Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
No właśnie... Jak każdy chyba wie, jestem metalem... Jakie waszym zdaniem są plusy tej subkultury, jak wysoko waszym zdaniem znajduje się poziom tekstów? Z czym kojaży wam siętypowy przedstawiciel? Jakie macie skojażenia związane z metalem? Czy to naprawdęjest takie "chałaśliwe i męczące"? I specjalne pytanie dla metali: Czy często macie problem z drechami?
Mimo, że niektorzy metalowcy kojarzą mi się z satanstami, zaznaczylem 3 opdowiedz. Ja osobiście wolę muzyke spokojną, relaksująca i poważną. Czasem slucham dobrej muzyki filmowej (Wladca Pierścieni, Shrek).
PS. Mam kolegę metala, ktory jeździ na deskorolce. Ani to prawdziwy metal, ani prawdziwy deskarz.
Może jest punkiem? Bo ci prawdziwi punkowie z Ameryki pierwsi jeździli na deskach... Goci i Puncy to najbliższe metalom subkultury... No gotyk trochę bardziej dźwiękiem, przesłaniem punk...
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Wed Apr 21, 2004 5:52 pm
Morgul, powtorze się. Znasz sie Jestes bardzo dobrze wyedukowanym 14 latkiem. Beda z Ciebie ludzie. Metal relaskuje, uspokaja, ale taki Grind MEtal, jak Cannibal Corpse. Dzisiaj sobie troche poryczałem w szkole i poza nią, teksty typu "wypruje ci flaki, bede tanczyl na twoich zwlokach (ryyyyk)" Fajna sie ma chrype potem. Ale poza tym to lubie, mam wielu kumpli, kumpel metali. A drechów, to u ans w BB prawie nie ma, wiec no problem
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
A, to normalne... Co do tego w sklepach też... Oni się dobrze nie znają... Większośćspołeczeństwa uważa, że Metal i Heavy Metal to to samo... Prawda jest taka, że Metal to cała rodzina podgatunków Metalu, Heavy Metal to podgatunek... Ostatnio padłem z nóg jak zobaczyłem Behemotha pod alternatywą... Tak więc nie wolno kierować się informacjami ze sklepu... Trudno jest powiedzieć jakim gatunkiem jest jakiś zespół, bo ostatnio większość styli muzycznych się miesza... Są co prawda pewniaki, ale one też z czasem się zmieniają... Metallica była trash metalem, teraz to tudno powiedzieć... Rock mi się nasówa na myśl... Również w gazecie, którą się kiedyś zbierało "życie świata" się zwała pisało, że Slayer to Death Metal... A przecież to Trash...
To w końcu Gothik czy MEtal?... Bo o gothik metalu pierwsze słyszę.... Ale może jestem niedoedukowany... Nie, Anthemy jeszcze nie słuchałem, ale coś mi się obiło o uszy (oczywiście nazwa)...
Posted: Wed Apr 21, 2004 6:48 pm
Oj Morgul, to ja myślałem, ze ty taki mądry, a nie iwesz nawet co to Gothic Metal?? W suimie to to i tak nie powinno nazywac sie metal. Tylko Gothic. Ale nie metal.
Tak myślę, że nikt nie napisał co mu siępodoba, a co nie w tej subkulturze... No mi np. podobająsięglany... moje sąnaprawdęwygodne... również pieszczochy... albo bluzy... Goci natomiast mają fajne pazurki...
Posted: Sat Apr 24, 2004 5:19 pm
Powiem tak. Ja jeśli chodzi o gatunki muzyczne, jestem kompletną ignorantką i raczej mało co rozróżniam. Jakies tam ogólne pojęcie mam ale małe. Ja po prostu jeżeli usłyszę gdzieś coś co mi się podoba to kupuję.
Ale co do metalu, w moim otoczeniu zbyt wielu metalowcó nie ma. Przynajmniej takich, jak by to nazwać, radykalnych? Ale mam zanjomych z wakacji, którzy takowymi są i to są najfajniejsi, ludzie jakich znam. Mój trzy lata młotrzy kumpel, gra w kapeli bodajrze Death metalowej bodajrze. Nawet mi kiedyś przesłał jakiś kawałek.
A w te wakacje mieszkałam przez dwa tygodnie z dziewczyną, która namiętnie słucha metalu i conieco się dowiedziałam i conieco słuchałam i szczerze powiedziawszy podoba mi się. Może nie wszystko ale zdecydowana większość tego co mi zapodawała.
A w naszym pokoju leciał między innimi wyżej wymieniona Anathema, Mayhem, Profanum, Burzum, Type O Negative ( ja nie wiem jak to się wszystko dokładnie pisze więc drodzy znawcy gatunku wybaczcie! )
_________________ And you'll never walk alone...
Guest
Posted: Sun Apr 25, 2004 9:42 am
[quote="Nienor"]Ale co do metalu, w moim otoczeniu zbyt wielu metalowcó nie ma. quote]
W Ustroniu to sami tacy z zespołu pieśni i tańca Kiedyś byłem na jednym występie, jak jeszcze tam z jedną dziewczyną miałem dość bliskie koniugacje, ze sie tak wyraże, ael to było wieeeeeki temu... A co do tego ,ze metale to fajni ludzie, to ja wam powiem, ze w wiekszosci, ale nie wszyscy, natomiast odwrotna jest co do skate'ów, masa debili, kilku ok. Skejci, to są dopiero cioły, jacie...
Posted: Sun Apr 25, 2004 10:03 am
To ja pisałem, zeby nie bylo... Kurde, 3 posty i nie zalogowany, do cholery... (Sroki Galad za cholere, ale ja to mowie w kontekscie takiej choroby, a to nie zabronione chyba?? )
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum