Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Thu Jan 13, 2005 11:15 pm Mój własny kąt...
Taaa. Każdy z nas ma własny pokój (albo przynajmniej jego część) i o każdym z nas nasze miejsce zamieszkania wiele może powiedzieć. Więc jak wygląda wasz własny kąt ?? Czy jest w nim coś niezwykłego, oryginalnego, coś tylko waszego ? Co w nim lubicie najbardziej, a co was wyprowadza z równowagi ?
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Fri Jan 14, 2005 2:00 am
Mój pokój... w sumie nie bardzo różni sie od przecietnego pokoju zwykłej nastolatki No może pomijając te ciemno zielone ściany które kiedyś miał uroczy żółty kolor który tak bardzo mi się podobał, że wkońcu poszłam do sklepu - kupiłam wałek i farbe i teraz wreszcie mają pięky zielony kolor.
Na ścianie koło szafy mam tablice korkową która jest chyba jednym z moich ulubionych miejsc, bo to właśnie na niej przypinam pocztwóki od przyjaciół i zdjęcia z wakacji.
Na kolejnych ścianach są: wielka wydrukowana mapa Śródziemia, rysunek mojej przyjaciółki i kilka innych dziwnych dzieł sztuki spoglądających dziwnie za szkła antyram - głównie elfy i inne takie dziwne istoty (łącznie mam ich 4 + malunek przyjaciółki).
Okna zwykle przesłoniete sa czarną roletną którą podnosze w nocy, albo wcześnie rano(jeśli zdarzy mi się wstać wcześnie i nie jest to dzień szkolny w którym słońce jest czyms na co nie jestemw stanie nawet zwrócić uwagi).
Hm....co jeszcze można o moim pokoju powiedzieć - nad łużkiem mam dużą półke zastawioną książkami a na biurku, stojącym centralnie przy oknie - tak ze w tej chwili moge obserować nocne niebo stoi dumnie laptop, który zwykł mi służyć głównie jako odtwarzacz wszelkiej maści multimediów (od muzyki do filmów) i czasem tak jak dziś przydaje się do pisania w nocy na forum.
Czasem denerwuje mnie zwykłośc własnego pokoju - gdyby usunąć te kilka malowideł z elfami był by niczym innym jak tylko pokojem jak każdy inny, ale...w sumie spędzam w nim tak niewiele czasu, ze chyba nie bardzo mi to przeszkadza....
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Fri Jan 14, 2005 2:00 pm
moj pokoj...hmmm...pratycznie wolne miejsce mam jedynie na srodku pokoju bo reszta jest zastawiona roznymi rzeczami...naprzeciw wejscia jest moja szafka na ktorej stoi mini wieza z ktorej puszczam w nocy muze do snu i lozko nad ktorym wisi plakat GROM'u oraz wlasnorecznie robiona mapka srodziemia oraz plakat ciezarowki ..potem jest okno zastawione kwiatami...kolejna sciana to glownie szafy i polki na ktorych dumnie stoja ksiazki, zeszyty, podreczniki i inne bzdety...specjalna polka dla WP jest oznaczona i kazdy kto wejdzie do pokoju odrazu wie gdzie szukac trylogii...przy ostatniej juz scianie mojego pokoju stoi...terarium mojego Porucznika...zajmuje tyle miejsca co szafa ale to sie wytnie...no i jeszcze mam jeden pokoj...w sumie to pokoj braci ale jako ze juz nie mieszkaja ze mna do ja go sobie zabralem...tam stoi moj kochany komputerek...i to tyle...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
A ja właśnie mam kąt, a nie pokój, i to w dodatku wspólny z moją różową siostrzyczką -__-'... Także czasami, jak wchodzę do niego, to mnie oślepia kolor jej ubrań albo innych bzdetów ... no dobra (tylko to, co jest moje, a nie mojej sis ):
szafa, w której wewnątrz na drzwiach jest plakat z "Powrotu Króla" i... sporo naklejek z owoców (taka moja shiza z podstawówki ). łóżko (pietrowe, moja jest góra, rzecz jasna), nad nim ściany całkowicie zaklejone - dwie wersje kinowych plakatów "Dwóch Wież", "Ciśnienie", Suzuki , parę obrazków... Regał zawalony w większości książkami, trochę miejsca na zeszyty (niekoniecznie szkolne) i podręczniki . Biurko w połowie zajęte przez odtwarzacz, zawalone przeważnie kartkami, długopisami, ołówkami, kredkami i sprzętem, którym się aktualnie zajmuję (teraz np. rękawice ). Za biurkiem.... ooooojjjjj... wszyyystko: maszyna do szycia, gitarka, łuk, strzały, kij, materiały, jakieś pudełka z tajemniczą zawartością, druty, części modeli (tak tak, kiedyś robiłam modele samolotów )... O, jeszcze krzesło z arafatką i koce wojskowe pod biurkiem . I walający się po całym pokoju plecak . No cóż, porządek to jest rzecz, której on raczej nie zna...
Pozdrawiam
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Fri Jan 14, 2005 8:05 pm
Ja mam dwa pokoje tylko dla siebie. Pierwszy, większy, w którym częsciej przebywam jest cały fioletowo-żółty a meble są zrobione z ciemnego orzecha. W kącie pod dużym oknem wychodzącym na góry ( konkretnie na Czantorę - południe) jest rogowe biórko i meblpościanka zastawiona głównie książkami i wieżą, w przeciwległym kącie jest taka wnęka z komputerem gdzie teraz siedzę. za mną stoi sztaluga, a pod oknem łóżko. No i ejst też szafa wbvudowana w ścianę. Na ścianie jest tylko wzasadzie jedno duże zdjęcie przedstawiające mnie na moim ukochanym koniu Lordzie. Nie mam miejsca, zeby powiesić coś więcej. Na podłodze wala się aktualnie mnóstwo rzeczy bo są zaliczenia, więc wszsytkie moje prace są rozłożona po moich pokojach.
Drugi pojój jest ciemnoniebiesko beżowy, jest tapczan, stolik i fotel oraz wychodowane przezmnie awokado. Na stoliku stoi moja rzeźba, którą zrobiłam na I roku - studium głowy. Okno wychodzi na wschód - widać góry - Równicę. Na ścianach wisi oryginalny chiński sztych, który z Chin przywiozła mi mama i takiż wachlaż. Mają też wisieć stare skrzypce ale muszę je do tego odpowiednio przygotować - na razie leżą w szefie. Oprócz tego są też trzy reprodukcja van Gogha. No i bałagan taki, że nie da się przejść, bo na podłodze składuję aktualnie wydruki moich bilbordów na działania multimedialne.
Posted: Sat Jan 15, 2005 12:16 am
Właśnie zapomniała bym - jest jednak jedna rzecz która odroznia mój pokój od reszty pokoi całego świata - nikt- jestem wręcz pewna - nikt na swiecie nie ma takiego balaganu jak ja w pokoju Bałagan jest mój i tylko mój i nikt nie ma prawa tam bałaganić poza oczywiscie moją osobą. To jest forma mojej akywności twórczej - artystyczny nie ład autorstwa mojego
Elin dawna Nimue
Posted: Sat Jan 15, 2005 10:33 am
Ja mam własny pokój, całkim spory, z balkonem Umeblowany wzdłuż ścian, zeby było sporo przestrzeni. Od drzwi na lewo 2 regały, biutko [nad nim plakaty z FotR i TTT, tablica korkowa, kalendarz 'Me to you' itp. ] i szafa w kącie. Prostopadła ściana to ta z oknami Także okna i tyle. Kolejna ściana, idąc od okna skrzynia na pościel, nad nią połeczka [prawie pusta], łóóóżko Duże i wygodnie, tylko materac do wymiany Dalej komoda, ustawiona prostopadle do ściany, nad nią novum - półki bardzo fajnie zrobione. Na komodzie sprzet grający , na półeczkach cd-iki, kasety, półka honorowa z książkami fantasy , poza tym na półkach zdjęcia, misie itp. Dalej mam mały stolik. Ostatnia ściana - 2 fotele i regały z książkami mojego brata I wracamy do drzwi Kolorystyka...hmm.. ściany białe, dodatki głownie zielone - zasłony, narzuta na łozko itd. Chciałam zielone ściany,a le to miał byc pokój mojego brata i bratowej, jakby nie znalezli mieszkania. I usłyszałam tylko: zanim ty sie tam wprowazisz, to sama bedziesz musiała malować Taa... wprowaziłam się pare m-ce później A malować mi się nie chce. No i na ścianach mam sporor obrazów. Nad stolikiem 2 pejzaże, portert mojej mamy, nad fotelami martwa natura - mój dziadek był malarzem Poza tym mam sporo aniołów... nad łozkiem w tonacji żółtej maolwanego przez ciocię, obok trzy rzeźbione , gdzies tam jeszcze jeden rzezbiony, kolejny malowany na desce na pólce stoi, wiis piernikowy, z masy cukrowej Od groma Lubię mój pokój a bałaganu nie mam bo robię go w innych pokojach
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sat Jan 15, 2005 11:02 am
Ha, a ja nie bede opisywał tylko pokaze Pokoj jest po remoncie i troche jeszcze pusty, ale nie jest tak zle.. I jaki porzadek W kazdym badz razie oceniam go na 6/10
A to widok z okna na odległe dosyć Bielsko
Pozdrf.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Pokój średnio-duży, tapeta niebieska w misie, które siedzą sobie na chmurkach i rzucają do siebie gwiazdkami (no co? Miałam 5 lat!!!) :):)
Drzwi są pozaklejane różnościami (żeby rodzice nie widzieli, że np. o 1 w nocy mam jeszcze zapalone światło). Jest plakat Orlando z 'Piratów', radosna twórczość przyjaciółki, wlepka z RMFu i wyrwany z gazety obraz Siudmaka. Ogólnie wszystkie meble, drzwi itp. są pokryte różnobarwnymi napisami mojego autorstwa. Fragmenty piosenek, wierszy, złote myśli (które swoja drogą porozklejałam tez na kolorowych karteczkach). No, jak już miniemy drzwi to po lwej stronie jest moja duma - plakat z ROTKa, z Aragornem i Andurilem, na którym poprzeklejałam bileciki z seansów kinowych (w tym z premiery krakowskiej ). Dalej stoi palma, potem szafka z kolejnymi skarbami - książkami Jest oczywiście fantasy, jest i Tolkien. Dalej biurko, na którym zawsze panuje artystyczny nieład i ściana z oknami. Kącik na plecak (kiedy nie ma mnie w szkole) i szafa Na drzwiczkach poprzyklejałam różne pocztówki, głównie z Wrocławia, kilka z Krakowa i EMPIKowskie z LOTRa. Na bocznej ściance jest plakat Guns'n'Roses. Potem szafka, na której leżą zawsze dziesiątki talerzyków, szklanek itp, książki które aktualnie czytam (w liczbie ok. 10), piloty od wszelakiego sprzętu i wszystko co warto mieć pod ręką. No i w rogu rozwalajace się łóżko, nad którym wisi taki fajny duży dywanik z pieskami i tablica korkowa na pocztówki, zdjęcia, teksty piosenek i wierszy, wizytówki, numery telefonów...
No i to chyba na tyle
Quote:
jest jednak jedna rzecz która odroznia mój pokój od reszty pokoi całego świata - nikt- jestem wręcz pewna - nikt na swiecie nie ma takiego balaganu jak ja w pokoju
Obawiam się Nimue, że muszę Cię zawieść. Jeszcze nie widziałaś na co mnie stać
No to jednak wyjdzie na to ze to moj pokoj sie rozni od wszystkich innych tego swiata,
Przed wejsciem znajduje sie tablica/plakat zawierajacy ostrzezenia we wszystkich znanych mi jezykach,po wejsciu nad drzwiami wisi tablica "Obsluga dzwigu przez osoby nieupowaznione wzbroniona" dalej nad niesprawnym kontaktem do sieci elektrycznej jest tabliczka "nie wchodzic podczas pracy silnika" ,po przeciwnej stronie jest szafa drewniana,porzadna debowa, potem wzdluz sciany stoi lozko a nad nim regal i cos w rodzaju stolika(luzko jest takie ze sie je rozklada z tego regalu),tam zawsze leza porozkladane ksiazki, nad lozkiem wisi herb piastow slaskich po przeciwnej stronie jest stojak z roznego rodzaju orezem, potem element dekoracyjny wykonany ze zdruzgotanej kolumny na ktorej lezy moj miecz,kolumna opiera sie o kolejna polke z ksiazkami na ktorej powieszona na wieszaku (takim od ubran innego nie mialem) jest zbroja,do polki przylega takze biurko z charakterystycznym nieladem no i najwazniejszy punkt pokoju, okno.I to wszystko w "kiszkowatym" pokoju ktory jest raczej dluzszy niz szerszy,i na dodatek pomalowany w zilty jasny kolor(zreszta kolor nie gra specjalnej roli jak sie ma dziury w scianach ).
Ozz ma śnieg!!!!!! I ścianę z cegieł!!! Ja się tak nie bawię!!!!
Narmo, a jaki miecz? Też będę miała, jak mnie będzie stać!!!! A zbroi nie, bo mnie i tak na bitwę nie wypuszczą moi szowinistyczni ;P bracia ...
Heh, bałagan to tu w sumie każdy ma ... A ja mam tak mało rzeczy na wierzchu, bo pokój jest kuciupeńki i np. sztalugę mam... w szafie .
Poza tym zapomniałam o takich pierdołach jak np. drewniany kufel, który mi wszystko babrze olejem, bo jest nieimpregnowany i żeby nie przeciekał naoliwiony (fuj, jak się coś z niego pije, jest oooobrzydliwe ), świeczce z plastra wosku, nietoperku ziwsającym z lampy... z resztą to jest niezły pomysł z tymi zdjęciami . Też zrobię, tylko że będę miała malowanie (na zabójczy pomarańczowy, buheheheh ) i musiałam na razie pozdejmowac plakaty ...
Pozdrawiam
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Miecz marki katana (chociaz jakas podrobka ,ale stal b.dobra) calkowita dlugosc 85cm dlugosc ostrza 65cm,bardzo dobrze lezy w dloni i w ogule miodzio, ,jeszcze kilka wlasnych wyrobow z tej dziedziny,niestety zabraklo materialow na wykonczenie
A z rzeczy ktore zapomnialem wpisac to jeszcze rysunek przedstawiajacy fabryke drzewko na oknie duzooo ksiazek i gablota z pamiatkami, i ogolnie kilka jeszcze rzeczy stojacych po katach, jak np. resztki peknietego luku,kilka strzal, i manekin do trenowania (niestety wlasnej roboty wykonany ze starej bluzy patykow i gazet, jedno ciecie i wszystko do remontu:) )
Posted: Sat Jan 15, 2005 6:20 pm
Ozz to ma być pożądek 6/10 ?! Ja gdybym kiedys tak posprzątała (a nie wiem czy kiedyś zadzywło mi się miec aż tak czysto) oceniłą bym to na 11 No ale ja lubie swój bałagan
Elin dawna Nimue
Posted: Sat Jan 15, 2005 8:21 pm
Ozz to ty masz duuuuży pokój I dobrze, zę jestes ogrodzony Kobiety w B-B sa bezpieczniejsze A najfajniejszy to ejst fotel szefa Jeszcze by się plan przydał Mistrzu
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sat Jan 15, 2005 9:19 pm
6/10 to nie ocena czystości tylko w ogole pokoju Czystość mam gdzieś
Duzy jest to fakt, ale taki troche... Pusty No i fotelik na którym właśnie siedze obowiązkowy A plan?? Jaki?
Co do śniegu - w koncu góry W Zakopcu to jest cały czas A ja nie mam miecza, ale za to mam hiszpański nóż do garbowania skór, taki zajebiscie nadajacy sie na czarne msze Z wyglądu
Pozdrf.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
A ja mam zabójczą ... gumo-szablę za szafą Używałam ją kiedy jeszcze trenowałam kung-fu Ale będę miała niedługo cuuuudną chińską szabelkę Wałęsa się teraz po pokoju brata, jak będę miała czas to przytwierdzę ją do ściany.
A co do śniegu, to ja wolę krakowską wiosnę 10 stopni powyżej zera to dla mnie i tak za zimno...
Posted: Sat Jan 15, 2005 9:44 pm
no plan twojego pokoju...kurde zawsze marzylem zeby miec katane...ale jak widzialem cene no to kolo 600zl...a taka zwykla 300zl...no ale co mi po takiej zwyklej? poczekam az bede zarabiac i sobie kupie jakas taka z fajnym wzorem:]
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
cóż wyróżnia pokoje miłośników fantasy od pokoi przeciętnych śmiertelników?... coż... po przeczytaniu tych opisów, jakże barwwnych i interesującyh (serio mówię ^^ bardzo mi się podobały) dochodzę do wniosku, że każdy z nas ma (bądź chce zakupić) miecz u większości wiszą też plakaty WP
Mój pokój jest niestety smętny i bezwyrazowy... może dlatego, że dzielę go z bratem... może dlatego, że mam w nim dwie andresole przymocowane do ścian, a pod nimi biurka i szafki?... mimo największych chęci nie uda mi się nic z nim zrobić Wieczny bałagan i gitara oparta o biurko ^^ i kilka rysunków, moich i przyjaciółki... gdzies w szafce leżą genialne plakaty z LotRa, ale nie mam gdzie ich powiesić... od 2 lat zbieram się w sobie, żeby kupić taką duuużą antyramę, ale pozostały tylko dobre chęci ....
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum