Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Nie wiem czy tylko ja mam taki problem mianowicie polowa mojej klasy to matoly. Chodze do 6 klasy podstawowki. Jeden chlopak ma z j. polskiego jedna 3 i piec pał i w przyszlosci chce byc adwotatem Nastepny musial zaliczac 3 przedmity z 1 semestru. Ten sam w tym roku nie przeczytal zadnej lektury. Przecierz to dopiero podstawowka!!!
Napiszcie co o tym myslicie i jaka jest wasza klasa.
Guest
Posted: Wed Apr 23, 2003 8:03 pm
moja klasa..jak by sie tu zastanowic mogłoby być lepiej ale i mogłoby być gorzej ... wiec nie narzekam...Ponoć uchodze w klasie za osobę dosyć "intelektualną" i dobrze ucząca się ale moja średnia wynosi (stan obecny) 4.1 heh...A co do lektur.. Prawie nikt nie czyta..hehe..a niedługo Hobbit wiec nie moge sie wprost doczekac ;-D
Posted: Wed Apr 23, 2003 8:06 pm
eh..widocznie za mądra nie jestem skoro zapomniałam sie zalogować ..
heh.co do klasy..jest kilku uczniow którzy naprawde sie starają ale wiekszosc złych ocen to zasługa niektórych niezbyt miłych nauczycieli
Zawsze w podstawówce i w większości gimnazjów są ludzie całkowicie przypadkowi, więc nie można za wiele od nich wymagać. Parę matołów musi być obowiązkowo. Za to, jak się pókdzie do liceum, to tam już są egzaminy, profile itp., więc trafia się na ogół znacznie lepiej (choć zależy to oczywiście od konkretnej szkoły).
Obecnie chodzę od pierwszej LO i moi loodzie są zajefajni! Większość z nich jest trochę dziwna, ale zdecydowana większość z tej większości jest dziwna w sensie jak najbardziej pozytywnym.
Tak więc jeśli, teraz nie jest zbyt fajnie, to głowa do góry-jutro będzie Lepper!
Jest dokladnie jak mow Kirdani. W podstrawowce widzimy obraz - przekroj spoleczenstrwa. Dopiero Liceum przeprowadza selekcje. Ja mam nieszczescie uczeszczac do 3 klasy LO i kolejnym odsiewem poza tradycyjnym zdawaniem roku bedzie mala matura - czyli egzaminy z 3 lat w formie dokladnei takiej samej jak matura z tym, ze (trzeba wiedziec, ze mam system oceniania 0-100 ptk) ocana z matury bedzie sie rownac 40% oceny koncowej (czyli ocena za rok*60% + ocena z matury*40% / 2)
Posted: Thu Apr 24, 2003 7:46 pm
ja nie wymagam duzo od mojej klasy ani na odwrót..egzaminy dopiero za rok (3 gimnazjum)...Dodam jeszcze ze jestesmy klasą mieszaną i ze trudno nam sie dokładnie poznać..ale przeciez jeszzcze jeden rok...Jeszcze zdązymy zgłębić swoje umysły :wink:
Posted: Sat Apr 26, 2003 3:45 pm
Ja w podstawowce mialam swietna klase, ale teraz w gimie jest lekko beznadziejnie. Chociaz nasza klasa jest zmontowana z dawnych klas mojej podstawowki (czyli wszyscy z jednej podstawowki tylko z innych klas, jakby ktos mnie nie zrozxumial ) to doszly same matoly, ktore nie wiedza nawet gdzie lezy Gdańsk (dziewczyna pokazała, że Gdańskiem jest cała północna Europa), albo gdzie jest Ameryka Południowa (kolejna dziewczyna szukała jej na wschodzie). Mamy tez ludzi dobrych z biologii (co to jest kał?? )...
Jednym slowem TRAGEDIA..., chociaz kilka inteligentnych osob jest
_________________ Cuio i Pheriain anann! Aglar'ni Pheriannath!
Jest dokladnie jak mow Kirdani. W podstrawowce widzimy obraz - przekroj spoleczenstrwa. Dopiero Liceum przeprowadza selekcje. Ja mam nieszczescie uczeszczac do 3 klasy LO i kolejnym odsiewem poza tradycyjnym zdawaniem roku bedzie mala matura - czyli egzaminy z 3 lat w formie dokladnei takiej samej jak matura z tym, ze (trzeba wiedziec, ze mam system oceniania 0-100 ptk) ocana z matury bedzie sie rownac 40% oceny koncowej (czyli ocena za rok*60% + ocena z matury*40% / 2)
Spodziewany jest ostatni odsiew...
nagg
O mój Boże nagg co to za szkoła z rasistowskimi metodami to chiba gorzej niż na studiach niestety tez uczęszczam do 3 klasy LO ale o takim sposobie "odsiewu" to nie słyszałem
A co do klasy to moja jest spoko poza paroma (jak zawsze to się zdarza ) matołami a szczególnie jednym zagrożonym z połowy przedmiotów jakie mamy (a jest ich 12 )
_________________ http://theonering.glt.pl -wszystko o Władca Pierścieni
Zagłosujcie na moją stronę
[1][2][3]
Posted: Tue Apr 29, 2003 6:18 pm
Moja klasa jest w porzadku tylko czasami sa przechyly w oby dwie strony.
Mamy w klasie dwoch matolow , po prostu jak pani ich o cos zapyta to nawwt jesli sie uczyli odbiera im rozum i klepia trzy po trzy. Oceny to maja nawet, nawet- bezproblemu jak na razie zdaja. (same 3 i 2)
Jeden chlopak ma jakies kompleksy ,bo oprocz tego ,ze nikt go nie lubi zachowuje sie jak wladca i pan. Wozi sie po caluym holu, a kiedy pani oddaje spr. to mowi ,ze na pewno ta 6 ,ktora ktos dostal jest jego (od 2 lat zadnej nie dotal). Zadzi jednym z powyzszych matolow, probuje pokazac ,ze wszystko ma w nosie ,ale mu sie to nie udaje.
Jeden chlopak jest kujonem i do wszystkich sie podlizuje (spotkalibyscie jego matke to by na pewno znalazla powod ,zeby na was nawrzeszczec). Chwali sie wszystkim na okolo osiagnieciami keshem rodzicow. Filozofuje i nawet umiejestnie. Jedyny z niego pozytek ,ze zawsze namowi nauczyciela na nbierobienie kartkowy lub przelozenie spr.
Ogolnie klasa jest fajna , moze troche za bardzo kujonowa (srednia to 4,8 ).
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Wed Apr 30, 2003 2:02 pm
zawsze sie znajdą takie wielkie geniusze , matoły ,czarne owce itp..w mojej klasie jest cos tak jak powyzej....ale cosh..gdybym mogła wybierac klasy to i tak bym wbrała tą w ktróej jestem..nie bede wybrzydzać...jak jestem wkurzona to mowie ze zmienie klase..ale wiem ze to nieprawda...
moze dlatego ze w innej klasie nie byłoby tak jak w tej w której jestem teraz..hehe..ciekawe jaka klasa mi sie w liceum trafi..
Ja chodze do pierwszej klasy gim i jest u mnie paru matołów ale ogólnie jest dobrze. Paru moich kolegów dzięki mnie jeszcze jakoś się trzyma na poziomie dopuszczającego. Szczeże gdyby nie ja i trzech kolegów to nasza klasa była by zdziesiątkowana.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Gil-galad, witaj w klubie! Ja też jestem z 6 klasy SP, a już się bałam, że będę sama. Ufff.... Co do mojej klasy to też jest trochę kujonowata, też sednia 4,8. Od drugiej klasy chodzi z nami chłopak, który tak naprawdę powinien iść do szkoły specjalnej. Delikatnie mówiąc inaczej patrzy na świat. Oprócz wysokiej średniej możemy szczycić się "genialnym" zachowaniem i częstym przebywaniem w szkolnej bibliotece. Jako pierwsza klasa w historii szkoły, żadna z 24 osób w ciągu miesiąc nie wyporzyczyła ani jednej książki.... Co do uwag to zapełniliśmy 2 strony dziennika w trakcie września. Jak na podstawówkę całkiem nieźle! Podam Wam parę przykładów uwag:
- Grzesiek i Robert gryzą się na lekcji
- Roman nic nie robi tylko dłubie w nosie
- Paweł ( ten 'inny') biega po sali i mokrą bibuła uderza po ścianach (coś w tym stylu)
itd.
U nas jak kiedyś pani z infy musiała wyjść i zostawiła dziennik to przypadkiem dwóch najgorszych uczniów zarobiło tróje z chemi (piątki były by podejrzane). I tak się połapały nauczycielki i było dość głośno.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
U nas niektóre nauczycielki są conajmniej dziwne.... Piszemy kartkówkę, a typka od histy wychodzi se na kawkę. Nie muszę dodawać, że wtedy wszyscy spisują wszystko żywcem z posręcznika... ja też.
To maz fajnie u mnie tak dobrze nie ma niestety nikt nie wychodzi na kawe ale zato na lekcji religi kazdy sciaga. Dziewczyny szykuja sobie gotowce a jesli panie zauwaza nie wyzucaja ich do smieci tylko chowaja do plecaka a wtedy mozna od nich pozyczyc jesli sie wlasnej nie zrobilo. Czesto takze kazdy sciaga z jednej kartki ktora krazy po klasie.
U nas nikt nie wychodzi podczas kartkówek ale jak chce se pogadać to zwołuje te inne nauczycielki do klasy. Potek koło drzwi jest mały tłumek i też nie ma źle.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum