Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Mon Jun 07, 2004 7:36 pm Moda za 10 lat...
No tak, jak myślicie? Czy będzie to wielki powrót metalu w cięższych rodzajach czy może całkowite spopowanie świata? A może HH pozostanie jedynym stylem muzycznym? Albo jeszcze coś innego się przydaży w muzyce?
Ja mam wielkąnadzieję na powrót metalu w formie Death, Black i Trash... Nie żadne tam Nu- czy Rap- tylko Death-... I wszystko na to wskazuje - tak było z HH, przynajmniej podobnie... Otóż HH był bardzo popularny w hAmeryce, gdzie zresztą pwstał. Początkowo była to muzyka czarnych ludzi, podem wzięli się za nią biali... Biła rekordy w Ameryce, potem poszła do Europy... Teraz metal odradza się w Ameryce, tak więc może znow wróci do Europy?... Co prawda pomijam tu W Brytanię, królestwo Metali i Gotów, gdzie dresów zasadniczo nie ma, ale to i tak coś... A jakie są wasze perspektywy?
Taaa... Ja bym się raczej spodziewał "wielkiego powrotu" disko polo i techno Już widze te wszystkie gejusy w ciasnych spodniach z przylizanymi włosami i w rozpiętych koszulkach śpiewających o marianie z pod mostu czy innym...
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
A ja sądzę, że właśnie nadejdzie era metalu i rocka. W każdym razie nadejdzie czas alternatywnej muzy, bo po wielkim boomie na dicho na początku lat 90. jakoś zaczyna to się cofać... Coraz więcej na ulicach ludu rockowego, metali itp. i mam wrażenie, że takie klimaty będą mieć tendencję wzrostową... No cóż, dresy były, są i będą Chociaż szczerze mówiąc, byłabym przeciw nadejściu "mody" - w końcu alternatywność stałaby się swoim zaprzeczeniem
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Jak na mnie to będzie jeszcze więcej rapu i hip-hopu. Czy metlau, niewiiem. Ale wszystko moze is zmienic... Kto wie, jeszcze moze być tak, ze za parę lat ktos powie;
ELVIS żYJE!!!!!!!!!
i nastanie powrót rock and rolla. albo wymyśla nowy gatunek muzy. Rocku moze przybyc, popu bediz eduzo...
Siema!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
A ja tam nie chcę powrotu metalu i rocka. Bo wszystkie dressy zaczną słuchać metalu... I przestaniemy być oryginalni ...
Myślę, że powstanie nowy styl. Pomieszanie rocka i HH...
A ja tam nie chcę powrotu metalu i rocka. Bo wszystkie dressy zaczną słuchać metalu... I przestaniemy być oryginalni ...
No właśnie o tym myślałam... Lepiej niech dresy słuchają swojej techniawy, my słuchajmy swojej muzy, a stada różowych panienek niech słuchają tego, co modne. Zresztą wątpię, żeby te wszystkie laseczki kiedykolwiek były w stanie odrzucić Britney
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Mon Jun 07, 2004 9:12 pm
Aragornka:) wrote:
Myślę, że powstanie nowy styl. Pomieszanie rocka i HH...
Heheee, powiedz mi tylko, jak to sobie wyobrażasz? Chociaz w sumie juz teraz sa kolesie, którzy "słuchaja heavy-metalu" (mówią tu o LP), ale to są dupy. Tak samo jest duzo, co słucha i rocka i HH, a i nawet cięższej faktycznie muzyki, ale to są wyjątki. Tylko ze zafajdany sKEJT był, jest i pozostanie zafajdanym sKEJTEM, tu nie chodzi o to, czy słucha tego czy tego, czy o połaczenie jakichs stylów (co samo w sobie jest głupotą, jak ktoś mówi, że "ma styl", to jest chore ), tylko, ze wciąż będzie słuchającym beznadziejnego ymcy-ymcy z "głębokimi" tekstami kolesiem zapierdzielającym dzieciakom komóry na klatkach schodowych i w parkach i tyle...
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
A moze być ciekawie Normalna rockowa muzyka, normalne słowa, a co jakiś czas wchodzi HH A czemu nie ?
Już widzę wszystkie debileczki z mojej klasy, ubrane na czarno, z naszywkami ostrych zespołów... Kiedyś tak było, i był to dramat dla prawdziwych fanów ostrej muzyki i z ulgą dla nich była zmiana 'mody'
O fakt, istnieje coś jak polączenie HH ze starym dobrym metalem... i to cuś nazywa sie rap-metalem... Trochępodobne do nu... Jednak teksty nie są zbyt inteligentne... np. "tratatata mój brat to szmata"... Oba gatunki mi nie pasują, choć nu jakoś mniej... w końcu 'Knoci na początku grali coś zbliżonego do nu... Ja myślę jednak o powrocie trashu... Właśnie zacząłem słuchaćw kółko i na okrągło "blackened" Metallici we wszystkich możliwych wersjach (oryginał i live'y)... To byłoby coś... Natomiast co do dresów metalujących się: to już się zaczęło. Ostatnio zauważyłem że gość ze scootera nosi pieszczochy... I o zgrozo na obu rękach! Również dresy z naszej kultury podwaliły łańcuchy przy spodniach... Co też im nie wychodzi, bo kumpel ma gościa w klasie który nosi łańcuch od roweru .... W pewnym momencie wezmątyle z naszej kultury, że stracą oryginalność... I z łysoli zrobią się długowłosi... Z dzwonów zrobią się normalne, czarne jinsy....Zamiast dresiarskich kurteczek, kortki skórzane... Zamiast wansów itp. badziewia, glany... I metal znów będzie rządzić
Połączenie hh i rock? Na mtv ostatnio widziałem głosowanie na najlepszą pisosenkę z gatunku... sk8rock A zaliczyały się do tego pios zespołów typu Sum 41, Blink, Lagwagon... Sk8rock ma mało w sobie z hh, a jednak ziomy najczęściej właśnie tego słuchają.
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
No właśnie o tym myślałam... Lepiej niech dresy słuchają swojej techniawy, my słuchajmy swojej muzy, a stada różowych panienek niech słuchają tego, co modne. Zresztą wątpię, żeby te wszystkie laseczki kiedykolwiek były w stanie odrzucić Britney
eee niegdy i ewyobraze sobie brata sluchajace rocka a tym bardziej metalu... on ma swoje hh i juz... dobrze e tata tez rocka lubi (a raczej HH neie lubi choc rap jakis tam slucha ale amerykanski) wiec nie jestem osamotniony w rodzinie
A co do tematu to mysle ze bedzie to raczej metal... HH juz sie rozwinal i niedlugo przeminie.... a coraz wiecej jest ludzi preferujace klimaty jak wiekszosc z nas
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
HH wciąż się rozwija i robi się co,raz ciekawszy I dochodzę do wniosku, że niektóre piosenki są znośne, a teksty wczynają się wyrabiać. Nie znaczy to, że zacznę słuchać HH Co to to nie, ale chętnie sięgnęłabym po taką mieszankę (s8rock) , ale naprawdę DOBRĄ.
Ale myślę, że zawsze najbardziej kochać będę starego, dobrego wspaniałego rocka Nie ma nic piękniejszego niż playlista, pusty dom i dobra poezja A teraz mam przed sobą pięć lekcji... (kończy mi się informatyka). Ale tylko dziś i jutro mogą nam wystawiać oceny I WAKACJE
ten sk8rock to punk... Ludzie, to troche inna rzecz... Ja mówiłem o rap-metalu... dziwactwo... Właściwie trudno powiedzieć czym to sięróżni, może lekością... bo punk jest lekki, ale fajny i bardzo znośny... tak, zaczynałem od chyba najbardziej znanego zespolu punkowego the Offspring... I wciąż dobrze ich wspoinam... Ulubiona plyta to "Ixnay on the hombre"... Reszta też... A widzicie czym sięskończyło ... Swoją drogą myślicie że kto zaczął patent z deskami? Punkowie, ale tacy bardziej uliczni czyli wysokie jeżyki, luźne bluzy, nie wiem czemu kojażące mi się zawsze na czerwono... Teraz podobny styl jest nazywany stylem skatów ale to właśnie Punk cośtakiego stworzył... Jednak czasy grunge'u, punk'u i heavy metalu minęły, teraz zaczęło się granie czegoś mocniejszego... Ja już od jutra zaczynam grę na elektryce (kilka wskazówek od kumpla i odczytywanie tabów, reszta to już improwizacja), a wokal ćwiczyłem już od bdawna... Wokal to moja ulubiona rzecz....
MÂątwa Guest
Posted: Wed Jun 09, 2004 3:43 pm
Witam.
Prawdopodobnie z ciągu 10 lat rozwinie się przede wszystkim "muzyka elektoniczna" (techno i takie tam).
aha i jeszcze jedno: HH nie sluchają tylko SK8-ci i nie opowiada tylko o zabieraniu dzieciakom komórek. Istonie, WIĘKSZOŚĆ tekstów o tym mówi, ale na pewno nie wszystkie.
Ja myślę że za 10 lat rozwinie się metal, ale zacznie ewoluować, nie będzie rzeźni tylko metal z różnymi elementami, coś podobnego do obecnego nu metalu.
Jednak i tak ta muza nie będzie na topie, szczerze to nigdy nie będzie. bo kasa i komera rządzi w mediach...
_________________ Zapraszam Cię Guest na stronę którą współtworzę i mam nadzieję że rozgościsz się na mym forum prawie jak tutaj ----> www.limpbizkit.pl
nie musisz Guest być obowiazkowo fanem tego zespołu.
No właśne, dlatego to głosowanie mi się takie dziwne wydało. Sk8rock = punk... Jakby nie mogli punk napisać, tylko muszą nieświadomym ludziom mieszać w głowach . Zresztą on jest nie tylko znośny ale całkiem fajny. Ja również zaczynałem od Offspringa, później miałem dłuuuuugą przerwę a teraz - znowu nie moge przestać go słuchać! Genialny zespół Polecam wszystkim. Chociaż twierdze że starszy Offspring jest lepszy.
http://www.offspring-onli..._downloads.html - tutaj możecie zassać najstarszy i chyba najlepszy album The Offspring. Na stronie nie ma informacji, że trzeba go wywalić z dysQ po 24h, więc nie napisze że trzeba
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Sat Jul 24, 2004 4:38 pm
A ja mysle że za 10 lat nie wiele się zmieni - będzie pewnie jakaś nowa Britney (bo ona już pewnie po paru operacjach pklastycznych bedzie itp), jakies nowe Peje i tym podobne, a metal jak był tak też będzie. Poprostu wydaje mi się że już nie będzie miejsca dla niezdecydowanych - większość ludzi będzie musiała się określić (co wcale nie uważam za dobre), gdyż przez 10 lat dresiarsto sie namnoży i normalny człwowiek będzie się musiał jakoś bronić - czyli albo sam zostanie dresem, dziewczyny będą mogły się zplastikowac i też będa miały całkiem miła i spokojną przyszłość, albo zacząć nosić glany....
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum