Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Ja takrze uważam że magia istnieje tylko jak narazie nieznalazłem żadnych zaklęc lub czegos w tym rodzaju by przekonac sie czy to istnieje naprawede czy jest to tylko jakas wymyslona oowieść.Czytałem troche na ten temat i nawet znalazłem jedno zaklęcie "tak jakby''ale okazało sie że to jest jakas kupa.jezeli zna ktos jakies zaklecia prosze o kontakt.
Posted: Sun Jan 22, 2006 2:28 pm
W magię??? naturalnie że wierzę!!! Magia nas otacza karzdego dnia... tylko że nie karzdy to zauwarza ...Niestetty
_________________ "...May it be the shadows call
Will fly away
May it be your journey on
To light the day
When the night is overcome
You may rise to find the sun..."
Posted: Sun Jan 22, 2006 4:33 pm
Mati_00 wrote:
a ja wierze w magie...wierze ze gdzies tam w jakims zakatku swiata jest takie srodziemie i ze tam trwa wojna o pierscien...uznacie ze mam cos z garem ale ja tak uwazam...;]
Ja wierzę w Śródziemie, ale Wojna o Pierścień jak na mój gust odbyła się już i to dawno, dawno temu. A może to przeszłość Ziemi?? Może nie pochodzimy wcale od tych małp?? A teraz jest IV Era - Era Ludzi. Elfy odpłynęły, Smoki wyginęły... Zostali tylko Ludzie. Nawet pasuje.
Tamaya wrote:
Przecież na tym polega nurt fantasy. Umieć sobie wyobrazić coś odmiennego niż to co nas otacza. A dlaczego taki Śródziemie nie mogłoby istnieć w innym wymiarze. Kto tam był i to sprawdził.
Tolkien był. Ja wierzę, że Śródziemie jest.
Co do magii, wierzę, wierzę, wierzę. Ale kwestią jest, co to jest magia?? Magia jest zbyt skomplikowaną sztuką, by mogło jej się uczyć tylu ludzi naraz jak w Harrym Potterze. Do tego mają dostęp ludzie wybrani. Poza tym co to za czary, gdy wystarczy wypowiedzieć jedno słowo by wyczarować ogień?? Dla mnie "Harry Potter i..." jest fajny, ale jako książka, natomiast przedstawiona tam magia nie istnieje. Nie wierzę też w horoskopy, chociaż fajnie sobie czasem poczytać. Także tzn. "wróżki" - wyciąganie kasy i tyle.
Wierzę natomiast, że osoby, które żyją całkowicie w zgodzie z Naturą, czyli roślinami, zwierzętami, a także z ludźmi, mogą mieć Dar Magiczny, bo Magia jest zaklęta w Naturze.
Aha, nie lubię też racjonalnego myślenia "do bólu" i tego, że wszystko można wytłumaczyć naukowo. Magia istnieje.
_________________ "Świat dzieli się na tych, którzy czytali Hobbita i Władcę Pierścieni, i tych, którzy dopiero ją przeczytają." SUNDAY TIMES
Nie wierze w magię. Według mnie magia nie istnieje. Jakiś cherlak podejdzie do napakowanego dresa i słowem "bum" powali go nie ziemie? Nie wydaje mi się. Do każdej "magii" znajde jakieś naukowe wyjaśnienie.
_________________ "Tango to smutna myśl którą się tańczy.’
Stare Dobre Małżeństwo
Posted: Sun Jan 22, 2006 8:06 pm
Ale przecież jest już wyjaśnione, że magia to nie mamrotanie kilku słów i po sprawie. Takie rzeczy to tylko w książkach i filmach na przykład. Magia to coś ważniejszego, coś większego i wspanialszego. A poza tym to, że dla każdej "magii" znajdzie się naukowe wyjaśnienie odbiera urok tajemniczości.
_________________ "Świat dzieli się na tych, którzy czytali Hobbita i Władcę Pierścieni, i tych, którzy dopiero ją przeczytają." SUNDAY TIMES
Posted: Mon Jan 23, 2006 10:47 am
Varken wrote:
Powiedź mi gdzie szukać bo nie widzę. Chyba powinnem kupić okulary skoro wszyscy widzą magię oprócz mnie?
Ach, ale Ty masz mugolskie myślenie. Nikt Ci nie każe być "magicznym", ale wiele tracisz. Mówiąc o takiej codziennej magii, mamy na myśli patrzenie się na bawiące kociaki, koszyk świeżych truskawek, drzewo ruszające listkami pod wpływem wiatru... i czerpanie z tego czystej radości. To także magia!! To sztuka żyć tak, by zatrzymać się na chwilę, popatrzeć i po prostu się uśmiechnąć.
Posted: Mon Sep 11, 2006 11:31 pm
Wszyscy postrzegają "magie" jako czary itp. A spójrzmy na to z takiej bardziej "ludzkiej" strony. Nie myśleliście czasem, że ta ludzka Miłość to taka magia?? Gdy mijacie "te" osobe i coś zaczyna sie w Was gotować, a gdy uśmiechnie sie do Was to macie ochote skakać z radości! Na myśl, że zaraz sie spotkacie, cieszycie sie jak małe dzieci. Myśle, że to jest jeden z przykładów Magii w naszym codziennym życiu. Poprostu "ta" osoba nas czaruje, rzuca na nas czar, zaklina nas! nazywajcie to jak chcecie
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Oj tak! Szczególnie, jak się spotka taką osobę przez całkowity przypadek. Miłość jest ogromną magią, bo nie polega na tym, że powiesz parę słów, machniesz ręką czy różdżką, czy kijem i jest. Przychodzi nie wiadomo skąd i nie umiem odpowiedzieć dlaczego teraz, dlaczego tak i w ogóle . A już najlepiej, jak te czary rzucą dwie osoby na siebie
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Posted: Tue Sep 12, 2006 4:13 pm
a najlepsze jest to, że czasami bardziej sie cieszymy z tego, że to MY nieświadomie, rzuciliśmy na kogoś ten czar niż ten ktoś na NAS. Rozumiecie o co mi chodzi co nie?? No i Arinka ma całkowitą racje: Najlepiej jak dwie osoby rzucą na siebie ten sam czar.
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Hmm, a wiec moznaby powiedziec, ze "magia" to taka przenosnia. Bo w takie machanie rozdzka i pac! zamieniasz sie w kota, to ja nie wierze. Ale moge sie zgodzic z tym ze magia jest np. muzyka, poezja, wyobraznia, piekno, milosc... Powiedzialabym o tym "magia zycia codziennego" i "magia piekna". Cos takiego, owszem, ale wrozki, horoskopy to moim zdaniem takie bzdury, choc rzeczywiscie mozna sie przy tym dobrze pobawic To dobry poprawiacz humoru i zdarza mi sie je czytac, aczkolwiek w nie nie wierze. I uwazam, ze takie powinno byc zadanie tych nieszkodliwych, jesli dobrze sie do nich podchodzi, proroctw
Horoskopy są fajne faktycznie dla zabawy i rozrywki, natomiast do wróżek nie chodzę, bo i wydawać pieniądze wolę na inne rzeczy, a po drugie, jakby mi coś powiedziała nie tak, to podejrzewam, że niepotrzebnie bym się nakręciła . Mam kilka koleżanek, które co jakiś czas wybierają się do pań tarota czy innych kart stawiających i później podekscytowane opowiadają, jak to im się nie sprawdziło.
A magia... magia to nie jest kawałek papieru z obrazkiem, czy inne hokus-pokus
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Horoskopy są fajne faktycznie dla zabawy i rozrywki, natomiast do wróżek nie chodzę, bo i wydawać pieniądze wolę na inne rzeczy, a po drugie, jakby mi coś powiedziała nie tak, to podejrzewam, że niepotrzebnie bym się nakręciła
No tak, ja tez do wrozek nie chodze i nie mam nigdy zamiaru - ot, niepotrzebne wyrzucanie pieniedzy To, pisalam o zabawie, bylo o horoskopach Zreszta w nie tez nie wierze chocby z tego wzgledu, ze sie raczej nie sprawdzaja, a jak juz, to dlatego, iz sa tak napisane, aby pasowac do kazdego ...
Posted: Tue Jan 30, 2007 7:35 pm
A ja wierzę w... nazwijmy to magią. Wierzę, że marzenia się spełniają, jeśli się dostatecznie w nie wierzy, wierzę w stwierdzenie "Myśli kształtują rzeczywistość", wierzę w intuicję itd. A teraz przykładzik, potwierdzający, że wierzę nie od tak, ale doznałem skutków tego, jak myśli i marzenia kształtują rzeczywistość. Akurat były sobie niedawno ferie moje a więc dwa tygodnie błogiego lenistwa i nic nie robienia(skończyły się wczoraj). Przez mniej więcej cały drugi tydzień ferii myślałem, mniej więcej codziennie o tym(to, że ona mi się podoba to już inna sprawa ), że miło by było spotkać w drodze do szkoły pewną dziewczynę, bo chciałem z nią pogadać, bo na przerwach ni ma czasu z reguły, a nie jest z mojej klasy więc na lekcjach też się nie da. A więc idę sobie dzisiaj do szkółki spokojnie i oto patrzę sobie w bok i idzie właśnie ona.
I niech mi ktoś teraz powie, że myśli, marzenia itp., nie mają wpływu na świat. To wałkiem po łbie dostanie
P.S. Dzisiaj mi się pierwszy raz w życiu zdarzyło ją spotkać w drodze do szkoły.
P.P.S. Właśnie w taką magię wierzę.
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
Nie zapominajcie o jednej, bardzo specyficznej magii, która jest chyba najpopularniejsza w dzisiejszych czasach.
Magia kina!
Magia Hollywoodu nie zna granic! Czy jeśli jakieś mogające obrazki na ścianie przyciągają miliony ludzi i pozbawiają ich tego, z czym bardzo nie lubią się rozstawać - pieniędzmi. Jeśli na następnym seansie w kinie zachce wam się płakać ze smutnej sceny, albo podziwiać nadzwyczajną scenę walki przypomnijcie sobie moje słowa - TO WSZYSTKO JEST SZCZTUCZNE!
Magia...
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Tue Jan 30, 2007 10:30 pm
I cóż z tego, ze jest sztuczne, jeśli wzrusza, rozśmiesza, wzbudza podziw? Kino jest od tego, zeby na jakis czas uciec do innego swiata, dac sie mu wciagnac, oczarowac. Kino ma swoja magie, tak samo jak muzyka, poezja...
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Fri Mar 30, 2007 8:06 pm
Czy wierzę w magię? Hmmm... nie. Wierzę w cuda, dobroć ludzi, piękno świata, zadziwiające zbiegi okolicznośći, wierzę w Boga i Anioły... To nie magia, to łaska od Stwórcy pełna Miłości Natomiast "niezwykłe zjawiska" to moim zdaniem dary pomagające nam uświadomić sobie, że jesteśmy tylko ludźmi i nad nami jest coś więcej, ale czego nie nazwałabym magią Pozdrawiam:)
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum