Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Might & Magic VII: For Blood and Honor
Author Message
Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Mon Feb 28, 2005 6:48 pm   Might & Magic VII: For Blood and Honor

Ta kultowa odsłona tej gry była chyba najlepszą ze wszystkich. Wspaniała fabuła. Nieliniowość. Grafika dla niektórych była brzydka ale dla mnie miała swuj urok:). Ścierzka dźwiękowa słaba bo mało jej było. Ale tak jak wspomniałem największą zaletą była fabuła. Questy-było ich tak wiele że do dziś nie przeszedłem wszystkich. Chodz gram w nią od bardzo dawna i już kilkakrotnie ją przeszedłem. Chcę się dowiedzieć co wy o niej sądzicie. Czy nie jestem jedyny w swojim zachwycie nad tą grą. A może macie jakieś pytania bądz problemy-wątpliwości. Piszcie chętnię pomogę.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć

Ozz 
Hooliganin

Posted: Mon Feb 28, 2005 9:41 pm   

... :/

Niestety nowatorstwo i fantastyczność gier M&M skonczyła sie na czesci 6 i to ona zasługuje na miano kultowej... Siodemka to juz zwykla, nie wnoszacego niczego nowego przeróbka...

Pozdrf.

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Mon Feb 28, 2005 10:40 pm   

Tandeta zaczyna się od 8. 7 jest wspaniała. Dlaczego uważasz że nic nie wnosi??

Pozdrof

Ozz 
Hooliganin

Posted: Tue Mar 01, 2005 12:15 pm   

Wotz, prosze Cie... :)

Siódemka jest kalką szóstki, w każdej gazecie komputerowej, w każdym portalu, w każdej recenzji tak pisano, to nie tylko moja opinia ;)

Grafika... Interfejs... Wszystko takie samo. Nowe potwory, nowe krajobrazy, nowe miasta, nowe questy i tyle... Co oczywiście nie warunkuje tego, że gra musi być do dupy :) Ale w żadnym wypadku nie zasługuje na miano kultowej..

Pozdrf.

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Mar 01, 2005 3:47 pm   

Uwolniony przez drużynę śmiałków w poprzedniej części Archibald staje na czele nekromantów i rozpoczyna starania mające zapewnić mu tron Erathii. Narasta konflikt pomiędzy elfami a ludzmi. W tym samym czasie na Szmaragdowej wyspie grupka bohaterów rozpoczyna walke z innymi o zamek Harmondale... jeszcze nie wiedzą, że czeka ich walka o przyszłość Erathii.
W siódmej części autorzy udostępnili graczom trzy nowe rasy (elfy, krasnoludy i gobliny), wiele nowych umiejętności oraz trzy nowe profesje (mnich, złodziej, łowca). Pozostawiono tryb walki turowej, jednak usprawnino go o fazę poruszania się. Dodatkową atrakcją jest możliwość grania w Acromage - gre karcianą podobną nieco do M:tG. Samą przygodę można ukończyć na dwa sposoby: jako stornnik światła bądź ciemności. W grze jako pierwszej z całego cyklu zaimplementowano obsługę akceleratorów 3D, dzięki czemu grafika wygląda o wiele lepiej, chociaż postacie nadal z bliska rażą swoją pikselozą ale już w mniejszym stopniu niż w częściach poprzednich. Postacie NPCów nadal nie są zbyt wylewne, powiedzą co nieco i na tym koniec.

Prosze Ozz. To jest przykładowy opis gry. A może masz dużo racji ale jednak dla mnie gra i tak jest świetna.

Pozdrawiam:)

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Mar 01, 2005 4:07 pm   

Quote:
Siódemka jest kalką szóstki, w każdej gazecie komputerowej, w każdym portalu, w każdej recenzji tak pisano, to nie tylko moja opinia

I to ma być argument? A co mnie obchodzi co piszą w każdym portalu, w każder recenzji czy gazecie komputerowej?

Jeśli chodzi zaś o samą grę.
Niezłe rozwiązanie sterowania (Bogowie! Jak ja nie cierpię używać jednocześnie klawiatury i myszki!!). Fabuła OK, choć w porównaniu do gier typu Morrowind nie zachwyca. Muzyka fatalna, grafika słaba. Grywalność przeciętna.
Porównując do innych, bardziej kultowych gier gatunku, wszystkie parametry wypadają słabo.

Ale...
Moim zdaniem, jest to jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza, gra typu cRPG. Dlaczego? KLIMAT :] Ojjj Tego nie da się opisać. Coś niesamowitego. M&M7 jest dla mnie w świecie gier, tym samym co "Władca Pierścieni" wśród książek fantasy. Jedyna gra przy której tracę zupełnie poczucie czasu, przy której zapominam o wszystkim innym :] Wtedy liczy się tylko oczyścić kurhany, zebrać jak najwięcej rudy, wybić stado gryfów, czy znaleźć cholerny stygnet... Mniam :)

Dlatego właśnie Morrowind od niepamiętnych czasów kurzy się na półce, a M&M7 męczę regularnie :P
I nic mnie nie obchodzi co inni o tym myślą. Hei ;)

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Mar 01, 2005 4:16 pm   

No nareszcie pokrewna dusza. Aragronka zgadzam się z tobą w 200%. Ja też MM& męcze i męczyć pewnie długo będe. Przeszedłem już kilka razy. I to jest wspaniałe. A Ozz chyba jest fanem jej wcześniejszych części. Szanuje twoje zdanie Ozz ale swojego nie zmienie.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Tue Mar 01, 2005 4:23 pm   

Wyrażam tylko swoją opinie... ;)
Dla mnie, część 6, była rewolucyjna w stosunku do 5-ki(choc i tak były podobne), a od 7 zaczeło sie to samo co z Fifami :)
I tyle :)

Pozdrf.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Wed Mar 16, 2005 2:09 pm   

Dobra Wotz!! Jak takis cfaniak, to pomóż mi 8)
Problem leży w sprawach technicznych. Po instalce M&M7 i próby jego uruchomienia wyskakuje mi błąd, i ze aplikacja musi zostać zamknieta i dupa... Gadalem z kumplem i mowi, ze tak się dzieje na nowszych kompach.
Pytanie do Ciebie. Da sie cos z tym zrobic?

Pozdrf. 8)

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Mar 16, 2005 2:24 pm   

Ozz - tak, na nowszych kompac tak jest :) Trzeba trochę pokombinować. Najpierw spróbuj wyłączyć sprzętowy dźwięk 3D. Jeśli to nie pomoze, uruchom w zgodności z Win98 z wyłączeniem kompzycji wizualnych. W ostateczności wyłącz sprzętową akcelerację, ale grafika bedzie jeszcze kiepściejsza.

Pzdr

Dudi
Upiory Pierścienia

Posted: Thu Mar 17, 2005 9:25 am   

Hmm.. zagrywalem w M&Mgra fajna jej dobrym nastepca był Wizardry 8 (czy jakos tak bo nie pamietan nazwy niestety :( grafikja tam by ła lepsza ale wszystko takie same no chociasz kilka ras doszło :)

Mortai 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Thu Nov 10, 2005 3:10 pm   

MM 7 jest genialna i tyle, a tandeta rozpoczyna się od części 9. JA przeszedłem grę dziesiątki razy, znam ją na pamięć i mogę pomóc, jak ktos czegoś nie wie (wiem i sorry, że się przechwalam, ale taka jest prawda...)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: