Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Thu Jun 29, 2006 8:38 pm
no wlasnie...ale ja nie mowie tu odrazu zeby tego sluchac nalogowo..czego ja nie sluchalem ... Metalu,Rocka,Punka,Terror-(to jest harrrrd),Rapu,Chorow gregorianskich(era itp.),Popu,Klasycznej,Techno i Bog wie czego jeszcze, czego nazwy nawet nie znam lub nie pamietam...sciagnijcie sobie plyte 2Paca - Me Against The World ... wielu uznaje ze to jego najlepsza plyta ... (dla mnie wszystkie sa the best) ... i wsluchajcie sie w slowa piosenek...jak wtedy sie wam nie spodoba no to trudno...ale szczerze polecam...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 383 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Tue Nov 28, 2006 7:55 pm
Ja słucham: wszelkich odmian Rocka (RockAndRoll, Soft Rock, Hard Rock, Metal, Nu Metal, Grunge, Power Metal), Gangsta Rapu, Poezji Śpiewanej, Reggae...
Ulubione Zespoły: Nirvana, Coma, P.O.D., Farben Lehre, Akurat, Myslovitz, System of a Down, Bohema, Led Zeppelin, Deep Purple, Ophet, Immortal, O.S.T.R., SDM, AbraDab, Linkin Park, Bob Marley, De łindows, Sex Pistols, Mettalica, Happysad i wiele innych.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Posted: Tue Nov 28, 2006 8:07 pm
Dojrzewam. Coraz bardziej kocham poezję śpiewaną. Gdy ktoś zapyta o ulubionego twórcę powiem Grechuta i Turnau. I te klimaty grają we mnie stale. Tak jak Pidżamy czy Myslo mogę słuchać od czasu do czasu, tak poezji śpiewanej zawsze. Płyty Turnaua kupuję w ciemno. Kiedyś przeczytałam w Merlinie o "11:11", ze Turnau znow gra to samo, ze moglby cos zmienic, pojsc do przodu - od razu pomyslalam, ze to będzie dobra plyta, skoro Grzegorz nie zmienia sie.
I tak. Poezja. Poezja jest moja miloscia.
W pewnym sensie kazda piosenka z dobrym tekstem jest poezja spiewana... np. takie Voo Voo. Ich muzyka to generalnie alternatywa. Ale te teksty. Poezja. Poezja mruczana...
I mysle, ze ta muzyczna milosc mi nie przejdzie... bo to prawdziwa milosc. I od pierwszego wejrzenia
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Sat Dec 02, 2006 11:39 pm
Ech, ja ze względu na moją debilną szkołę trochę skrzywiona muzycznie jestem, ale słucham różnych rzeczy.
rock: Pink Floyd, Queen
reggae: Bob Marley, Gentleman, 5'nizza (rosyjskie reggae )
pop: James Blunt
poezja śpiewana: SDM, Wolna Grupa Bukowina, Grechuta, Turnau
Jacek Kaczmarski - trudno go oczywiście przyporządkować
i mnóstwo klasyki: Mozart, Beethoven, Bach, Prokofiew, Szostakowicz czasem Chopin, Debussy, Gershwin, z resztą z klasyką to zależy no i utwory obojowe wszelkiej maści.
_________________ "Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem Twojego życia."
Tak, poezja śpiewana jest cudowna...zwłaszcza Grechuta
A uwielbiam jeszcze muzykę irlandzką i skandynawską, no ubóstwiam po prostu
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Sun Dec 03, 2006 5:29 pm
Muzyka hmm... ja jej słucham,bo nie lubie siedzieć w ciszy. Rap to dla wielu nie jest muzyka, i może ma rację. Ale jak wszędzie, najważniejsze są słowa i to one są dla mnie cenne...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Tue Feb 13, 2007 6:26 pm
Odpowiadam Ci Mati tutaj, zeby offtopa nie było
Czego słucham?
Dzisiaj słuchałem kantaty C. Orffa - Carmina Burana, nowej płyty Norah Jones i Kaczmarskiego.
Wczoraj słuchałem Abradaba i polskiej muzyki popularnej lat 70 i 80.
A jutro bede słuchał Planety 87.9 fm
Pojutrze puszczę Wieniawskiego. A potem Seana Paula i Pussycat dolls.
Popojutrze Busta Rhymes, Ema i Indios Bravos.
Boże. Słucham wszelkich możliwch gatunków Zależy na co mam ochotę - nie ograniczam się. A miewam ochotę na wszystko
Pozdrawiam.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Ja uwielbiam Nirvane ale słucham tez innych zespołów jak Metallica, Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen,Dzem i długo by jeszcze wymieniac ale tak z gatunków to głównie grunge, stary dobry rock(teraz dobrego rocka juz niema..komercha..),punk rock,metal, troche bluesa,rythm'n'bluesa .Nielubie wszelkiego techno, hip-hopu(nieraz fajne teksty ale muzyka mi sie niepodoba), i ogulnie elektroniczne brzmienia.Moja ulubiona piosenka to...a jedna to za mało:) no to tak: 1.Smells Like Teen Spirit 2.Another brick in the wall, stairway to heaven, angie, obława, house of the rising sun, hotel california, bohemian rapsody, anarchy in uk, confortably numb i wiele by sie jeszcze znalazło;)
Posted: Wed Mar 21, 2007 8:03 pm
Pan Bagins wrote:
(teraz dobrego rocka juz niema..komercha..)
1. Wykopaj dziurę w ogródku.
2. Przeciągnij przedłużacz.
3. Podłącz magnetofon.
4. Puśc jakiś "niedobry" rock
5. I mama mia, porządny niekomercyjno bo andergrandowy Rock
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Posted: Wed Mar 21, 2007 11:36 pm
żeby było podziemie-andergrand
Ja tam dalej jestem zakochana w myzce irlandzkiej i w końcu mam jej tyle, ile dusza zapagnie, natomiast U2 już nie mogę słuchać, bo z tym to tutaj przesadzają: na 4 piosenki w radio 1 to Bono ;P Co jeszcze? Klimaty rockowe, punkowe, gotyckie....cały szereg różnej muzyki zależnej od nastroju
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Posted: Thu Mar 22, 2007 4:31 pm
hehe, nienawidzę Black i "def: metalu wszystko byle nie "def", technoł i country (choć zdarzają się wyjątki)
ostatnio: szanty
hehe, nienawidzę Black i "def: metalu wszystko byle nie "def", technoł i country (choć zdarzają się wyjątki)
ostatnio: szanty
O taak szanty są super, ale gdy ich słucham od razu mam ochotę jechać nad morze . 'Nazwa def metal' zawsze mnie śmieszyła, a poza tym ta muzyka zamiast sprawiać mi przyjemność, po 15 minutach strasznie męczy i denerwuje. Cały dzień dziś słucham Janerki. Polecam
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum