Efekt murowany- po 2 sekundach bedziecie w swiecie Tolkiena, albo filmu.

Podpisuję się pod tym dwiema łapkami!! :green:

Nienor wrote:
Ciekawi mnie, która z trzech piosenek najbardziej się wam podoba: ' May it be', 'Gollum's song' czy ' Into the west' ?

No więc u mnie miejsce pierwsze "Gollum's song" - dlatego, że jest taka trochę inna, ale mi się podoba. :D Drugie - "May it be" - po prostu za Enyę. No i ostatnie miejsce na podium "Into the West" - jest ostatnie, bo bardziej mi się podobały poprzednie dwa. :green:

Co do kolejności albumów - pierwsze zajmują ex aequo z FotR i RotK, a drugie TTT - tam były bardziej ponure kawałki. :/ Nie licząc muzyki Rohańskiej, którą U-W-I-E-L-B-I-A-M!!!! :eowyn:

No, jeszcze Was zanudzę moimi ulubionymi kawałkami. ;)

FotR:
-> "Concering Hobbits"
-> początek "The Black Rider" (jak uciekają przed Maggotem)
-> jak ktoś wcześniej wspomniał, "A journey in the dark" od 2:30, jak Gandalf oświetla salę w Morii, aż się czuje w tej muzyce dawną potęgę opuszczonej już przez Krasnoludy Morii i niemy zachwyt Drużyny
-> "The Bridge of Khazad-Dum", fajny jest początek i chórek śpiewający w języku Krasnoludów
-> No i moje ukochane "Lothlorien", szczególnie ten kawałek z "Lament for Gandalf"

TTT:
-> "The Riders of Rohan" (wiadomo za co... ;] ) :eowyn:
-> "The Hornburg" od 3:00 do 3:50
-> kawałek z Ostatnim Przemarszem Entów
-> "Gollum's Song"

RotK:
-> "The White Tree"
-> "The Steward of Gondor" ze śpiewem Boyd'a (słodzio miodzio :green: )
-> "The Ride of the Rohirrim"
-> "Shelob's Lair", szczególnie od 3:30
-> No i "The Return of the King" ze śpiewem Aragorna (od 3:40)

Adanbareth 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Apr 18, 2006 5:54 pm   

ROZPłYWAM SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWIELBIAM!!!!!!!!!!!!!UBÓSTWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Moim ukochanym utworem jest "Concerning Hobbits" z pierwszej płyty WP.
Właśnie słucham... :gitara:
ACH!JESZCZE!!!JESZCZE!!!ACH... :x

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version