Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Pierwsze słysze aby piosenką promującą Powrót Króla była Arwen's song.
No a jeżeli to prawda- miejmy nadzieje, że fajnie jej to wyjdzie- na płycie soundtracka ROTKa chyba jej nie ma...
Na pewno coś dobrego z tego wyjdzie, popatrzcie na Pipina- on przecież super zaśpiewał.
To zostawia wiele do myślenia.
_________________ Walczyłem do kresu nadziei,
w żałobie serca,
Noc zajdzie w krwawej łunie nad ostatnią klęską,
Posted: Sun Jan 11, 2004 6:47 pm
Quote:
Ta muza the best! Świetna do czytania książki! Polecam sountracka! Tylko dlaczego na żadnym O.S.T. nie ma "Requem of a dream" ?!
Requiem for a dream nie może być na soundtracku do LOTR bo to kawałek nie z tego filmu. Sama się nieźle nabrałam oglądając trailer i zaraz poleciałam kupić ścieżke do muzycznego, a tu kupa. Nie ma tego kawałka ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to pochodzi z filmu Requiem dla snu. Muzę napisał Clint Mansell.
A co do muzy z LOTR to ja się spodziewałam czegoś innego i trochę lepszego. Co nie znaczy, ze nie słucham jej wkółko No ale nie wszystki kawałki mi siędo końca podobają. Genaralnie byłam zawiedziona, że muzy nie robił John Williams bo nikt tak jak on nie potrafi dopasować dźwięku do klimatów filmów. Takie jest moje skromne zdanie.
Mam takie pytanko, oczywiście na temat MUZYKI.
W trailerze z FOTRa (taki, w którym na starcie pokazany jest pierścień w przybliżeniu, w tle przez narratora mówione są słowa:Jeden by wszystkie odnaleźć..., pierścień jest na czerwonym polu - ognistym - podrzuconym do góry, a gdy opada łapie go reka- w domysle- FRODA.Pod koniec są wyrzucane nazwy kolejnych czesci: FOTR, TTT, ROTKa z datami wyswietlania.
O co mi chodzi...
Na poczatku jest puszczona w tle muzyka, na pewno nie Howarda Shora, wiec kogo???
_________________ Walczyłem do kresu nadziei,
w żałobie serca,
Noc zajdzie w krwawej łunie nad ostatnią klęską,
Posted: Mon Jan 12, 2004 10:57 am
Poprostu nie mam słów aby określić jak genialne są utwory Howarda Shora. Jest to poprostu coś wspaniałego. Muzyka idealnie odzwierciedlająca klimat i atmosferę LOTR-a. SUPER!!!!!!!
_________________ "All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
And I come back to you now at the turn of the tide.
Posted: Mon Jan 12, 2004 8:26 pm
Quote:
O co mi chodzi...
Na poczatku jest puszczona w tle muzyka, na pewno nie Howarda Shora, wiec kogo???
kurcze gdybym miała ten trailer to bym ci może pomogła....ale niestety ostatnio mój komp nawala i wszelkie ściągane rzeczy nie działają, a ja już nie pamiętam jaka tam była muzyka....W trailerze do TTT jest Requiem dla snu a tam...?
Posted: Thu Jan 15, 2004 9:43 pm
O właśnie. Mi też chodzi o pewną muzyczkę do trailery WP.
Był to trailer do FOTR. Mianowicie:
zaczyna się od lecącego pierscienia, którego Frodo łapie w powietrzu na tle czerwonego nieba. Później jest pokazany pierscień w przybliżeniu i w jego środku "ekran" z maszerującymi wojskami dawnego sojuszu.
_________________ "All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
And I come back to you now at the turn of the tide.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum