Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Apr 14, 2006 11:36 am
Pierwsze miejsce zajmują...Nazgule!!!!! Wielkie brawa dla tych gentelmanów!A któż to?Czarny Władca Śródziemia,były sługa Melkora,władca Pierścienia Władzy,ble,ble,ble...Sauron!!!
-Witam!Witam!Oto ja Władca Mordoru,Sauron!I moi wierni towarzysze Nazgule!
I jak go tu nie lubić,co?
_________________ Ażeby po nas zostały jedynie
Ślady na piasku i kręgi na wodzie.
Mnie w zupełnie magiczny sposób przyciągają Nazgule ...
A w szczególności, jak jest ciemno, las, no np.: pzeprawa przez prom. Czujecie klimat, nie :p???
Jak pierwszy raz widziałam nazgule w filmie, to siedziałam w kinie pod kurtką i wyglądałam jednym okiem. Ale faktycznie- mam tak, że dobre i prawe postacie to moi ulubieńcy xD
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Posted: Sun Aug 13, 2006 10:57 am
hehe...no mnie az tak nie przerazaja...ale przyznam ze PJ i jego ekipa zrobili Nazgule cudownie...w pelni tak jak sobie je wyobrazalem...szkoda ze w filmie jest ich tylko 8 no ale dobra...sczegol...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
No trzeba przyznać, że zrobieni są cudownie i klimat, który towarzyszy się ich pojawieniu się w filmie tez jest niesamowity(łeb pod kurtką i patrzymy jednym okiem). Ja mam stanowczo zbyt wybujałą wyobraźnię, żeby się nie bać;)
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Jak już kiedyś tu wspominałem, najlepszy, mój najubulieńszy zły bohater to: Saruman!!! Przecieżto jest takie fajne jak ktoś przechodzi na złą droge. Najpierw Incognito knuje ze złem a potem BUM i więzi Gandalfa. W filmie naprawde dobrze była pokazana przemiana Sarumana, z pięknych ogrodów Isengard zminia się w siedlisko zła. I drzewa...
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Tue Sep 26, 2006 8:50 pm
Saruman...takich nie lubie najbardziej...albo jest sie złym, albo dobrym...a on?? w momencie najbardziej mu odpowienim zmienia "Strone" ... i dla mnie to jest najgorsze...bo pewnie gdyby Saruon doszedł do władzy powiedzmy...a za jakiś czas "dobro" odzyskałoby "władze" to Saruman znowu stał sie "biały" ... pogmatwane to wiem
Saruman...takich nie lubie najbardziej...albo jest sie złym, albo dobrym...a on??
Własnie w tym jest podobny do ludzi. Nikt nie jest całkiem dobry. ani całkiem zły. To wszystko zalezy...
Mati_00 wrote:
bo pewnie gdyby Saruon doszedł do władzy powiedzmy...a za jakiś czas "dobro" odzyskałoby "władze" to Saruman znowu stał sie "biały"
ilu ludzi zrobiło by tak samo...
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Tue Sep 26, 2006 11:28 pm
bo tak jest na tym świecie...i w sródziemiu też... jest Ci dobrze, to masz kupe przyjaciół...jest ci źle, to wszyscy mają cie w dupie... dobrze Ci sie wiedzie, wszyscy są obok...gdy sie potkniesz wszyscy cie obdzierają ze wszystkiego i jestes nikim...jesteś u władzy, masz zwolenników-sępów...nie masz władzy...nie masz nikogo...
a za jakiś czas "dobro" odzyskałoby "władze" to Saruman znowu stał sie "biały"
Ale wlasnie Saruman nie stal sie dobry. Dano mu jeszcze jedna szanse, a on ja odrzucil (to spotkanie po wyjezdzie z Gondoru). I wlasciwie z czystej nienawisci (bo nie moglo to juz u pomoc) niszczyl Shire i sprobowal, prawdopodobnie wiedzac, ze zaplaci za to zyciem, probowal zabic Froda.
Moim zdaniem Saruman to jedna z ciekawszych postaci w WP. Ta jego chytrosc, dwulicowosc, maska skrywajaca zla dusze... I tym, co jeszcze podobalo mi sie w Sarumanie, byl jego tajemniczy, czarodziejski glos; dobrotiwy i, jak sie zdawalo, madry, czasem jednak, w chwilach slabosci, odslaniajacy podly i nienawistny charakter. Kurunir byl na poczatku pierwszym z Istarich, a jednak, opanowany przez chciwosc, stoczyl sie tak nisko...
Choc trodno mi powiedziec, kto jest moja ulubiona negatywna postacia, mysle, ze bylby to Saruman, a takze Nazgule, wnaszacy do powiesci troche grozy i niepokoju, co urozmaica ksiazke. A co do Sarumana, to w pewnym sensie go nie lubilam, ale to tylko skutek emocji wywolanych przez uwiezienie Gandalfa (jak zwykle - chytrze i podstepnie , ktory nalezy do bohaterow przeze mnie lubianych. Ale coz, negatywne postacie powinny dawac wlasnie taki efekt
A czy Saruman wogóle był dobry?
Moim zdaniem był ,ale całkiem na początku, kiedy przybywał do Śródziemia. Kiedy tylko zajął się sprawą pierścienie, bo jak wiemy był specjalistą tego tamatu, musiał zacząć nie tyle planować, co wyobrażać sobie, co by sie stało jakby zdobył pierścień.
Od początku akcji w "Władcy Pierścieni" Saruman dojrzewał do zła, które wybucha podczas rozmowy z Gandalfem.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Fri Sep 29, 2006 10:01 pm
no nie wiem...jak dla mnie Saruman poprostu kombinuje...i zrobi wszystko by być na górze...będzie dobry, zły, skumpla sie z kimkolwiek...i za to go nie lubie...albo jest sie złym i sie do tego przyznajemy...albo jesteśmy dobrzy... anie, raz tu a raz tu
albo jest sie złym i sie do tego przyznajemy...albo jesteśmy dobrzy... anie, raz tu a raz tu
Morgoth i Sauron tez przeciez udawali dobrych. Sauron, gdy dostal sie do niewoli Farazona, na poczatku korzyl sie przed nim i zdwal sie zalowac swojego postepowania. Pozniej nadal byl "dobry" i udzielal krolowi duzo rad i mamil swoimi chytrymi slowami. W koncu Numenor byl posrednio nie we wladzy Saurona, ktory wszystko probowal obrocic na swoja korzysc. Nie inaczej bylo z Morgothem, panem i mistrzem Saurona, gdy zostal zwyciezony przez Valarow.
Beren wrote:
Moim zdaniem był ,ale całkiem na początku, kiedy przybywał do Śródziemia.
Rzeczywiscie Saruman byl na poczatku dobry, przeciez w innym przypadku Valarowie nie wysylaliby go na pomoc mieszkancom Srodziemia. Pozniej, najwyrazniej, doszedl do wniosku, ze dobro jest juz niemodne, nieprzyjemne i trudno z nim osiagnac sukces . Braklo mu wytrwalosci w dobrze, cierpliwosci i pewnej psychhicznej sily, ktora Gandalfowi pozwalala oprzec sie zlu.
Posted: Sat Sep 30, 2006 8:02 pm
No niby tak... to teraz ja już nie wiem dlaczego nie lubie Sarumana... może dlatego, że jego zdrada jest mi bardziej widoczna...częściej czytałem WP niż inne książki Tolkiena ... ehh
(...)zrobi wszystko by być na górze...będzie dobry, zły, skumpla sie z kimkolwiek
Jeśli on tak kombinował to nie możemy mówić żeby był dobry. On po prostu był zły. Bo przecież ktoś "pozornie" dobry zawsze gotowy powiedzieć "Sauronie, czekam!" nie może być naprawde dobry.
Posted: Sat Sep 30, 2006 11:54 pm
No ja wiem, że był zły i w ogóle...ale go nie lubie Sauron jest fajniejszy z założenia był zły i za to go lubie ... on w swej zdradzie tkwił grubo kilka tysięcy lat...a Saruman?? może ledwie kilkadziesiąt
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum