Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Wed Dec 01, 2004 12:21 pm
Wierzę w magię, ponieważ zgłębiam to zjawisko od wielu lat i widzę wiele dowodów na nie, które przytoczyli przedmówcy. Podobnie traktuję wróżby i spełniąjace się sny. Takie rzeczy naprawdę się zdarzają. Dla mnie wszystko co niepojmowane normalną drogą jest odmianą tego co ludzie nazywają magią. Bo magia to po prostu potęga i zdolność umysłu do łączenia się z otaczającymi nas siłami.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Wed Dec 01, 2004 9:39 pm
Magia... coś co kręci mnie odkąd miałam jakieś... 10 lat?
Wierzę - tylko tylko do powiedzenia - myślę, że starczy.
Wierzę w każdą postać magii... od wizji, po runy, rytuału, magię ceremonialną... w magię wierzę... !
_________________ ...Moc drzemie w nas samych...
...Nie ma potrzeby wyciągać rękę po pomoc innego człowieka...
...Jesteśmy samowystarczalni...
W magię o jakiej tu mowa absolutnie nie wierzę. żadne wróżki, prorocze sny. Owszem, moze takie zjawiska istnieją, ale jeśli tak, to są dla mnie wytłumaczalne z naukowego punktu widzenia (tylko jeszcze nie osiangęliśmy odpowiedniego stopnia rozwoju). A jeśli coś da się logicznie wytłumaczyć, to przestaje to być magią
Wierzę natomiast w inną magie, tą którą doświadczam każdego dnia. W magię ludziej wyobraźni. To coś najpiękniejszego na świecie To, że każdego dnia o każdej godzinie, mogę wkroczyć na tajemnicze ścieżki Śródziemia. To, że mogę przeżyć najpiękniejszą przygodę swojego życia nie ruszajac się z ciepłego fotela, w ukochanym pokoju.
Wierzę także w siłę charakteru i woli. Wierzę w odwagę i honor. Wierzę w dobro, które pomimo druzgocącej przewagi przeciwnika zwycieza To jest dla mnie magia - że w tym skomercjalizowanym, znienawidzonym świecie można pozostac dobrym, można poczuć smak radości, smak prawdziwego zwyciestwa...
Posted: Fri Dec 03, 2004 12:58 pm Tam wyżej - to nie gość tylko niezalogowana Salday :P
Ja pojęcie magia odbieram różnie. To co napisałaś to bardzo piękne... i ja też wierzę w magię takiego gatunku!
W swojej wczesniejszej wypowiedzi opowiadałam się o "powszechnej" magii.
Magia ludzkiej wyobraźni i dobra serca... to inna magie, na której temat się nie wypowiadam. Ten temat to dla mnie sekret
Co do magii o której ja się wypowiadałam: różdżkarstwo, zamienianie w ropuchę i te inne? No nie bardzo. Bardziej aury, telepatia, podróże astralne [ktore są częścią chociażby wyruszania na ŚRÓDZIEMIE!]
(BTW: Naprawdę bardzo poruszyła mnie Twoja szczerość, Aragornko)
Serdecznie pozdrawiam!
Posted: Fri Dec 03, 2004 3:22 pm
a ja wierze w magie...wierze ze gdzies tam w jakims zakatku swiata jest takie srodziemie i ze tam trwa wojna o pierscien...uznacie ze mam cos z garem ale ja tak uwazam...:]
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Fri Dec 03, 2004 9:32 pm
Nikt nie uwarza, że masz coś z garem Wydaje mi się, że to co masz pod pokrywką [tego gara] ma kazdy z nas. Inaczej nie byloby sensu przynalezenie do tego Forum
pozdrawiam
Posted: Sat Dec 04, 2004 10:43 am
Zgadzam się z przedmówczynią.
Przecież na tym polega nurt fantasy. Umieć sobie wyobrazić coś odmiennego niż to co nas otacza. A dlaczego taki Śródziemie nie mogłoby istnieć w innym wymiarze. Kto tam był i to sprawdził.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Kto wierzy w magie. bardzo ciekay temat no więc w magie wierzy prawie każdy szanujący się fan fantasy. Znam wiele osób,które w nią wierzą {jestem jednym z nich }. jest wiele książek fantasy,które nawiązują do magii bardziej lub mniej np. cykl miecz prawdy,trylogia pamięć smutek i cierń jak także władca pierścini{ co jak co ale w niej magiia występuje bardzo intensywnie } a jeżeli chodzi ci o ksiązki,które uczą magicznych sztuczek to też jest ich wiele np. zarna magia nieznanego mi autora jak też i magiczne triki, która możesz znależć w każdym empiku.
Ja wierzę w magię. Choć jest ukryta, napewno nas otacza. Uczucia też są swoistą magią Ciekawe, czy czarowanie było by możliwe? Trzeba by się nauczyć zbierać z powietrza pierwiastki(np. S lub Fe), potrzebne do zaklęcia, skupiać je i posiadać komponent(do kuli ognia zapałkę, by podpalic to co się wytworzy) Czasem by się niewidzialność przydała. EHH.
_________________ Memoriał:
Zabić go mógł tylko feniks...
Posted: Thu Dec 30, 2004 10:56 pm
Uważam, że magia istnieje tylko ludzie coraz bardziej oddalają sie od natury i zapominają co kiedyś umieli (fajnie jest pomażyć) Wjdźcie na www.astraldynamics.pl i poprubujcie sobie paru rzeczy które tam opisują. Ciekawe czy sie komus uda.
Może bie do końca wierze, że magia istnieje, ale llubię wierzyć w to i fantazjować . Przeciez WP aż kipi od magii !
Magia pozwala mi sie oderwac czasami od szerego świata, szczególnie gdy mam doła . Sięgam po książkę, film lub... fantazję .
Magia, jeżeli istnieje to kto ma do niej dostęp? W takim razie każdy mógłby być czarownikiem. Dla mnie to dość dziwne, żeby mogło być możliwe i prawdziwe. Jednak wydaję mi się, że takie moce istnieją! Teraz tylko jak je odkryć...
Wierzę w magię ukrytą w naturze. Dlaczego? Zawsze wierzyłam;) Odkąd po raz pierwszy usłyszałam słowo 'magia'. I wydaje mi się, że każdy ma do niej dostęp tylko trzeba to odkryć;)
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Magia nie musi odnosić się tylko do czarodziejskich sztuczek itp. Magia jest w nas, każdy ma w sobie odrobine magii, trzeba tyko chcieć ją odnaleść. Może się obiawiać w zwykłych zachowaniach, chociażby uśmiech. Wiadomo, że nie jest to kraina po której chasają elfy, ale tą możemy znaleść w książkach.
Wiem, że może pisze nie zrozumiale ale ja tak to odbieram tak, żeby choć na chwile oderwać się od rzeczywistości.
Posted: Mon Dec 12, 2005 7:59 pm
Magia... cóż oczywiście wierzę, że istnieje, tylko trzeba ją odszukać. Tylko gdzie?? Myślę, że każdy ma ja w sobie. Myślę, że nasza wyobraźnia wspaniale obrazuje to co nazywamy magią. Pozwala nam przeżyć w naszych umysłach rzeczy, których na co dzień nie możemy doświadczyć. Oki kończę te wywody, bo zaraz napiszę jakiegoś offtopica
_________________ "Kto psuje jakąś rzecz, żeby lepiej poznać jej istotę, ten zbacza ze ścieżek mądrości."
Gandalf
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum