Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Muzyka - twoja milosc
Author Message
SztukaSpadania 
Martwe Bagna

Posted: Fri Mar 23, 2007 12:44 am   

Punk/Indie/Alternatywny Rock :P to mój plan na dziś :P

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Thu Apr 12, 2007 6:52 pm   

De łindows mnie bawią po tym, jak pociesznie popiskiwali na koncercie [w czasach kiedy jeszcze chodziłam na takie koncerty :lol: ] i pół godziny się rozgrzewali wrzeszcząc do mikrofonu różne wariacje na temat cyfr 1-2-3 :lol:

Janerka jest fenomenalny ;)

Za to deff metal :lol: To jedna z nielicznych odmian muzyki, która do mnie zupełnie nie przemawia. Nie wiem, ale ja tam nie lubię, jak ktoś na mnie charczy i pokrzykuje ;)

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Apr 13, 2007 11:34 am   

elistir wrote:
i pół godziny się rozgrzewali wrzeszcząc do mikrofonu różne wariacje na temat cyfr 1-2-3 :lol:

jesli chodzi o wykrzykiwanie cyferek, to nikt nie pobije wesolutkiego gitarzysty Tabu :D wołał z takim śmiesznym akcentem, coś w stylu tśzzy, ossssiem, sjjjedem, a ludziom się spodobało i niemalże koncert się zaczął od tych pokrzykiwań :D

elistir wrote:
Za to deff metal :lol: To jedna z nielicznych odmian muzyki, która do mnie zupełnie nie przemawia. Nie wiem, ale ja tam nie lubię, jak ktoś na mnie charczy i pokrzykuje ;)

Jak to? Przeciez muzyka jest od tego,żeby sponiewierać i zniszczyć psychikę ;)
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Apr 13, 2007 3:38 pm   

Nimloth wrote:
Przeciez muzyka jest od tego,żeby sponiewierać i zniszczyć psychikę

no bo w death metalu chodzi o miłość do drugiej osoby...tyle, że wykrzyczaną ;)

Platon

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Apr 13, 2007 4:09 pm   

Och, och, jakie terorie ;P

[A jeżeli chodzi o wykrzykiwanie cyferek, to De łindows bardzo łatwo przebić, czegoś tak głupiutkiego nigdy nie widziałam. Oni się rozgrzewali dłużej niż grali :lol: ]

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Apr 13, 2007 9:00 pm   

a behemoth albo vader ?? oO

Platon

SztukaSpadania 
Martwe Bagna

Posted: Fri Apr 13, 2007 9:10 pm   

elistir wrote:
De łindows mnie bawią po tym, jak pociesznie popiskiwali na koncercie [w czasach kiedy jeszcze chodziłam na takie koncerty :lol: ] i pół godziny się rozgrzewali wrzeszcząc do mikrofonu różne wariacje na temat cyfr 1-2-3 :lol:

De łindowsi są fajni ;) niestety nigdy nie miałem okazji ich widzieć/słyszeć w Białymstoku ;/

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sun Apr 15, 2007 7:43 pm   

Mati_00 wrote:
no bo w death metalu chodzi o miłość do drugiej osoby...tyle, że wykrzyczaną ;)

ojejejej... to chyba jednak nie ta skala uczuć ;)
Quote:
a behemoth albo vader ?? oO

taaak :balrog:
El Banda to też niezły zespół, taki sympatyczny, mimo ze mają wokalistkę. A jeden z najlepszych polskich zespołów reggae (to jest nawet heavy reggae :P ) czyli Paprika Korps, no zakochałam się po prostu :D
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Apr 15, 2007 7:52 pm   

Nimloth wrote:
ojejejej... to chyba jednak nie ta skala uczuć

oni kochają no...troszkę inaczej :P

Platon

Keira 
Szara przystań

Posted: Tue Feb 05, 2008 11:14 pm   

Ostatnio miłuję prawie jedynie poezję śpiewaną, muzykę filmową i piosenki pozytywne ;) Być może nastąpi zakochanie we wspólnej płycie Waglewskiego, Fisza i Emade, ale jestem na etapie pierwszych słuchań ;)

K. I. Gałczyński

SztukaSpadania 
Martwe Bagna

Posted: Wed Feb 06, 2008 7:01 pm   

A ja nie mogę się doczekać konsumpcji płyty Waglewskich :) W między czasie podkradłem płytę: "Małe Wu Wu" od mojej ciotecznej siostry (lat 6) ;] fajneee ;]

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Feb 06, 2008 9:52 pm   

Płyta Waglewskich fajna do słuchania. Dla mnie fajniejsze są kawałki, gdzie mącą "młodzi". Mój starszy brat woli te, gdzie sobie smęci Wagiel stary ;)
"Majty" rządzą :lol: Oraz: "Męska muzyka" i "Niebo bez dziur" ;)

K. I. Gałczyński

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Feb 22, 2008 8:44 am   

Tak sobie pomyślałam, że skoro temat dotyczy ulubionej muzyki warto zapytać, czy ktoś z Was korzysta może z Lasta (www.lastfm.pl). Nie chcę oczywiście niczego reklamować :P ale moim zdaniem to świetna sprawa :P Spisuje odsłuchane utwory, zlicza, spisuje statystyki itp... Jeśli ktoś byłby zainteresowany moim (oh, cóż za próżność^^) gustem muzcznym zapraszam: lastfm.pl/user/ri-ri

Cóż jeszcze mogę powiedzieć o muzyce, której słucham... Ostatnio odkryłam (a raczej ktoś pomógł mi odkryć) wspaniały japoński zespół rockowy Maximum The Hormone - lekko psychodeliczna muzyka. Jeśli ktoś z Was słyszał kiedyś o anime "Death Note", to Maximum The Hormone "popełnili" opening i ending do drugiej serii. Kawał naprawdę pożądnego grania - przynajmniej w moim odczuciu.

Pozdrawiam,
Riatha :)

Jan Kasprowicz

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri Feb 22, 2008 9:32 am   

Ja od niedawna używam lasta... już gdzieś pisałam: http://www.lastfm.pl/user/panna_mercator/ ;) Spełnia się w nim moja miłość do wszelakich statystyk :D

Ja się chyba starzeję, bo coraz ciszej i spokojniej u mnie (z wyłączeniem bollywoodu :P ). Głównie poezja śpiewana, coraz więcej SDM, ostatnio wracam do Umer... No i nie rozstaję się z soundtrackami. Szczególnie do "Pokuty" i "Gwiezdnego Pyłu" ;D

K. I. Gałczyński

Lothellie 
Na Drodze Do Bree

Posted: Mon Jun 16, 2008 6:56 pm   

Też mam lasta ( www.last.fm/user/lothellie ) i tam najlepiej widać, czego słucham:).
Głównie gatunków: darkwave, j-rock, gotyk, ebm, dark electro, ethereal, medieval, dark ambient i pochodnych. Poza tym soundtracki z WP i "The Nightmare Before Christmas" oraz musicale "The Phantom of the Opera" i "Taniec Wampirów".
Jeśli chodzi o zespoły - mogę pisać godzinami:p, więc ograniczę się do 10 ulubionych: Blutengel, Moi Dix Mois, Dead Can Dance, Qntal, Malice Mizer, Terminal Choice, Nightwish, Diary of Dreams, Closterkeller, Devil Doll.

SztukaSpadania 
Martwe Bagna

Posted: Tue Jun 17, 2008 12:10 pm   

Ojeje ;] z tych zespołów kojarzę tylko Nightwisha i Closterkeller... reszta to chyba jakieś ultra-podziemie ;)

Keira 
Szara przystań

Posted: Tue Jul 08, 2008 11:39 am   

Aktualnie moją wielką miłością muzyczną jest Jack Johnson... :green: Lekki i przyjemny do słuchania pan z gitarą ;)
Najbardziej lubię chyba płytę "In Between Dreams", bo "Better Together", "Belle", "Constelation" albo "Banana Pancakes" ;) Optymistyczny jest też krążek "Sing-A-Longs And Lullabies For The Film Curious George" ;) Szczególnie "Sharing Song" mi przypadła do gustu. Pozostałe płyty są trochę bardziej smętne, ale i tak lubię ;)

Poza tym nosi mnie ostatnio na muzykę francuską w postaci pojedynczych piosenek. Np. Joe Dassin i "Aux Champs Elysees" albo Charles Trenet i "La mer" ;)

Lubię też Rufusa Wainwrighta z jego płytą "Rufus Does Judy at Carnegie Hall"

O niezmiennej miłości do muzyki filmowej chyba nie powinnam pisać :P W każdym razie ta do "Robin Hood: Prince of Thieves" też jest przyjemna :) I bardziej piosenkowo - "Shrek 2" i "Billy Elliot" :)

K. I. Gałczyński

SztukaSpadania 
Martwe Bagna

Posted: Thu Jul 10, 2008 8:07 pm   

A ja zachwycam się Rosinem Murphy'im naprawdę dobra muzyka!

a może powinienem napisać Rosiną Murphy, nie wiem :P

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: