Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Skoro ten dział ma w nazwie "szkoła" postanowiłem tu założyć nowy wątek (a dawno tego nie robiłem ;p).
Jestem ciekawy kto, tak jak ja, w tym roku jest maturzystą?
Jak wam się podobały tematy z polskiego i angielskiego?
Jak przygotowania do kolejnych matur?
I wreszcie kto wziął sobie temat na ustną z polskiego spokrewniony z "Władcą Pierścieni"?
To i wiele więcej... piszcie! ;p
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Wed May 07, 2008 7:26 pm
A jak tobie poszło, drogi Berenie?
Jej, ja już 2 lata po maturze, a czuję jakby to było max miesiąc temu
Ale tematy całkiem sensowne wam dali na polskim Choć ten Tetmajer to mnie zdziwił, bo go z podstawą programową nie kojarzę
No i powodzenia dalej!
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
A no wiesz... jak się siedzi całe dnie w domu, nie ogląda się słońca i z nikim się nie rozmawia tylko się powtarza epoki z polskiego i tabliczkę mnożenia to człowiek coś na tej maturze napisze
Tetmajer był na podstawie, ale chyba akurat nie ten utwór. W każdym bądź razie wybrałem "Lalkę" i szczerze mówiąc liczyłem na jakieś ambitniejsze tematy .
Trzymajcie kciuki 14 maja jak będę pisał mate
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Ja też maturę skrobię w tym roku. Niechętnie zresztą
Tematy wypracowań na polskim rozszerzonym były o dziwo proste, tak samo tekst (wstęp do "Historii literatury polskiej do roku 1939" Miłosza), ale za to pytania kosmiczne. Trudne i niejednoznaczne
Niemiecki rozszerzony nawet nie najgorszy, gramatyka banalna (zwłaszcza w porównaniu z tą na próbnych), dłuższa forma wypowiedzi - tu akurat się poszczęściło, bo 2 na 3 tematy były naprawdę łatwe, czytanie znośne. Najgorsze słuchanie, punkty polecą...
A już we wtorek historia. Trzymajcie kciuki
Żeby tylko już to mieć za sobą...a wtedy na podbój świata!
P.S.
A do tematu można też dodać pytanie: gdzie się potem, drodzy maturzyści, wybieracie?
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Gratuluję szczęściarzu
mnie czekają jeszcze ustne w tym i przyszłym tygodniu
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Planuję filologię norweską lub szwedzką, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ewentualnie socjologia, filozofia, ale to już ostateczność
A jaki konkretnie kierunek na polibudzie wybierasz?
Hehe jak mój brat (przynajmniej do czerwcowej sesji)
Ale trzeba przyznac, ambitny scisly kierunek, nie idziesz na latwizne
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum