Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
_________________ Potem F?Ťanor złożył straszliwą przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ślubowania,a ich
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.
_________________ Potem F?Ťanor złożył straszliwą przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ślubowania,a ich
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.
A mi podoba się z każdej części... No może nie liczęutworów normalnych czyli May it be, Gollum's song i tego trzeciego z Powrotu Króla, ale wszystkie utwory instrumentalne są świetne... I każda ścieżka dźwiękowa jest inna od poprzednich... Każda jest niezwykła...
Szkoda że w ankiecie niema więcej niż super bo to mało powiedziane
Ai! laurie lantar lassi surinen,
Yeni unótime ve ramar aldaron!
Yeni ve linte yuldar avanier
mi oromardi lisse-miruvóreva
Andune pella, Vardo tellumar
nu luini yassen tintilar i eleni
ómaryo airetari-lirinen.
Muzyka do WP jest genialna,rewelacyjna..po prostu idealna...Piekna itp,itd...
_________________ "Tak stało się,że Frodo ujrzał tę,którą niewielu śmiertelników miało szczęście oglądać;Arwenę,córkę Elronda,w której,jak mówiono,objawiła się po raz wtóry na ziemi piękna Luthien.Nazywano ją Undómiel,była bowiem Wieczorną Gwiazdą swego ludu"
Taaak, muzyka z LOTRa jest śFieeeeetna... a moja rodzinka nie może już tego słuchać, bo to leci w kółko i na okrągło . Chociaż nie, czasami jest przerywana Gregorians, względnie Erą... Pozdrawiam
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Mnie atkze bardoz podoba się muzyka w LOTR... Najlepsza wg mnie była w Dwoch Wieżach (szczegolnie kiedy entowie oblegali Orthank) w pierwszej części WP też byla super (np. na poczatku i kiedy Druzyna plynęla Anduiną, i w oddali bylo widać Argonath... W Powrocie Krola tyz super... Howard Shore=jeden z najlepszych kompozytorow... (jak na mnie tonajlepszy bo Chpin choc wielki nie robil muzy w moim typie)
A piosenki... Enya zaśpiewała najlepiej. Ocyzwiscie "May it be", bo "Aniron" mniej mi sie podobał. "Gollum song" w wykonaniu Emiliany Torrini rownież był piekny... Chociaz o innym brzmieniu niz May it be. (pryzznam szczerze ze "Gollums song nigdy niesłyszalam w całosci"
W Powrocie Krola "Into Wes" nie slyszalam w całosci, al toco slyszalam mniej mi się podobało niz poprzednie. Za to w trakcie filmu slicznie zaśpiewał Pippin, Aragorn jednakjuznie az tak pieknie chociaż niexle...
Siemanko!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Ja dopiero całkiem niedawno stałam się szczęśliwą podsiadaczką oryginalnej płytki z muzyką do FOTR To zecydowanie najlepszy soundtrack ze wszystkich części. Zawsze czytam przy nim książki fantasy
Ulubione kawałki to:
Concerning Hobbits
The Black Rider
Flight to the Ford
Many Meetings Kochammmmm The Bridge of Khazad Dum Początek leci we wszystkich reklamach I jest świetny
Tak.Najlepsza muza była w Dwóch Wieżach i Powrocie Króla(ale raczej lepsza była w II cz.)
Mam płyty z muzyką wszystkich części.I muszę z przykrością stwierdzić, żę muzyka z I cz. jest strasznie nudna.Ale uwaga - sama muzyka, bo na filmie to wszystko razem jest super.Ogólnie cała muzyka do trylogi, jest zrobiona na podstawie różnych motywów muzycznych charakterystycznych dla każdej z ras, postaci itp.Gdy widzimy pędząca drużynkę to pojawia się znany motyw(no wiecie tyyytyyytytydyyyyy!!! )a jak widzimy elfy, to muzyka jest spokojna, albo chórek śpiewa.Wszystko ok.Ale w cz.I te motywy się wciąż powtarzają!!!W filmie tego nie widać, ale jak puścisz samą muzę - ciągle powtarza się to samo.
Ogółem stwierdzam, że muzyka jest najlepsza w II cz.(choć jako film ta część jest najgorsza)a najgorsza w Icz.
Napisałem co nieco o muzyce z Władcy tutaj ---> http://no-name-1991.blog....6688,index.html
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum