Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Może amsz władzę nad pogodą? Mi się czasem zdarza, że przepowiadam przyszłość i dosyc często, że mówię o czymś równo z kimś innym, tak jakbym czytała komuś w myślach. Ale ogólnie to raczej nie mam jakichś zdolności paranormalnych.
Posted: Tue Jun 17, 2003 4:21 pm
Droga Luthien..czy mam władza nad pogodą...nie..napewno, zdecydowanie nie...
Gdyby tak było to chyba bym skakała z radosci.. ;-)chcaz to niekoniecznie tak dobrze.. ;0
A co do przyszłosci..mi kilka razy zdarzylo sie przepowiedziec zdania(doslownie) któ pozniej wypowiedziała moja ciotunia w czasie dowiedzin
Posted: Wed Jun 18, 2003 9:16 am
takie zachowanie to kazdy przewidzi.. :wink:
ja na przyklad nie chciałabym miec wizji dotyzacych katastrof czy innych rzeczy.,.to byloby meczace a swadomosc tego ze maja zginac ludzie byłaby straszna :cry:
Tak. Masz całkowitą rację. To było by straszne. Ja np lubie wiatr. Lubie go czuć wokół siebie. Ale czasami jakiś taki dziwny mi się wydaje. Nie zimny ale raczej straszny, jakby jakieś straszne nowiny przynosił.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Fri Jul 11, 2003 1:07 pm
Nie potrzebuję dowodów by odpowiedzieć na to pytanie, choć w sumie nie miałąbym nikomu za złe gdyby stwierdził że magia istnieje naprawdę. Ja dostrzegam magię oczami mojej duszy i to jak na razie musi mi wystarczy. Wierzę w Śródziemie tak jak we wszystko czego nie można zobaczyć bez marzeń. Moje serce często wędruje tam "gdzie wzrok nie sięga" i łamie bariery racjonalizmu. Tak więc wierzę w magię i czasami spotykam ją w snach.
_________________ Serce dla serca a miłość dla wszechświata
Posted: Thu Jul 24, 2003 7:26 pm
hm...kazdy ma wokoł siebie magie ,.. której jeszcze nie dostrzegł..jesli ktos w nia wierzzy..to nie powinnismy tego potepiac...jaki czlowiek jest taki jest..tak sadze ja....
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sun Aug 17, 2003 10:12 pm
Tylko czasem ta "wiara" wykracza poza granice normlanosci, a to juz dobre nie jest. Czasem cos takiego moze przejsc w istną manie, ale to rzadko... Heh, ja tez mialem magiczna sytuacje, byl srodek zimy, na dworze full sniegu, złapałem chyba doła, bo to było ze 2 lata temu, nie pamietam dobrze, bylo z -10, a ja sobuie tak siedizalem w krótkim rękawku i cały czas bylo mi tak fajnie cieplutko, a czucia w palcach wcale nie stracilem
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Mon Aug 25, 2003 12:19 pm
hehe...pełno jest takich sytuacji...magicznych..któe są tylko dziełem przypadku a poitem znikają w niepamieci....hehe..i jak tu sie nic nie dzieje magicznego.. :wink:
A propos horoskopów. Kto wierzy w taką bardziej namacalną magie jak wróżenie z kart, uroki, kruształowe kule z wsołych miasetczek (przynajmniej tam są w filmach ). Wg mnie to może być prawda. Ostatnio trofiłem na taką jedną strone o tym. Rozumiecie. Numerologia, astreologia itp. Ostatnio zabrałem się za karty. Troche to trudne ale da się pojąć. Co wy o tym wszystkim myślicie?
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Ja podchodze do tego neutralnie. Chociaz czasami sytuacje z życia ZMUSZAJA nas do wierzenia w to. Po kazdym niesamowitym wydarzeniu ( chyba kazdy z nas jakies przezył ) szukamy odniesienia, CZEMU?? Szukamy wytłumaczenia w horoskopach, kryształowych kulach itp. Nie mowie ze to jest bezsensu, ale przeciz sa rzeczy naprawde NIEWYTłUMACZALNE. Pytacie czy wierze w magie, jesli powiem NIE -- to złamie religie - przeciez jest przemienienie wina w krew Pana Jezusa - to nic innego jak magia- Jesli powiem TAK wierze w magie to niektórzy beda uwazali mnie za głupca. Dlatego mam podejscie neutralne - 50 na 50 .
Posted: Thu Sep 04, 2003 10:07 pm
hm....Horoskopy to nic złęgo..raczej jak sie je czyta.. wrózy sobie z gwiazd itp...kiedys byłam raczej przewsądną osoa..unikałam czarnych któw na dordze itp..co do Numerologi...to sie Bereni z tobą zgadzam...
co do Tarota...kazde niepowołane uzycie i nie znajomosc ich uzytku moze ponosic za soba ogromne konsenkfencje..
Posted: Mon Sep 15, 2003 9:40 pm
Phoeniqs wrote:
Ja podchodze do tego neutralnie. Chociaz czasami sytuacje z życia ZMUSZAJA nas do wierzenia w to. Po kazdym niesamowitym wydarzeniu ( chyba kazdy z nas jakies przezył ) szukamy odniesienia, CZEMU?? Szukamy wytłumaczenia w horoskopach, kryształowych kulach itp. Nie mowie ze to jest bezsensu, ale przeciz sa rzeczy naprawde NIEWYTłUMACZALNE. Pytacie czy wierze w magie, jesli powiem NIE -- to złamie religie - przeciez jest przemienienie wina w krew Pana Jezusa - to nic innego jak magia- Jesli powiem TAK wierze w magie to niektórzy beda uwazali mnie za głupca. Dlatego mam podejscie neutralne - 50 na 50 .
pozdrowienia
Wiara i magia to nie to samo. Religia opiera się na twojej wierze, to jest coś czego nie można dotknąć. To sie uznaję kub nie. Zresztą wiara w magię jest często sprzeczna z pogladami religijnymi. Ni podciagałabym najwyższych wartosci duchowych pod magię
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Zgadzam się z tobą Keira. Bóg ma dużo większą moc od jakiego kolwiek wymyslonego maga. Gdyby mag chiał zniszczyć boga to... to by tego nie zrobił a gdyby Bóg chciał zniszczyć maga to maga już nie ma
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum