Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Massively multi-player online role-playing game (MMORPG) !
Author Message
nagg 
Administrator

Posted: Sun May 11, 2003 8:20 am   Massively multi-player online role-playing game (MMORPG) !

:)
Zana ktos?
Gra Ktos?

O co chodzi? jak sama nazwa wskazuje, chodzi o gre RPG, czyli jak kazdy powinien wiedziec, o wcielenie sie w jakas postac, i granie :P Massively multi-player online - Oznacza, ze w grze w ktorej uczestniczymy, bedzie tez bawilo sie wielu, wielu innych ludzi. Czasami online jest 1000-1500 :shok:
Ja osobiscie mam bardzo mile przezycia zwiazane z MMORPG :) Od roku gram w Red Dragona (www.rd.cenaga.pl wwwreddragon.pl) Gra po polsku. Wcielamy sie w woda wybranej rasy (elf, czlowiek, nekromanta, goblin, krasnal, olbzym, zmutowany robal:P czy dzin) Kazda rasa ma swoje zalety i wady. (Dzin jest wspanialym magiem, a Olbrzym ma potezna sile ataku. Robal szybko sie mnozy i nie musi mieszkac w domach, ale ma gorsza produkcie... etc etc) Z czasem samotne ksiestwa lacza sie (moga ale nie musza) w koalicje. Wybierany jest wtedy imperator, ktory zajmuje sie polityka calej koalki. Koordynuje waki miedzy koalicjami i tak dalej. O grze mozna by pisac i pisac. Jedynym minusem sa wymaganie czasow, Logowanie co dziennie i minimum pol godziny. Podczas wojny wiecj (zalezy od rasy:))
Inna gra jest
http://go.everwars.com/play.x?p=4420
Juz nie po polsku (ang), ale za to jest Duuuuzo prostsza gra! Tworzymy wojownika, ktorym walczymy, zdobywamy doswiadczenie, zloto, kupujemy przedmioty, kreujemy profesje. Poprostu fantastyczna zabawa. Jest duzo mniej zobowiazujaca niz RD. Mozna w sumie nie grac co dziennie, a sama gra trwa 15 min MAX!

W obu grah jest w pewnym siensie system turowy
W RD mamy 15 tur w ktorych mozeby cos sobie robic. A o 5 rano kazdego dnia jest wszystko przeliczane i =dzieje sie=, wiec ktos moze ruszac sie o 6 rano a inny o 22 - nei ma to znaczenia. :)
W Everwars jest cos takiego jak Battle Credist, ktore nam sie robi co pol godziny, Jeden BC = mozliwosc zaatakowania kogos. BC moze byc maksymalnie 16 (czyli wpada sie, kilki BC i spada jak chce. By miec maksymalna efektywnosc trzeba to robic regularnie)

Ktos cos wie o takich grach? Kogos to interesuje? Serdecznie zapraszam do Everwars, ze wzgledu na ich mniejsze skomplikowanie :)
Miloby mi bylo, gdyby chetni rejestrowali sie przez link

http://go.everwars.com/play.x?p=4420

ja mam w grze potem z tego bonus :)

nagg

KOPARA
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat May 17, 2003 9:36 am   

Spox ja gram. Dobrze ze cos takigo jest a gram w red dragona.
Jaka masz koalke nagg???

nagg 
Administrator

Posted: Sat May 17, 2003 4:22 pm   

Lord of Academy w Deadlands
i
Lord of Tolaria w Ostatnie Przymierze

:)

Ostatnio tez zaczalem smakowac Tibie, ktora zauwazlem na banerze RD... calkiem ladne, tylko klient mi sie tnie, wiec nie moge rozwinac skrzydel (no i mala matura w szkole... brry! :( )

A ty? Jaka koalka/gub?

nagg

KOPARA
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun May 18, 2003 2:04 pm   

Ja gram w Portal RPG.

Moze maly sojusz w celu zniszczeniu wspolnych wrogow (worgow:))

odezwij sie na gg 2855683

POPELNILEM DROBNY BLAD W NR GG ODEZWIJ SIE

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version