Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Mi nie opowiadali o zębowych wrożkach, ale jak bylam mała to wierzyłam w dobre wróżki ktore mni chronią.. (czulam się bezpieczniejsza jak szłam na dwór) ale teraz od tego moze byc najwyzej aniol stroz
Heja!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
A co do wrózek-wrózka totaka kobita (czasem zwana Cyganką, niezależnie czy ma choćby romskie pochodzenie) kora wrozy z tarotu i z fusów. Ponoć moja kolezanka kiedyś u wrożki była, ale dla mnie to szarlataństwo...
Hejka!
Postawićtarota może każdy, tylko musi umieć... Moja siostra kiedyś umiała, wrużyła wszystkim z najbliższego sąsiedztwa i się sprawdzało... Tyle że takie wróżenie w przyszłość nie musi być zrobione w sosób magiczny, wystarczy głęboko wierzyć, a napewno podświadomie siędo tego dojdzie...
A co powiecie na wpływ księżyca na człowieka, jego samopoczucie itp. Ja gdzieś czytałem, że podczas I kwarty jest dobry czas na tworzenie podczas pełni na zmiany, a podczas III kwarty na... niszczenie.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Mon Aug 09, 2004 10:07 pm
Dobra, jak juz mam gdzies wwalic tego 'pierwszego' posta to wwale go tutaj Ja wierze w magie i inne tym podobne rzeczy... Wierze w moc amuletow no i czasem (nie to zebym byla jakas wariartka wasz mod mnie tu zachecil do przyjscia (ja z innego foeum ) ) wierze w spelnianie sie snow...
no coz
to by bylo n atyle
_________________ Law, h?Žr n?n, ę dollen i R?Žw. An?rach, nui lu, gwannad uin gwaith l?n?
O, w spelnianie się snów to ja też wierze. Ale wyrazam szczerą nadizje ze niektóre z mocih snów się nie spelnią... Wiem ze bywają sny prorocze, i ze w ogóle sny coś znaczą. Są też wyrazeniem naszyxch najskrytszych marzen i pragnień...
Siemanko!
Nie zapomnijcie o mnie... ;p
Guest
Posted: Tue Aug 10, 2004 12:59 am
Sny ktore pokazuja realistyczne zdarzenia (np. zdarzenia z zeszlego tygodnia czy tp...) oznaczaja ze jestesmy silnie zwiazani emocjonalnie z osoaami ktore nam sie snia LUB bardoz mocno przezylismy dane zdarzenia albo wiele dla nas znacza. Co do snow ze zdarzeniami ktore sie dzieja w przyszlosci to nie wim jak, ale czasem bywa tak ze moje sny sie sprawdzaja...
Posted: Tue Aug 10, 2004 1:02 am
ooops sorx powyzszy post tez jest moj, po prostu nie przyzwyczailam sie do tego ze nie jestem automatycznie zalogowana na tym forum...
Co do ksiazek o magii to oprocz Harrego Pottera lol polecam "Ksiege Zaklec" Nicoli de Pulford... Mozna si troche pobawic
_________________ Law, h?Žr n?n, ę dollen i R?Žw. An?rach, nui lu, gwannad uin gwaith l?n?
Mi juz się wiele osób śniło, nawet epizodyczne ze tak powiem-jakis kolo którego raz na rok widziałam w skzole, inny kolo, znany ogólnie ale ja z nim nawet nie rozmawiałam ani też on mi sie nie podba, całkiem obcy ludize, moja mama... Dość często też psotacie fantasy. A nierzadko zdarzało się ze ejstem kimś innym niz w rzeczywistosci (raz byłam Japonką i mieskzałam szczęśliwie w Japonii u boku meża Japonczyka, innym razem bylam facetem, jeszcze kiedys Harrym Potterem...) ale sny prorocze też czasami miewalam. Śnily mi się cztery świnki morskie-miałma je wsyztskie ale musiałma wynieść i zostawic jenda. Okazalo sie, ze: ja miałam jendą, potem moja koleżanka Kasia, potem koleżanka Beata i jeszcze poźniej Gosia...
I sniło mi sie zę mam dwie swinki morskie i zlamaly sobie zeby. Ponoć złamany ząb oznacza nieszczęście-iu tak było. Moja pierwsza swinka morska szybko zdechła (z mojej winy bo nie rpzycielam jej zebów na czas) a kiedy kupilam sobie drugą-zagryzł ja pies mojej ciotki. Bywały też inne powiazania miedzy wydarzeniami i snami. Magia snów istnieje z pewnoscia...
Siemanko!
A moim zdaniem sny prorocze to żadna magia. To jest tak jakbyśmy pamiętali przyszłaść. Przeznaczenie jakie jest na m dane ukazuje się w niewielkich częściach (a może i całe ale rano jużtego nie pamiętamy) podczas snów. To jest moje zdanie pozdrawiam
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Wed Aug 25, 2004 7:50 pm
Cóż magia...Magia istnieje-to dla mnie równie naturalne jak to że oddycham czy że ziemia jest okrągła i troszke zaskoczył mnie ten temat bo pytanie było jak jakiś slogan z Harry Pottera...Magia jest wszechobecna, różnie się ja interpretuje, jedni z niej kożystają, a dródzy nie, ale istnieje - to nie ulega wątpliwości. Osobiście w pewnym okresie mojego życia postanowiłam jej zaniechać (kwestia religi), bo robić coś czego się do końca nie rozumie i czego się pragnie jednocześnie obawiając nie jest łatwo. Nigdy nie wiem czy kiedyś w swoim życiu nie zapragne być Chrześcijanka (już mi się zdażało), a doświadczenia z magią są tam raczej zabronione i uchodzą za bardzo duży grzech (czego doprawdy nie rozumiem). Pewnie nigdy już nie odprawie rytułału magicznego, ale to nie zmienia faktu, ze miło jest umieć z czegoś takiego kozystać...
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Wed Aug 25, 2004 11:34 pm Magia.....
...napewno jest w naszym świecie ale nie liczni umieja ja wykozystac i nie chca sie podzielic ta wiedza. Co do ksiazek to raczej zadnej nie znam.:(
_________________ "życie to kabaret, nie warto z niego zchodzić z niego za szybko" Dudi (Mój wcześniejszy nick "Palmar" Jest to mój nick do testowania forum.
Hmm... Magia...
W sumie to ja wierzę w takie rzeczy, nawet dosć często zdarza mi się mieć przeczucia, czy odczuwać uczucia innych. Tylko to chyba bardziej "psionika" a nie magia, ale biorąc pod uwagę zasady D&D edycja 3.5 to psionika a magia nie różnią się od siebie zbytnio. Ale wrócę do tematu.
Mi magia wydaje się rzeczą prawdziwą bo, jak inaczej wytłumaczyć podobno zmślone zjawiska takie jak: telepatia, prorocz sny (swoją drogą też takie czasem miewam), telekineza.
Poza tym, czym byłby świat bez odrobiny magii...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum