Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Mitologia

Jeśli by miała powastać nasza mitologia na forum to czy przyłączył byś sie do jej pisania?
Zdecydowanei tak!
41%
 41%  [ 5 ]
Raczej tak.
25%
 25%  [ 3 ]
Raczej nie choć kto wie?
16%
 16%  [ 2 ]
Napewno nie.
16%
 16%  [ 2 ]
Jeszcze się nie zdecydowałem/am.
0%
 0%  [ 0 ]
Voted : 0
Total Votes: 12

Author Message
Galad 
Moderator

Posted: Thu May 13, 2004 6:45 pm   Mitologia

Wpadłem (no moze ktos mi go podusnal neiswadomei - ale ne z forum) na pomył stworzenia naszej własnej forumowskeij mitologii :) Pamieta, że keidyś chyba Aragornka już pisała coś takeigo i zrestz ab. dobrze jej to wychodziło. Tak wiec moze wszyscy razem coś stworzymy? Jak juz bedzie tak pare osob 4-5 ktore beda pisaly to proponuje zaczal od jakis bogow czy takeigo pocztaku, jak to sie zaczelo. :) oczywiscie najpier musialo by sei znalesc te kilka osob.. Wszystkei pomysly jakie macie dawajcie odrazu. :) tak mysle oby to bylo naprawde wielkie przedsiewziecie :) A i daje ankiete czy w sprawie pisania.
in Mordor where the shadows are."

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Thu May 13, 2004 7:01 pm   

Ja chyba bym się przyłączył, myślę, że skoro bogowie, to tych nie da się przesłodzić... Możnaby równiż zrobić, że każdy tworzyłby własnego boga i tylko on mógłby opisywać mity związane z nim, ew. mógłby występować "gościnnie" bądź jako postać epizodyczna w mitach o innych bogach... Tylko jak by z tym było? Czy byłaby to przygoda w stylu "Duaten" "Gospody" i "Fireballa" czy oddzielne mity spiosywane przez każdego z pisarzy? I czy bogów tworzylibyśmy na swoje podobieństwo (czyli my bylibyśmy tymi bogami, nagg bogiem najwyższym w stylu Zeusa) czy bogów tworzy się od początku do końca wymyślając imię, charakter, zdolności, wygląd?

Galad 
Moderator

Posted: Thu May 13, 2004 7:07 pm   

no tak z tym ze kazdy by bogl napisac mity z bogami to fajne jest.. :) ja mysle ze byliby tez normalni bohatreowie, jakiei rasy i ogolnei :)

A i prosilbym jak ktos glosuje w ankiecie to neich isze w temacie zew to on zebym wiedzial kto ejst na nie (to niczym nei grozi :P ). zapewneo Morgul zaglosowal ze razcej tak a kto na nei?

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu May 13, 2004 7:16 pm   

Ja jestem zdecydowanie na tak.
Lubię pisac, napiszę wszystko co mi każą :P Ale tak serio - Esk jest za ;)

Sługa Saurona
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Thu May 13, 2004 9:08 pm   

Ja też jesetem zdeycowanie na tak. Lubie pisać i lubie też mitologie , więc stworzenie własnej może być ciekawe.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Thu May 13, 2004 9:10 pm   

Jedno jest pewne, "nasze" to nie bedzie, bo garsciami, choc mzoe niektózy nieswiadomie, czerpac bedziemy z innych mitologii, i tego typu rzeczy. Sam mam stworzony swój swiat na potrzeby opowiadań które pisze, z wlasnym systemem, potworami, troche Bogami, choc niewiele. Ale spróbowac zawsze mozna...

Galad 
Moderator

Posted: Thu May 13, 2004 9:13 pm   

no no widze ze moze pomysl wypali :D

jak juz sie zbeirze ze kilk/nascie osob i juz bedize ustalone ze piszemy to moze omowim jak ona ma wygladac. np. czy bedzie podzielona na jakies ery czy nie, jacy bogowie czy jeden czy wielu... itp. Ja tak teraz mysle ze nei ma co tak ze kazdy sie wciela w jednefigo boga i kazdy ma tylko tego i juz.. mysle ze kazdy moze pisac co chce tylk aby bylo to akos powiazane, np. jeden bohater z jednogo mitu zrobil cos w drugim micie itp. :) A i mysle ze warto by pisac np. zyciorysy postaci. No pomyslow torche mam i mam nadizaeje ze WY takze... :D

no tak oczywiscie napewno nei uad nam sie stworzyc ak dokladnei naszej mitologiia ale... ;)

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri May 14, 2004 2:24 pm   

Świetny pomysł !! A moze zmobiizuje mnie to do dokończenia mojego opowiadania ? No wróćmy do tematu.
Najlepiej by było, gdyby każdy z nas wcielił się w jakiegoś boga/herosa, napisał jego życiorys i każdy pisałby mity z nim związane (pwiązane z innymi bogami/mitami). Ja jestem chętna.

Pozdrawiam Aragornka :D

Galad 
Moderator

Posted: Fri May 14, 2004 2:30 pm   

no tak moze i tak.. a moze zrobic jakis glowny watekn np. jedej ery tak jak to w WP jest tylko czoywiscie inny... ;) a i jak mitologia to ja sobie wyobraam ze jeszcze nei ma zadnej broni palnej sa tylko miecze, bronei takie jak maczuga czy wlasnei miecz, topory i oczywiscie czary :D

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat May 15, 2004 1:28 pm   

Galad wrote:
a i jak mitologia to ja sobie wyobraam ze jeszcze nei ma zadnej broni palnej sa tylko miecze, bronei takie jak maczuga czy wlasnei miecz, topory i oczywiscie czary

Się rozumie :green: Na kiedy przewidujesz start? Bo każdy powinien sobie zaklepać jakieś atrybuty, przyjaciół itp., najlepiej w wyznaczonym dniu, żeby nie było przepychanek ;)

Galad 
Moderator

Posted: Sat May 15, 2004 5:13 pm   

hmm no nei wiem... nie myslałem jeszcze nad tym tak nanaprawde :/
a moze juz teraz tak jak ktos chce niech napisze jaki ma pomysłl np. na jakas postacie i jej przygode jej umiejetnosci itp. :)

---
postanowiłam poprawic posta na wzglad estetyczny :P
Nim.

Corialote 
Mallorny Lothlórien

Posted: Wed May 26, 2004 12:59 pm   

Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak !!!!!

ja chcę, ale nie mam mozliwości pisać często:(

wybaczycie mi to?

ja bym chciała mieć jakiegoś półbóstwo...

muzyki...

ale by było... ;)

uroki i te sprawy..
ach kocham to!!!

pozdroofka

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed May 26, 2004 1:15 pm   

To ja sobie zaklepuję X Muzę na przerobienie jej na jakieś bóstwo :green Galad, to jak, robimy cos w tym kierunku? :) Topic trochę podupadł, ale fajny jest, zajmijmy sie tym :)

Galad 
Moderator

Posted: Wed May 26, 2004 2:26 pm   

tak ale teraz mma niestety ciezko w szkole (pierwszy raz od pierwszej klasy podstwawowki musze poprawiac oceny a i tak paska nie bedzie :roll: :/ ) i nie mam do tego glowy. ale tak niedlugo to spoko ;) a i pytanie jak tam Wasz czas w wakacje czy bedxiewcie mieli neta i mogli pisac na forum i czy wogle w wakacje bedziecie na forum czsy vdzies np. wyjezdzacie? :)

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed May 26, 2004 3:03 pm   

Ja będę prawdopodobnie pisać do końca lipca :) Na początku lipca może mi się troszke zmienić IP, ale to nikomu w niczym nie przeszkodzi :green:
Potem może troszkę przerwy, a gdzieś w drugiej poł. sierpnia na pewno będę od netu odcięta ;)

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed May 26, 2004 5:04 pm   

Esk wrote:
Na początku lipca może mi się troszke zmienić IP, ale to nikomu w niczym nie przeszkodzi :green:

Esk (wybaczcie off-topica) jak mam to rozumieć :P Chcesz mi kompa wyzyskiwać :twisted: :D

Ja się do pisania czegoś takiego nie nadaję. Ale chętnie poczytam ;)

B. Leśmian

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: