Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 383 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Sat Mar 31, 2007 6:11 pm
Agugu wrote:
"niezwykłe zjawiska"
sprecyzuj kochana, sprecyzuj
Agugu wrote:
Wierzę w cuda, dobroć ludzi, piękno świata, zadziwiające zbiegi okolicznośći, wierzę w Boga i Anioły... To nie magia, to łaska od Stwórcy pełna Miłości
my Cię tutaj nie pytam w co wierzysz, tylko czy wierzysz w magyię ??
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Posted: Sat Mar 31, 2007 7:08 pm
no niezwykłe zjawiska...czyli np. że skoczysz z 20 piętra i połamiesz tylko paznokcia...koleżanka Agugu nie wierzy, że to magia...a jedynie Cud od Boga i nie zginąłeś dlatego, bo jesteś dobrym człowiekiem...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Można by powiedzieć - "Chcieć - to móc " żartuję. Ale odpowiadając na pytanie - tak, wierzę. Wierzę na swój sposób - czyli na pewno nie coś w stylu Harry Potter.
Wieżę w magię. W każdym rodzaju. Ona rodzi sie w nas, często jako magia z serca. To jest ta miłość. Ja bym najchętniej chcaiła posługiać się taka magią jak Harry Potter lub nawet Gandalf. Ale tak sie na pewno nie stanie.Szkoda.
_________________ Zakłamini do bólu.Przesiąknięci zdradą.
Wieżę w magię. W każdym rodzaju. Ona rodzi sie w nas, często jako magia z serca. To jest ta miłość. Ja bym najchętniej chcaiła posługiać się taka magią jak Harry Potter lub nawet Gandalf. Ale tak sie na pewno nie stanie.Szkoda.
Masz rację , szkoda że tak nie będzie , może za pare tysięcy lat będzie tylko świat Fantasy kto wie??? .Ale myślę ,że są ludzie którzy mają nadprzyrodzone moce , ja bym takie chciał bardzo
Posted: Sun May 20, 2007 1:52 am
Tinobnerell wrote:
Wieżę w magię.
no to życzę powodzenia z taką wiaRą ...
Tinobnerell wrote:
Ja bym najchętniej chcaiła posługiać się taka magią jak Harry Potter lub nawet Gandalf.
lepiej nie...bo byś pozabijała wszystkich w około z takich posługinaniem się ...
Czarodziej wrote:
może za pare tysięcy lat będzie tylko świat Fantasy kto wie???
wątpie...wszystkie te nadprzyrodzone siły to nic innego jak wytwory naszej wyobraźni, zbiegi okoliczności, lub po prostu zaburzenia w myśleniu...nie wierzę w magię jako taką i że kiedykolwiek będziemy biegać z magicznymi różdżkami i rzucać zaklęcia...a ni też, że za pomocą ruchu dłoni będziemy przenosić przedmioty...to fikcja literacka, filmowa, którą ktoś na siłę próbuje wsadzić do realnego świata...tak samo jak ci anglicy, którzy wierzą w
"religię" jedi i "są" w tym zakonie...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Mon May 28, 2007 7:11 pm
Teraz trochę co do wiary w "magię". Ja można powiedzieć wierzę w magię, czy może inaczej, nie wystarczy mi coś zobaczyć, poczuć, żebym stwierdził, że to jest naprawdę. Może to trochę dziwne, ale już jakiś czas temu zacząłem dochodzić do takiego przekonania, a po przeczytaniu "Gry w klasy", jeszcze bardziej się w nim utwierdziłem. Co z tego, że coś ma kształt róży i pachnie jak róża, dla mnie nie znaczy to wcale, że to akurat jest róża. Nie uważam, że to jakiś zły czarodziej który się zmienił w kwiat, żeby zwabiać dziewice , ale nie widzę dowodów na to, żebym twierdził, że to co nazywamy realnością jest realne. Może to złudzenie jest? Po prostu dla mnie właściwie nie istnieje na obecnym etapie mojego rozwoju coś takiego, jak niepodważalna wiedza. Wszystko może być wszystkim innym, że tak powiem.
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum