Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat Feb 03, 2007 3:27 pm
wpisałem Włóczykij w wyszukiwarce i znalazłem to Moja ulubiona baśn Oczywiście posiadam w domu najlepszy z tomów Pamiętnik Tatusia Muminka (moja kochana ksiażka ) choć nie wszystkie książki mi się podobają... można poowiedzieć że tylko PTM (skrót od Pamiętników Tatusia...). Najlepsza postać... Włóczykij lub Jok
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
Jak to? Wszystkie są wspaniałe...Tatuś Muminka i Morze...mmm
A ulubiona postać, zgodzę się - Włóczykij, Jok i Buka
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Sun Feb 04, 2007 2:43 pm
Ojoj... Tatuś muminka i morze fakt zapomniałem... to chyba dlatego że nie mam go na półce w pokoju Bo cała reszta oprócz perypeti Tatusiowo-Muminkowych jest niefilozoficzna
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
Posted: Sun Feb 04, 2007 6:00 pm
Fajną ?? Wyjechaną w kosmos A i wszyscy palili zioło (nikt nigdy nie napisał co tam w woreczku trzymał Włoczykij ) i wogóle pełna swoboda oraz lans. Wiczorne bansy do rana i pobudki w rzecce...
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
Bo cała reszta oprócz perypeti Tatusiowo-Muminkowych jest niefilozoficzna
Jak to? Każda książka jest głęboko filozoficzna, przecież zima w dolinie muminków, fragment o zimowych stworzeniach, historia wiewiórki z pięknym ogonem. Albo fragmenty z Piżmowcem-filozofem...kazda książka ma gdzies ukrytą filozofię i skandynawską...melancholię? Muminki to prawie moja biblia (herezjee )
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Mon Feb 05, 2007 3:14 pm
Eeee, jakoś nigdy nie oglądałem zbyt wiele. Z tego co pamiętam lubiłem włóczykija i tą jak jej tam, pajęczyce Teklę(a może to nie z tej bajki ) Jakoś nigdy nie przepadałem ani za książkami z tej serii ani za bajkami
Posted: Wed Feb 07, 2007 5:07 pm
Muminki jak muminki, całkiem niezłe, choć książki nie czytałem. Według mnie smefry wymiatają, ale te stare fajne, a nie te nowe które teraz w TVP1 puszczają. Ale i tak najlepszy text pochodzi z Misia uszatka: "Pora na dobranoc, meteoryt leci, dzieci lubią misie, misie lubią dzieci" . Proroctwo zagłady świata i propagowanie pedofilii w jednym niedługim zdaniu
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
Muminki są genialne, nie wiem, czy mam wszystkie, sporo w każdym razie. I Lato Muminków na kasecie magnetofonowej, przesłuchane tyle razy ileś lat temu, że mogę cytować z identyczną intonacją ale nigdy nikt nie wie, o co chodzi...
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
chyba nie powinno Cie to interesować
Ostatnio Świr mnie pytał jakiej płci jest Buka
Posted: Thu Feb 08, 2007 6:15 pm
Nimloth wrote:
chyba nie powinno Cie to interesować
ale to przecież jest naturalne dla każdego gatunku...także muminków z rodziny mumintowatych z rodzaju długo pyszcznych z gatunku ssaków...chyba, że ta rodzina muminków była ostatnim przedstawicielem no bo jak...kazirodzctwo muminka z panną migotką?
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum