Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat Dec 20, 2003 8:13 pm Legolas - uwielbia lub nienawidzi...
No wlasnei na forum juz czesto pojawialy sie posty typu: "kocham Legolasa" lub "nielubie go"....
Proponuje skonfrontowac tutaj swoje poglady na temat filmowego Legolasa ( Orlando Bloom)...
Mi osobiscie Bloom bardzo sie podobaj sie jako Legolas z powodu ze fajnei wygladal jako Elf...:wink: No i jeszcze fajnie strezlal z luku... I ogolnie pasowal do tej roli..
A dolanczam ankiete... :wink:
A i celowo nie dodaje opcji "obojetny dla mnie".... (tak aby bylo ciekawsze :wink: )
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Sun Dec 21, 2003 8:15 am
Hmmm...nie powiem że go uwielbiam. Lubię go. Wygląda w miarę elficko. Poza tym zaczął się rzucac w oczy. W książce go pamiętam z dwóch czy trzech fragmentów. Na pewno Orlandow sporo jeszcze brakuje w technice gry, ale ogólnie nic do niego nie mam. Jest ok. Ale ni uwielbiam go
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Sun Dec 21, 2003 1:00 pm
Uwielbiam.. ) jak juz.. bez pdowodu nie ma czemu nikogo nienawidziec..
Legolasa wyobrazałam sobie troszq inaczej ale teraz trudno mi wyobrazic sobie kogos innego w jego roli...i nie sposó go nie uwielbiac..choaz ja wole haldira..
Posted: Sun Dec 21, 2003 8:19 pm
Uwielbiam!!!
Dlaczego? Popatrzcie sobie na jego smukłą sylwetkę, śliczną bużkę, słodkie usta i to spojrzenie...
A tak na serio, to po prostu podoba mi się Bloom i jako osoba i jako Legolas. Uważam, że jest bardzo sympatycznym i zabawnym czlowiekiem, i chciała bym go kiedyś poznac.
To chyba tyle!
_________________ "Czym jest to, czego nie możesz dotknąc?
Jak poznac najprawdziwszą
Nierzeczywistość?"
Posted: Tue Dec 30, 2003 1:28 pm
Wszyscy oprócz pamna Johna Rhys-Davies'a ,która nieco narzeka na współprace (najbardziej w łodziach )
A ja. UWIELBIAM. dlaczego? Ponieważ tak jest. Kiey czytałam książke to ta postac mi umknela (cos tam wiedzialam ,ale zbytnio sie nie interesowalam).A w filmie dalo sie go bardziej zauwazyc. Przez caly seans denerwowalam sie ,aby nikt go nie usmiercil :wink: Podoba mi sie jego gra aktorska( w koncu nie za ladne oczy go nie wzieli) no i oczywiscie ,,elfia" uroda. Uwazam ,ze idealnie pasuje do tej roli, a innego pasujacego aktora nie znam. i tyle...
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Wed Dec 31, 2003 11:26 am
hehe./..w to mi torche trudniej uwierzuyc cz jest to prawdopoddobne..i tu rozwiałes watpliwosci..
John rhys davies nie jest aktorem szczupłym co wizualnie jakby zmniejszało jego wzrost
Posted: Mon Jan 05, 2004 2:11 pm
A Viggo jesli jest nizszy od Orlanda to tez od Gimliego, prawda?
To nieprawdopodobne?
No i nic nie mowiono o ,,zmniejszaniu" Gimliego? Niewieze... :wink:
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Mon Jan 05, 2004 5:12 pm
Nie wzięłam udziału w ankiecie bo nie moge zaznaczyć opcji 'nie lubię go' ale uwielbiam to zdecydowanie za mocne słowo. W książce zawsze lubiłam Legolasa. Chyba trochę się zdziwiłam jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie tego aktora ( jeszcze bez charakteryzacji) ale wtedy przy większości aktorów byłam na nie. Teraz już się przyzwyczaiłam.
Za to uważam, że absolutnie fantastycznie pasuje do roli Parysa w Troji.
Posted: Thu Jan 08, 2004 8:11 pm
nie4stety nie mogę się wypowiedziec na ten temat gdyż:
- powyższy link mi nie działa
- nie wiem jaki jest charakter postaci więc nie mogę stwierdzić czy pasuje do niej czy nie
- o roli to w ogóle nic nie moge powiedzieć, będę mogła jak zobaczę jak zagra.
Zagłosowałbym gdyby było coś pomiędzy uwielbieniem, a nielubieniem. Nie mam powodów aby uwielbiać Legolasa, a tym bardziej aby go nie lubić. O co tu chodzi, o wygląd??... Nie bądźmy powierzchowni.
Dla mnie Legolas jest Neutralny, a gdybym miał odpowiadać bardziej sprecyzowanie to bym napisał, że go lubię, chociaż nie mam powodu- poprostu jest to pozytywna postać.
_________________ Walczyłem do kresu nadziei,
w żałobie serca,
Noc zajdzie w krwawej łunie nad ostatnią klęską,
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum