Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Bez muzyki nie da się żyć! Zauważyłam, że większość z was słucha metalu, ale mimo to chciałbym polecić muzykę Eminema oraz jego grupy D12. Szczególnie polecam piosenki: "The way I am", "Kill you", "Sing for the moment", "Till I collapse", "Stimulate", "Monkey see, monkey do" - Eminem. Oraz "How come", "Get my gun" i "Leave dat boy alone" z najnowszej płytki D12 - "D12 World".
_________________ "I will not fall, I will stand tall, feels like no one can beat me"
Posted: Sun Jun 06, 2004 5:08 pm
Coś nowego Chyba jesteś pierwsza na forum z Eminemem Przynajmniej nikt się nie deklarował dotychczas
Tyle się nam namnożyło topiców muzycznych, a tutaj nie ma tego słowa: AKURAT Esk skoro masz płytkę to moze cudowne rozmnożenie
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Ja tam bym wolał żeby to larwy się rozmnożyły... Bo tak to tylko ja i Robal... Ech, 'Knoci są mniej popularni niż za czasów "Iowy"... Apropo metalu i hip-hłopu: wiecie że w Ameryce, skąd hip-hłop pochodzi zaczęła się "metalizacja"? Dresy, skat'y itp. jest coraz mniej... Umacnia sięnatomiast scena ciężkiego grania... Mnie to zadowala! Z hAmeryki do Europy przyszedł hip-hłop, kiedyś przed hip-hłopem przyszedł grunge i heavy metal oraz gatunki podobne (z UK też)... Tak więc może wreszcie Metal znów wróci i to w mocniejszej wersji (czyli zamiast heavy przyjdzie death, black, mocny trash....) Perspektywy sięrozszerzają, może jednak wrócąwspaniałe czasy... A popu i tak nic nie ruszy Pop był i nigdy nie zniknąl... Mimo iż ostatnio wypierany przez hip-hłop... Ale nadal jest i nadal jest "modny"... Nie zniknął, jest wszędzie ale fajnie będzie przełanczając po kanałach MTV wśród Black i Death Metalu zobaczyć np. Britney...
Posted: Sun Jun 06, 2004 7:04 pm
No wiesz Morgul, pop jest w sumie najprostszy do nagrania - tak przynajmniej mi, laikowi sie wydaje. Poza tym jest lekki, wpada w ucho...hmm...jest najbardziej uniwersalny Bo chyba każdy ma choc jedną piosenke popową, która lubi Poza tym jest pop i pop. Ja tam z tego gatunku najbardziej lubię pop na pograniczu z rockiem Coś przyjemnego a nie przeslodzonego Poza tym nie da się porównywac Bryana Adamsa (no co...moze jego piosenki nie sa popowe? przynajmniej część zalatuje popem) z Brygidą Dzidą, której nie znosze Wszystko ma swoje lepsze i gorsze strony W każdym razie lepszy metal niż hh, szczególnie polskie hh.
W każdym razie lepszy metal niż hh, szczególnie polskie hh.
Z tym stwierdzeniem się absolutnie nie zgadzam. żeby tak od razu uogólniać. Metalu nie znoszę, chociaż jeśli się głębiej nad tym zastanowić, to przecież podobają mi się niektóre piosenki zespołu Metallica. Polski hh ogólnie nie prezentuje się najlepiej, to prawda. Dlatego wolę amerykański
_________________ "I will not fall, I will stand tall, feels like no one can beat me"
Posted: Sun Jun 20, 2004 10:36 am
hehe.. mowic mi jeszcze prosze
polskiego hh nie słucham wcale.. ew. u kolezanek bo maniaczki tegoz gatunku muzycznego..
ostatnio bardzo czarowaly mnie kubanskie rytmy.. Teo tez slucham..
Hmmm... Z tego co widzę dużo metali... Ja chciarz metalu też słucham, ale nie wielbię.
Ulubione zespoły:
Polskie: Big Cyc i nic poza tym
Zagraniczne: The Offspring, The Exploited
Piosenki: No hero (Offspring, z "Ignition), Blackball (Offspring, z "The Offspring"), I believe in Anarchy (Exploited, "Singles")
_________________ Kids! Bringing about Armageddon can be dangerous. Do not attempt it in
your home.
Ja kocham praiwe wszystko z lat 2001-2003. Teraz w radiu leciało "Jenny from the block" (poprawilam bo przedtem napisalam "amster amster" dzieki NIm ) Jennoifer Lopez i "Family portrait" Pink. Zazwyczaj mi to po prostu nie przszkadzało, a teraz cieszę sie, ze to słyszalam. Poczulam sie jak za starych, dobrych czasów... To byly piękne dni. I muza lepsza była...
A ze sie jeszcze dopiszę-wczoraj mialam okazje posłuchać "Die another day" Madonny, "Lose yourself" Eminema i "Somewhere I belong" Linkin Parkow. Jedne z moich ulubionych muz za tych pięknych dni...
Ave!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Nie zapomnijcie o mnie... ;p
Last edited by Agatin-K on Mon Jun 28, 2004 7:31 am; edited 1 time in total
Posted: Sat Jun 26, 2004 12:48 pm
z J. Lo..
czyzby chodziło ci o Jenny from the block? czy cos w tyum stylu..?
po Amster, amster nie słyszałam i nie znam
Za starych dobrych czasó sluchałam Duft Punk
jakos mi sie przypomniało, sentyment wział górę nad uwielbieniem do innego zupełnie typou muzyki i z ciekawosci czystej siegnełam po stare kawałki Duft Punk
Moją ulubioną piosenkarką jest Enya.Śpiewała ona do Władcy Pierścieni wiele piosenek.Z jej wspaniałych utworów polecam pare:
"Adiemus"
"Only Time"
"Flora's Secret"
"Wild Child"
"Mait Be"-z WP
"Deora ar mo chroi"(tears on my heart)
Enya śpiewa piękne,smutne,uspakajające a czasem radosne pieśni po angielsku,celtycku,grecku i łacinie.Nowym utworem,gdzie trudno dla niektórych znaleźć jej głos,to piosenka "I don't wanna know" z udziałem Mario Winamsa i P.Diddy'ego.Ona jedyna mruczy tam coś w stylu"mmm",ale ja to od razu poznałam.
Tu macie pare jej fotek.Ma odmienny,naturalny styl...
Droga Nimrodel,też myślałam,że to jest amster,amster,ale tak naprawdę jest to:I'm still,i'm stilll Jenny From The block,czyli Jestem ciągle Janny z bloku.
_________________ "Tak stało się,że Frodo ujrzał tę,którą niewielu śmiertelników miało szczęście oglądać;Arwenę,córkę Elronda,w której,jak mówiono,objawiła się po raz wtóry na ziemi piękna Luthien.Nazywano ją Undómiel,była bowiem Wieczorną Gwiazdą swego ludu"
O bez kitu... a ja dałabym sobie głowę urwać ze to "amster, amser"
Ja z muzy Enyi duzo slyszalam ale znam tytuly tylko kilku...:
-May it be
-Aniron (chociaż ta nieszczególnie mi się podoba)
-Only if (po May it be chyba najlpesz)
-Sail away (Orinoco flow)-tak jak poprzednia
-Wild Child
-Only Time (trochę smutna ale ładna)
Niestety nie wiem jakie inne piosenki które słyszałam nosza tytuły... w każdym raize to przewspaniała piosenkarka.
Ja ostatnio chętnie posuchałabym Morcheeby i Myslovitz, to takze muzyka z starych dobyrhc czasów... I Shakira, i Eminem... I Jenny Lopez... i Linkin Park, i inne... (ale ja się romantyczna zrobiłam, to przez to znarcyzienie)
Pozdro!
Posted: Tue Aug 03, 2004 9:41 am
Book of days
One day, one night, one moment,
my dreams could be, tomorrow.
One step, one fall, one falter,
east or west, over earth or by ocean.
One way to be my journey,
this way could be my Book of Days
No day, no night, no moment,
can hold me back from trying.
I'll flag, I'll fall, I'll falter,
I'll find my day may be, Far and Away.
Far and Away.
One day, one night, one moment,
with a dream to believe in.
One step, one fall, one falter,
and a new earth across a wide ocean.
This way became my journey,
this day ends together, Far and Away.
This day ends together, Far and Away.
Far and Away.
A tej pisoenki o której mówisz nie kojarze
Hmnmm, to nie znam... Ale za to wcozraj przesluchałam płytę (niekompletna-tylko 12 utworów-the best of) i 4 piosenka to Anywhere is, bardoz żywa i wesola. Pierwsza to "sail away", druga "carribean blue" trzecia niewiem, czwarta "anywhere is" a piata "only if" i reszty nie wiem jak sie nazywają ta co refren brzmi jakos tak"the best day in my life" i w srodku piosenki jest wstawka (tak samo jak w "sail away") "turnig up, turnig up..." i to ejst dwunasta piosenka... Ostatnia (a szkoda, bo prawdziwa plyta "paint the sky with stars" ma 15 utworow, ponoc)
Siemka!
oooooooo widze, ze w koncu ktos wspomnial o krysztale wsrod wspolczesnych wykonawcow muzyki. Enya - najpiekniejszy glos pod sloncem. moge sie pochwalic jej pelna dyskografia jezeli ktos jest zainteresowany to chetnie sie podziele.
i jeszcze drobna uwaga do Gwiazdy Wieczornej...
Quote:
Nowym utworem,gdzie trudno dla niektórych znaleźć jej głos,to piosenka "I don't wanna know" z udziałem Mario Winamsa i P.Diddy'ego.Ona jedyna mruczy tam coś w stylu"mmm",ale ja to od razu poznałam.
to nie jest zaden nowy utwor. to "mmmm" to tylko kilkusekundowy sampel ze starej piosenki Enyi pt. "Boadicea". i tyle
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum