Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Masz dola? - podziel sie!
Author Message
nagg 
Administrator

Posted: Thu Dec 11, 2003 9:24 am   

Morgul: Mysle, ze nikt nie uwaza, ze wyszedles na glupka - jest to na tyl kamealne forum, ze wszyscy sie, mniej lub bardziej, szanuja na wzajem i kazdy rozumie, ze czlowiek sie moze najzwyczajniej w swiecei pomylic ;)
Teluumen moglby starym dobrym zwyczajem na poczatku posta pisac (tak jak jest to u mnie) xywke usera, i problemu by nie bylo...
nagg

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Tue Jan 13, 2004 9:48 pm   

Ludzie!!! Znów mnie nieszczęście trafia! A już myślałem, że ten rok rozpocznie się jakoś normalnie! Otóż o rozwodzie moich rodziców wiadomo mi było od dawna... Ale przyszła chwila, gdy trzeba było podjąć wybór. Spokojnie - pozew o rozwód jescze nie został złożony, ale była to okrutna chwila w domu... Zadali to pytanie. Nie byłem w stanie odpowiedzieć. Milczałem przez długi czas. Cały czas trwała rozmowa z rodzicami. Nalałem sobie MD do szklanki i wypiłem. Zacząłem mówić, ale coś mi ściskało gardło. Powoli zacząłem mówić, ale nie byłem w stanie. Wybrałem w końcu - moim wyborem była matka, a mój ojciec zostanie sam. Wybrałem ją, choć wiem jak będzie - matka w poszukiwaniu pracy może wyjechać nawet z Warszawy, a ja i moja siostra z nią... Wszelkie kontakty zostaną więc zerwane... Choć jeszcze nie jest całkowicie przesądzone, bo przyszłość nigdy nie ujawnia swoich planów. Ale jeżeli by się tak stało, wszyscy mi najbliźsi spoza rodziny... Stracę z nimi kontakt, a więc zostajecie mi wy... Wiem, że tekst nie brzmi tak smutno, lecz jest to straszne przeżycie... W końcu mam tylko prawie 14 lat.. A najbardziej szkoda mi ojca - zostanie sam, a to jest najgorsza rzecz w życiu człowieka... Po całej rozmowie powiedział mi pewne słowa, które ułożyłem w motto:

"teraźniejszość związana jest z przeszłością, ale poznasz ją dopiero w przyszłości"...
Brzmi smutno... Niech mnie ktoś pocieszy, bo żaden ze znajomych z GG tym się nie przejął... Tak więc prawdziwe jest motto: "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie", a ja zrozumiałem teraz, że żadnych nie mam...

Galad 
Moderator

Posted: Tue Jan 13, 2004 10:10 pm   

Nie martw sie jakos to bedzie. Zawsze masz nas....
in Mordor where the shadows are."

strażnik z Północy
Strażnik Północy

Posted: Wed Jan 14, 2004 3:39 pm   

Na pewno nasza pomoc nie będzie wystarczająca, żadna by chyba nie była...
Ja nie mam pojęcia jak Ty się czujesz, ale nie wątpie, że Ci ciężko.
Ale jakoś to będzie, musi być.
Nie możesz wybrać zycia, ale możesz wybrać sposób i to w jaki sposób będziesz patrzył na niektóre sprawy, od tego zależy wiele rzeczy.
Współczuje Ci...

Elfka 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Thu Jan 15, 2004 4:50 pm   

Ehh.. Wspolczuje...I znów życie daje komuś wiele bólu... życie to nie jest jakaś prosta zagadka matematyczna.. Na które rozwiązanie znajduje się w kilku obliczeniach... życie jest czymś o wiele trudniejszym, niż wielu ludziom tak się zdaje... Jest wiele wzniesień.. Ale nie zabraknie upadków... Po niektórych zmeczone myśli i serce podnieść się nie potrafi.. Ale po niektórych tak, ale idzie się przez życie ciężej... życie nie jest jak szelest liści czy szum potoku.. Wszystko byłoby za łatwe.. Chociaż jest coś z tym wspólnego.. Jedna rzecz.. - to i to przemija.. Tak jak szelest liści czy szum potoku.. życie to jedna wielka droga, w dół i pod górę.. Raz zeszło się z wielkiego szczytu bez problemu.. Ale trzeba ponownie wejść na drugi szczyt... Wielu z nas idzie szlakiem pod górę, ale nie idzie to tak łatwo.. Po drodze są kłody.. Przeszkody... Zmartwienia i ból... Teraz w drodze do szczytu napotkałeś wielką przeszkode... I to od Ciebie zależy, czy ją ominiesz, i czy dobrą drogę wybierzesz... To od Ciebie zależy czy dojdziesz na szczyt... Ale nie wolno się poddawać.. Trzeba iśc dalej, chociażby wiele rzeczy stało na przeszkodzie... Najważniejszy w każdym działaniu jest początek.. bo bez niego nie zrobi sie nic...

Jak mawiał Pitagoras "Trudno jest iść przez życie wieloma drogami jednocześnie."... i gdzie tu iść?..

Ps. Yhm.. Się rozpisałam chyba za duzo.. I sorki za te glupie slowa, ale jak cos mi do glowy wpadnie to coz, powstajom takie teksty.

To hell.. And back and hell again.. I've gone

Fuin aure, dim aure, bragol du...

Mojso 
Lord Sith

Posted: Thu Jan 15, 2004 5:02 pm   

Właśnie pamiętaj że zawsze jak by coś masz nas. Może nie znamy Cię za bardzo ale jak trzeba to pomożemy CO NIE?

Keira 
Szara przystań

Posted: Thu Jan 15, 2004 5:36 pm   

Morgul wiem co przeżyłeś :cry: W moim przypadku choć chodziło o to samo, nie miałam problemu. Wybrałam to co dyktowało mi serce...wiem, ze zrobiłam dobrze...Jest tylko jeden straszny minus...moje kontakty z tatą zmniejszyły się do minimum. Wiem, ze nie będzie ci łątwo...ale powoli przyzwyczaisz się, a potem to "nowe" życie staniue się dla ciebie oczywitste i [rzyjemne. Na razie musisz się z tym pogodzić. Trzymam kciuki za ciebie, powodzenia...

B. Leśmian

Mojso 
Lord Sith

Posted: Thu Jan 15, 2004 6:39 pm   

Wszyscy trzymamy kciuki za Morgula i kiedy będziesz miał jakiś problem pisz

Teraz ja mam problem, możnie niektórym wydaje się błahy ale dla mnie jest ważny:

Mam jedną koleżankę, która czuje do mnie coś więcej niż przyjaźń. ALe ja myśle że jak się ma 13 lat to jeszcze zawcześnie żeby jakieś związki tworzyć czy coś podobnego, bo zaraz z byle błahego powodu się rozpadna. Tylko nie wiem jak jej to poiwedzieć że jeszcze za wcześnie bo ona myśli że to akurat odpowiedni wiek. I właśnie niewiem jak jej to powiedziec że jeszcze nie teraz. POMÓżCIE

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat Jan 31, 2004 6:51 pm   

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sat Jan 31, 2004 7:01 pm   

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Jan 31, 2004 8:32 pm   

B. Leśmian

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun Feb 01, 2004 1:06 pm   

Mojso 
Lord Sith

Posted: Sun Feb 01, 2004 5:29 pm   

Elfka 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sun Feb 01, 2004 5:45 pm   

To hell.. And back and hell again.. I've gone

Fuin aure, dim aure, bragol du...

Mojso 
Lord Sith

Posted: Sun Feb 01, 2004 6:17 pm   

Arturwow 
Strażnik Północy

Posted: Mon Feb 02, 2004 8:31 pm   

One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them,

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Feb 04, 2004 5:17 pm   

B. Leśmian

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Tue Apr 06, 2004 4:55 pm   

Teraz palnę trochę off-topicowo, ale ściśle związane jest to z moimi sprawami. Otóż przecież za trzy miechy wyjeżdżam raz na zawsze i muszę trochę się dowiedzieć o Elblągu. Może ktoś tam mieszka i mógłby mi powiedzieć jak tam jest? Bo słyszałem, że to straszne za**p*e ale nie wiem czy to prawda... Muszę w końcu wiedzieć czy jadę w dobre miejsce...

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: