Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Mon Feb 12, 2007 6:50 pm Linkin Park - komercja czy nie? :]
Wydzielono z tematu "Wokale" - Keira
------------------------------------------------------------
Alessa wrote:
oczywiscie najladniejszy glos ma Chester!!!
no, głosik moze i ma, ale zespół jest strasznie komercyjny...nie przepadam za pseudo-nu-metalem
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Mon Feb 12, 2007 7:10 pm
wiesz moim zdaniem Droga Nimloth sama nazwa New Urban Metal jest komercyjna a co dopiero muzyka. Jedyny nu metal którego się nie wyrzeknę to Soufly (z genialnym instrumentami z puszczy amazońskiej )
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
no, głosik moze i ma, ale zespół jest strasznie komercyjny...nie przepadam za pseudo-nu-metalem
jak sie nie znasz to sie nie odzywaj... pewnie nigdy ich nie slyszalas a jak juz to tylko te spokojne piosenki typu numb czy somewhere i belong... dla ciebie wszystko jest komercyjne... i nie nazywaj LP zespolem komercyjnym jak ich nie znasz
Jedyny nu metal którego się nie wyrzeknę to Soufly
taaaak rasta-metal swietny zespół :d
Quote:
jak sie nie znasz to sie nie odzywaj... pewnie nigdy ich nie slyszalas a jak juz to tylko te spokojne piosenki typu numb czy somewhere i belong... dla ciebie wszystko jest komercyjne... i nie nazywaj LP zespolem komercyjnym jak ich nie znasz
no do jasnej....ciasnej! Wyobraź sobie, ze LP znam nawet dobrze z pewnych wzgledów. Słyszalam ich płyty, koncerty i mam wyrobione zdanie na ich temat. A komercja to najlpesze słowo jakim mozna okreslic to co robią. I tyle.
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
no do jasnej....ciasnej! Wyobraź sobie, ze LP znam nawet dobrze z pewnych wzgledów. Słyszalam ich płyty, koncerty i mam wyrobione zdanie na ich temat. A komercja to najlpesze słowo jakim mozna okreslic to co robią. I tyle.
nie zgadzam sie z toba. niby co jest w nich takiego komercyjnego? z reszta nie obchodzi mnie co o nich myslisz, ja nie zmienie o nich zdania, wiec skoncz juz ta dyskusje...
Zakladam ze wiesz co znaczy to słowo...otóż mniej wiecej cała ich dzialalnosc jest dla mnie komercyjna, począwszy od powstania (jak typowy boysband...ale to oczywiscie jeszcze o niczym nie decyduje) az do wszystkiego co tworzą, i co z tym robią.
Alessa wrote:
wiec skoncz juz ta dyskusje...
hmm wydawalo mi sie, ze to forum dyskusyjne
Zakladam ze wiesz co znaczy to słowo...otóż mniej wiecej cała ich dzialalnosc jest dla mnie komercyjna, począwszy od powstania (jak typowy boysband...ale to oczywiscie jeszcze o niczym nie decyduje) az do wszystkiego co tworzą, i co z tym robią.
dla mnie nie ma w LP nic komercyjnego, oni tworza muzyke dla swoich fanow a nie dla kasy czy slawy...
Nimloth wrote:
hmm wydawalo mi sie, ze to forum dyskusyjne
i co z tego? nie mam ochoty z toba rozmawiac. twoje slowa nie wplyna na moje zdanie. i tak bede sluchac LP. wiec nie odpisuj mi, bo nie obchodzi mnie to co myslisz
Posted: Mon Feb 12, 2007 8:02 pm
Alessa wrote:
i co z tego? nie mam ochoty z toba rozmawiac. twoje slowa nie wplyna na moje zdanie. i tak bede sluchac LP. wiec nie odpisuj mi, bo nie obchodzi mnie to co myslisz
oj Alessa! nie zachowuj się jak dziecko, że jak kogoś zdanie jest inne od Twojego to odrazu "spierdalaj nie gadam z Tobą"...forum jest po to by wymieniać poglądy, myśli i dyskutować...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
oj Alessa! nie zachowuj się jak dziecko, że jak kogoś zdanie jest inne od Twojego to odrazu "spierdalaj nie gadam z Tobą"...forum jest po to by wymieniać poglądy, myśli i dyskutować...
moze powinnam inaczej to ujac, chodzilo mi o to, ze ja powiedzialam swoje zdanie i Nimloth tez, wiec ta dyskusja powinna byc juz zakonczona...
Mati_00 napisał/a:
moze powinnam inaczej to ujac, chodzilo mi o to, ze ja powiedzialam swoje zdanie i Nimloth tez, wiec ta dyskusja powinna byc juz zakonczona...
mozna tez podac jakąś sensowną argumentację. na przykład: oni robią wszystko dla fanów? Wiadomo, fani są im potrzebni i na pewno dbają o nich. Ale: remiksowanie ciągle tego samego materialu, zamiast robienia czegos nowego (przyklad: meteora), to jest niestety skok na kase (porównywalny do tego co zrobili Beatlesi, czyt. płyta "love"). No i oczywiscie pchanie sie do wszystkich programów tpyu viva, czy mtv tez jest przejawem komercji i kasiarstwa.
Aha, przy okazji. Nie bedziesz mi mówiła kiedy mam zakonczyc dyskusje.
meteora to nie jest remiksowanie tego samego materialu, zupelnie sie rozni od innych piosenek. a jezeli chodzi ci o to, ze przerobili piosenki ktore nie zostaly zamieszczone na zadnym albumie tylko przerobione z piosenek nie pokazanych swiatu to sory, ale chyba maja prawo wydac cos co jest swietne... z reszta wiekszosc piosenek z meteory jest nowa...
LP nie pcha sie do wszystkich programow, to nie ich wina, ze sa slawni.
I bede mowic co mi sie podoba. Juz powiedzialas co o nich myslisz i ja tez, wiec nie widze powodu zeby ciagnac tego tematu
nie komercyjna muzyka to jedynie Ci co grają po garażach w tzw. andergrłałndzie ...
Taa, te zespoly są najlepsze ;)amatorskie, surowe, nie dopracowane brzmienie i ten zapal początkujących
Nimloth napisał/a:
(porównywalny do tego co zrobili Beatlesi, czyt. płyta "love")
to nie Beatelsi drogi Nimloth tylko jacyś cyrkowcy-muzycy sam dokładnie nie wiem
to byl skrot myslowy. Zrobili to Paul McCartney, George Martin (ich dawny producent) Olivia Harrison (wdowa po Georgu) i Yoko Ono (wdowa wiadomo po kim). Nie pamietam, czy Ringo tez byl w to zamieszany
Włóczykij wrote:
i to jest właśnie głupie, czy wszystkie zespoły które osiądną sukces muszą być już komercyjne ?? (Gorillaz ;( )
nie nie, to zupelnie nie o to chodzi. Slawe moga zdobyc jak najbardziej, wazne co z nia zrobią i w jakim kierunku dalej pojda.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum