Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Moralnosc UE
Author Message
Ozz 
Hooliganin

Posted: Mon Mar 14, 2005 5:43 pm   

Jedno z drugim nie ma nic do rzeczy... Moge nawet Hitlera zacytować, a nadal pozostane patriotą...
Narmo - polityk z Ciebie pierwsza klasa, naprawde :) Jak ja to kocham, jak ktoś wsadza mi w usta rzeczy których nie powiedziałem i wyciąga słowa z kontekstu :evil:
Wiesz, jest drobna róznica pomiedzy zabijaniem, a wsadzaniem do wagonu I klasy... Subtelna, ale uwierz mi, że jednak jest...

"Tchórzom i zdrajcom należy sie bezwzglednie tylko jedno-Śmierć!"
Wiesz, mnie to ribka, czy ty chcesz Niemców, Anglików, czy Francuzów mordować. Chodzi o sam fakt i znowu bardzo subtelną i ledwie co zauważalną patologię...

"Polak to złodziej kradnący samochody. Nie jesteśmy święci. "
To ułomność, czy brak argumentów, że wyciągasz moje słowa z kontekstu?

Faszysta to zwykły naziol, skrajny nacjonalista, którym, pisząc takie rzeczy, niewątpliwie jesteś! Przejrzyj na oczy - nikt nie jest doskonały - a słowa Bismarcka(thx) bardzo pasują do wielu, wielu momentów w naszej historii...

"Ja dlatego ostatecznie zaglosowalem za "UE" - bo wiem, ze Polacy sa tak zajebisc, ze to my wykorzystamy UE a nie odwrotnie I tak sie wlasnie dzieje." - nagg

Typowe dla nas ;) Ale moze to i dobrze?

Pozdrf.

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Mon Mar 14, 2005 8:30 pm   

ja nie wiem o co Ci chodzi Narmo z tym Bismarckiem...czemu nie moge cytowac madrych slow tylko dlatego ze ktos jest niemcem, ruskiem, czy beduidem...ja osobiscie do dzisiejszych Niemcow nic nie mam...bo oni nie sa winni tego ze jakas beduidzka swinia (czyt. Hitler) rozpoczal wojne...czasami mnie jedynie denerwuje jakas **** ktora walczy o prawa wygnanych z polskich ziem szwabow... :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: na zachodzie Polacy maja opinie "ze sa zlodziejami" bo tak jest...jezdza a przynajmniej jezdzili i kradli samochody, kosmetyki i inne gowna zeby w polsce je sprzedac...i co ja mam tera zabic anglika bo tak powiedzial? Narmo moze ty odrazy wszystkich zabij..litwinow tez...bo w 1410 pod Grunwaldem*uciekali...i dla mnie w tej chwili to nie jestes patriota...bo patriota robi wszystko dla swojego kraju...a poprzez wymordowanie "zdrajcow" ktorzy i tak juz nie zyja nie przysluzysz sie zbytnio Polsce...dziekuje...

*wiem wiem ze to skrajny przyklad...

Platon

nagg 
Administrator

Posted: Mon Mar 14, 2005 8:53 pm   

Troche odchodzimy od meritum... Bardziej chodzilo mi o merytoryczna dyskusje nad UE oraz etyka - jaka jest obecna i jaka powinna byc reprezentowana przez taki organ

EDIT: Eh. sam sobie przecza, ale warto przeczytac to - taka analogia:

Quote:

"Konflikt polsko-litewski, a raczej spór na temat działalności AK na Litwie, jest dawny, trudny i wydawałoby się, że już pokonany (we wrześniu zeszłego roku doszło do historycznego pojednania między żołnierzami AK i oddziału Plechavicziusa - PAP) i teraz znowu ktoś świadomie, jednostronnie podżega ten konflikt. (...) Jak można mówić, że AK, podległa rządowi, miała na celu ludobójstwo? Jeżeli jakiś żołnierz albo grupa żołnierzy dokonała przestępstwa w czasie wojny, to nie znaczy jeszcze, że było to ludobójstwo" - powiedział Laurinaviczius, kierownik działu historii XX wieku w Instytucie Historii.

Ponowną dyskusję na temat działalności AK na Litwie wywołała prywatna litewska telewizja TV 3, emitując w niedzielę film dokumentalny o rzekomej ludobójczej działalności AK.

W poniedziałek na litewskim portalu internetowym "Delfi" ukazało się ponad 500 komentarzy na temat tego filmu, wypowiadali się też słuchacze programu radiowego "Temat dnia". Większość zabierających głos uważa, że AK prowadziła na Wileńszczyźnie działalność przestępczą i nie można na to przymykać oczu. Są też opinie, że komuś, a dokładnie Rosji, zależy na pogorszeniu bardzo dobrych obecnie stosunków polsko-litewskich i dlatego wywoływane są takie dyskusje.

Opinie tych ostatnich podziela Laurinaviczius. Jego zdaniem czas już skończyć z tą zbyt emocjonalną dyskusją w społeczeństwie litewskim, a sprawą powinni zająć się historycy.

"Musimy o tym mówić, to jest nasza historia, ale jedna rzecz w tym jest bardzo ważna: na historię trzeba patrzeć otwarcie i spokojnie. Jeżeli jest mowa o konflikcie, trzeba ustalić, co ten konflikt wywołało, co się wydarzyło, ustalić, jakie były argumenty obu stron. To jest bardzo poważna praca. Od tego jest cała nauka. Jeżeli jednak jest przedstawiana tylko jedna strona, to już jest polityka" - powiedział litewski historyk.

Czterdziestominutowy film dokumentalny, który pokazała TV 3, ma tytuł "+Armia Krajowa+ na Litwie. Ślepy zaułek historii". W filmie stwierdza się m.in., że polski rząd na emigracji rzekomo wydał wytyczne, dotyczące oczyszczenia Wileńszczyzny z Litwinów, że komendant Okręgu Wileńskiego AK Aleksander Krzyżanowski wydał rozkaz zabicia 70 Litwinów za jednego Polaka, że Armia Krajowa kolaborowała z Niemcami i Rosjanami.

Narmo
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Mar 15, 2005 4:03 pm   

widze wierzycie we wszystko bezwzglednie co wam powiedza inni,ale nie bojcie sie nie wszysvcy potrzebuja waszego zaklamania ,ktos was kiedys zdradzil? jak nie znacie tego to jak mozecie sie wypowiadac, i coscie patrioci zrobili dla Polski przez ostatni czas,chociaz zlozyliscie znicz pod pomnikiem ofiar,a czemu nie wolno Bismarcka cytowac ,bo to byla pruska anty Polska swinia,a ty Mati co masz do Beduinow? ?? zrobili ci cos??? a moize to jakies nietolerancyjne uprzedzenia,uwazaj jeszcze cie nazwa Naziolem, nooo Ozz jak dla ciebie hitler byl geniuszem ,fakt T4 aktion to musiala byc genialna sprawa prawda???patrz ile mozna kasy zaoszczedzic....

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Mar 15, 2005 4:19 pm   

moze i bismarck byl anty Polska swinia...co nie znaczy ze mowil czasami madrze...no i nazywaj mnie Nazista...Faszysta...tak naprawde to sluze w 5 dywizji pancernej SS...owszem mam pewne uprzedzenia ale nie o tym mowa...Narmo powiedz mi tylko jeszcze jedna rzecz...dlaczego Ty chcesz mordowac zdrajcow...skoro oni i tak jzu nie zyja...to bylo kiedys...chwalmy Boga ze zsrr sie rozpadl i tera mamy Rzeczpospolita III a nie Polska Republike Ludowa...Narmo a skad Ty mozesz wiedziec jak to jest jak ktos Cie zdradzi...osobiscie nie moge nic dla Polski zrobic nic poniewaz nie mam zadnej "wladzy"..jedyne co moge zrobic to byc z Niej dumny jakakolwiek by ona nie byla...

Platon

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Mar 15, 2005 5:06 pm   

Mój Boże... Czuję się dokłednie jak przy czytaniu Mein Kampf. Idealny następca Hitlera... Teraz dopiero do mnie dotarło, że naziści nadal chodzą po świecie...

Ozz 
Hooliganin

Posted: Tue Mar 15, 2005 6:08 pm   

Ta dyskusja nie przyniesie juz chyba niczego owocnego...
Narmo, jeżeli potrafisz tylko rzucać miesem i znowu wkładac jakies slowa w moje usta, których w życiu nie powiedziałem/napisałem, to nie widze sensu w pisaniu dalej czegokolwiek...
W każdym bądź razie dzieki za rozmowe.

Pozdrf.

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version