Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Thu Jan 31, 2008 8:35 pm
Quote:
no i biorytm mi spada ;P
czyli, że co?
Keira wrote:
nie mam doła, ale lenia i zniechęta...
z 9 egzaminów napisałam już 7, o 6 wiem, ze zdałam. jutro mam hydrologię i po prostu nie mam już ochoty się uczyć. od 3 tygodni codziennie usiłuję coś przyswajać. tego od czego zaczynałam już nie pamiętam. jałowa taka nauka.
no ale popatrz na swoje oceny są jakby nie patrzeć wyznacznikiem wiedzy, czyli wiesz dobrze
jeszcze tylko trochę Kei!
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Thu Jan 31, 2008 8:43 pm
czyli, że teoretycznie trudniej mi będzie się uczyć ;P emocjonalnie wychodzę z dołka. a fizycznie jest nieźle. ale ten intelektualny spadek, prrrrych!
jasne, tylko że każda ocena to są godziny pracy i kilkadziesiąt minut pisania, a potem wszystko zapominam, bo muszę się uczyć na kolejny. przecież to bez sensu
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Thu Jan 31, 2008 9:55 pm
Quote:
czyli, że teoretycznie trudniej mi będzie się uczyć ;P emocjonalnie wychodzę z dołka. a fizycznie jest nieźle. ale ten intelektualny spadek, prrrrych!
dasz radę...uczyć się jest zawsze trudno
Keira wrote:
jasne, tylko że każda ocena to są godziny pracy i kilkadziesiąt minut pisania, a potem wszystko zapominam, bo muszę się uczyć na kolejny. przecież to bez sensu
a czy ktoś powiedział, że szkoła ma sens? od dzieciaków na profilu informatycznym wymagają wiedzy z zakresu budowy atomu...CZY TO MA SENS? nie, więc dlaczego studenci mają mieć lżej?
Posted: Thu Jan 31, 2008 10:17 pm
Szkoły ponadgimnazjalne generalnie kształcą w zakresie ogólnym, bo kto wie, co się zachce robić komuś po profilu informatycznym?
Po moim mat-angu ludzie są na ekonomii, chemii, ASP, polonistyce, turystyce, politologii, prawie, anglistyce, Akademii Muzycznej, biotechnologii i Szkole Marynarki Wojennej Pełen przekrój
Mi chodzi o co innego, skoro mam być wykształcona, mam mieć kiedyś choćby to mgr, żem geograf to powinnam coś z tych studiów wynieść poza pieczątkami "Rok zaliczono" w indeksie Szczególnie, jeśli chcę uczyć... A ja nie jestem w stanie zapamiętać nawet połowy materiału dłużej niż przez miesiąc W zeszłym tygodniu miałam 3 egzaminy dzień w dzień, w tym w pon. i wtorek i jutro kolejny. Przychodzę z egzaminu, rzucam torbę i biorę się za coś z inne bajki... Tak się nie da
Ja nie mam raczej kłopotów z uczeniem się, ale po 3 tygodniach wzmożonego wysiłku intelektualnego mam tego dość po prostu Po każdym następnym egzaminie wydaje mi się, że to już powinien być koniec, a tu wciąż kolejne przeszkody do pokonania...
Dobrze chociaż, że jak wszystko zdam w I terminie, to mam prawie 3 tygodnie wolnego [no względnie wolnego... ].
Posted: Fri Feb 01, 2008 1:26 am
Kei ale w polskim szkolnictwie nie uczysz się by się nauczyć, tylko by zdać egzamin...tak samo jest na prawie jazdy...uczą Cie by zdać egzamin, a jeździć uczysz się i tak potem samemu...
Quote:
Dobrze chociaż, że jak wszystko zdam w I terminie, to mam prawie 3 tygodnie wolnego [no względnie wolnego... ].
należy Ci się (czy ja się podlizuje?? )
Keira wrote:
a tu wciąż kolejne przeszkody do pokonania...
życie...
Keira wrote:
Tak się nie da
powiedz to tym co to wymyślili
Posted: Fri Feb 01, 2008 9:20 am
Ok Mati, ale to nie znaczy, że w szkolnictwie jest dobrze i należy to pochwalać A już szczególnie na studiach W końcu to ma być mój zawód, nie powinnam być geografem-dyletantem
Posted: Fri Feb 01, 2008 12:56 pm
Keira wrote:
Ok Mati, ale to nie znaczy, że w szkolnictwie jest dobrze i należy to pochwalać
ja tego nie pochwalam....tylko mówię, że tak jest wszędzie
Keira wrote:
A już szczególnie na studiach W końcu to ma być mój zawód, nie powinnam być geografem-dyletantem
no nie powinnaś...ale co zrobić, tak jest ułożone nasze szkolnictwo i nic na to nie poradzisz...jedyna szansa w tym, że dojdę do władzy kiedyś i to zmienię i uratuje przyszłe pokolenia
Posted: Thu Feb 07, 2008 11:04 am
Jak człowiekowi za dobrze to zawsze może liczyć na swoją uczelnię i harmonogram zajęć...
Matko z córką... 2,5 godziny zegarowej z Rolnikiem. Śmieeeeerć. I to do 18:30 w poniedziałki
W pt. znowu mam po południu wykład i znowu będę wracać do Tychów późno
Że o kolizji obowiązkowych ćwiczeń z zajęciami z GOP, na które się chciałam z wielu względów zapisać nie wspomnę. A w tym sem. nie ma za wielu fajnych kursów, na których mogłabym sobie trochę punktów dorobić...
Plany wakacji sie sypią.
Odwołano obóz sportowy na który miałam jechać.jest tylko zgrupowanie kadry a ja do niej nie należę niestety.
Szkoda dwóch tygodni siedzenia w domu i postępu,jaki bym na tym obozie zrobiła,a byłby na pewno.
Jak juz marudzę,to trochę dużej-po dzisiejszym treningu jestem padnięta i wszyyystko mnie boli.
_________________ "Lecz tak właśnie najczęściej bywa z czynami, które obracają koła świata:
dokonują ich małe ręce, na małych spada ten obowiązek,
gdy oczy wielkich zwrócone są w inną stronę."
J.R.R.Tolkien
Posted: Sun Jun 15, 2008 12:56 pm
Nie mam doła, broń Boże. Ale jestem trochę wkurzona.
Nie było mnie przez 6 dni i na dzień dobry powitał mnie burdel Poddasze tonie, dosłownie tonie, w ciuchach, podłogi nie pozamiatane nawet. I wszyscy to mają gdzieś...
No już szczegół, że ja wracam, z pieca sie wyjmuje pizza, a ja głoduję, pominę. Wiem, nie mówiłam, żeby mnie liczyć do obiadu, ale zaproponować choć kawałek mogły No nic. Zawsze jak wracam na Torfa po przerwie to mam takie poczucie obcości i chęć ucieczki
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum