Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Eowina była ponoc bardoz młoda i piękna. Miranda Otto jest ciut za stara i nieszczególnie piękna
Mimo wszytsko uważam ze Miranda wymowniej zagrała Eowyn niż Liv Tyler Arwen. Być moze wiaze się to z tym, ze wole sama bohaterkę-Eowyn od Arwen. Oraz ludzi od elfów cyz też polelfów
Pozdro!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Zgadzam się z tobą Frost Lady. Miranda lepiej przedstawiła swoją rolę od Liv Tyler. Zresztą mi bardzoej przypadła do gustu Eowina mino że bardzo lubie elfy (ale nie ma to jak hobbity ). Nie zgadzam sięz tym że Miranda była za stara. Zresztą w książce nie było mowy że była bardzo młoda (o ile sobie przypomninam).
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Moim zdaniem obie aktorki grają bardzo dobrze.Każda ma inną rolę,Liv Tyler wygląda i d e n t y c z n i e jak ją sobie wyobrażałam!!Eowina miała nieco smutne rysy twarzy,ale to nie ważne.
_________________ "Tak stało się,że Frodo ujrzał tę,którą niewielu śmiertelników miało szczęście oglądać;Arwenę,córkę Elronda,w której,jak mówiono,objawiła się po raz wtóry na ziemi piękna Luthien.Nazywano ją Undómiel,była bowiem Wieczorną Gwiazdą swego ludu"
Posted: Sun Jan 16, 2005 10:32 pm
nom liv tyler bardzo mi pasuje do roli arweny...a co do mirandy...moze to tylko kamera tak robi ale czasem mi sie wydaje ze ma troszke za dlugie czolo...ale ogolnie jest ladna...a liv tyler tez nie jest jakas superextra laska...poprostu jest jak elf...piekna dla tego kto ta urode dostrzega...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Mon Jan 17, 2005 8:06 pm
Ja osobiście na aktorce grającej Eowine się zawiodłam...I chyba wcale nie dlatego, że bardzo źle grała, choć to też nie dokońca mi się podobało - ona poprostu...hm...piękną to bym ja nie nazwała...ale cóż kwestia gustu. Osobiście uważam, iż bardziej do tej roli pasowała by nawet ta dziewczyna zaproponowana przez Nienor - trzeba pamiętać, że za dorosłe kobiety w owych czasach można spokojnie było uważać 13-14 latki a ta panna gdyby się ją odpowiednio ucharakteryzowało wyglądać może na znacznie więcej niż na tym zdjeciu... (no powiedzmy na tyle ile ma naprawde). Wtedy przynajmniej Eowina odpowiadała by moim wyobrażenią...
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Niezgodzę się z tobą Eowina była zagrana dużo lepiej od Arweny. Miranda Otto dała tej postaci jakąś osobowość. Według mnie Liv Tyler zagrała tak sobie , ponieważ zauważcie w filmie tylko raz zmienia ton głosu (wtedy kiedy płacze) w dodtku nie jest zbyt piękna, ale nie będziemy chyba dyskutować o gustach tak jak to powiedzial muj poprzednik.
Posted: Fri Apr 08, 2005 5:22 pm
Tak sobie myślę, że moja poprzednia wypowiedź była zbyt ubaoga i dotyczyła tylko Eowiny więc powyżywam się tarz trochę na Arwenie. Otóż pamiętam, że kiedy dowiedziałam się, że Liv została zaangażowana do tej roli to byłam trochę zawiedziona ( ale nie byłam chyba zawiedziona tylko na roli froda ). Ale kiedy zobaczyłam Liv w charakteryzacji to muszę przyznać, że nawet mi się spodobała. Ale wtedy widziałam tylko Liv - wojownika - w zielonym płaszczu i zgarniętych do tyłu włosach. Byłam stuprocentowo przekonana do tego wizerunku mimo, że zeszcześcił on moją ulubioną scenę no ale jak wiemy reżyser uważał, że romans powinien zacząć sie już na drodze do Rivendel. Aczkolwiek potem na wizerunku aktorki jak i na jej grze się dość mocno zawiodłam. W późniejszych scenach, Liv nie wygląda już jak elf a jej gra jest cokolwiek bezpółciowa. Ok, ok, może była dumną księżniczką elfów ale tego też nie było widać. Dla mnie po prostu cały film Arwena nosiła nijaką maskę na twarzy.
Za to Miranda gra z uczuciem ale zupełnie nie odpowiada moim wyobrażeniom o Ewinie. Ani wizualnie ani psychologicznie.
Joined: 11 Mar 2004 Posts: 227 Location: nowa era: Imladris
Posted: Sat Apr 09, 2005 7:55 pm
no.. Trochę zgodzę się z Nienor
całkowicie co do gry Mirandy... a Arwena... mi się podobało.. ten spokój pasuje mi do elfiej natury.. chociaż mimo wszystko gra Liv była chyba za mało dynamiczna...
co do urody.. Eowine wyobrażałam sobie zuełnie inaczej.. a Liv pasuje na elfke jak ulał.. przynajniej moim zadniem...
Posted: Fri Jun 10, 2005 10:59 pm
Eo... Miranda calkowicie nie pasuje. Gra fajnie, i aktorka jest niezłą ale na Eo sie nie nadaje. Zabijcie mnie , ale nie wygląda na najpiekniejszą ludzką ksieżniczke... z calym szacunkiem i jej odwaga do wziecia tej roli. Zagrala ja jako rozpieszczona dziewczynke a nie ambitna, piekna (nie jej wina) i porywczą kobiete...potomkini walecznych królów... Nie bylo w niej takiego zacięcia,takiej dumy... nie podobalo mi sie i juz. Faktem jest ze ja w ogole tolkienowskiej Eo nie trawie i mnie irytuje niemilosiernie...
A Arwena ? Liv jest jedyna chyba aktorka ktorą zaakceptowalabym do tej roli. ona jedna mogla zagrać Luthien albo Arwene. Jest delikatna, zwiewna , kobieca. Placze jak kobieta, nawet z bronia wyglada prawdziwie... zagrala gniew, odwage, zacięcie, miłosc, i tęsknote. Jak dla mnie była świetna.A że mimozowata jej rola byla? Byla, z Pidzejowskiej interpretacji elfow sie wziela ,ale zagrala mimo to swietnie.
A że malo dynamiczna gra? To był schylek elfow, wojna wisiala na wlosku, i to tez bylo wazne w filmie... Dynamicznie grala nad wodami Bruinen
Posted: Fri Jun 10, 2005 11:30 pm
ok.. Bedzie ostra krytyka:
Faktycznie.. Z Miranda jestem w stanie sie zgodzic..
Ale z Liv.. w zycciu..
Wg mnie ona do elfiej zwiewnosci pasuje tak jak piesc do oka..
Jest masywna.. Albo tak mi sie wydaje, patrzac na nią w tych firanach, które byc moze ja pogrubiaja o te pare- parenascie kilo..
Za tyle kasy tez bym sie poryczała, zagrała gniew i pare innych wymienionych emocji tudziez wymaganych kwestii..
Dla mnie Liv zostala zwerbowana do tej roli jedynie po to zeby była..
A to, ze wyolbrzymili ja jak cholera jako Arwena to juz inna sprawa..
Dla mnie wszystko to jeden wielki Bullshit!
Niepodoba mi sie to, ze wycieli Glorfindela i tyle...
Zgadzam sie z Nimrodel, szczególnie w sprawie pani Tyler. Pomijając fakt, że zupełnie nie zgadza się z moim wyobrażeniem Arweny to najbardziej mnie irytuje fakt, że jej Arwena w filmie nagle zaczeła odgrywać ogromną role. No ale chcąc w filmie obsadzić znana aktorke trzeba najwyraźniej dać jej konkretną role... smutna prawda
Posted: Sun Jun 12, 2005 5:42 pm
Wiecie..macie racje co do wyolbrzymionej roli Arweny w filmie. Zgadzam sie z tym calkowicie. Wolalabym popatzrec na Glorfindela niz na Arwene ale coz - kasowy film rzadzi sie wlasnymi prawami. Moim zdaniem ejstescie dla Liv zbyt surowi. Zlosliwosc jakas kobieca czy co ? ( no i nie tylko kobieca? ) Wymieńcie jakakolwiek aktorke ladniejsza od Liv... Moim zdaniem nie ma takiej.
Nimrodel - piszesz ze Liv jest wielka... Raany, dziewczyna ma prawie 180 cm zwrostu, jaka ma byc w tym swietle? Elfy - chcialabym zauwazyc) mialy co majmniej 180...przy takim wzroscie waga musi byc adekwatna,chyba ze ktos jest anorektykiem.
Liv nie jest znana aktorka ... znana jest Nicole Kidman, Julia Roberts, nawet Monica Belluci. Liv jako aktorka majta sie gdzies tam po bokach i malo kto o niej pamietal przed ekranizacja WP.
Zauwazcie ,ze wiekszosc z nas jest fanami Tolkiena. Liv nia nie byla. To powod zeby po niej jechac? czy to ze jest ladna to taki powod?ona jest piekna kobietą i dobra aktorka - choc znam lepsze. mimo wszelkich nerwow jakie zjadlam z jej powodu ogladajac film jestem zdania , ze lepszej aktorki nie bylo na miejsce Arweny.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum