Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Krajobrazy Srodziemia...
Author Message
Smeagol
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sun Feb 08, 2004 7:36 pm   

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Mon Aug 09, 2004 3:21 pm   

Dla mnie Lothlorien w filmie nie pasowal do moich wyobrażeń. Tam nie było widać tych drzew. Dla mnie Lothlorien to zwykly, ale piękny las, zas w jego centrum wielkie drzewa o białych pniach i zielonych lisciach z zółtymi brzegami. I te kwiaty... I domki na drzewach...

Znowu Kurhany... Wyobrażam je sobie jako polana w gęstym, ciemnym lesie. Na polanie nie ma zadnych kwiatow, tylko trawa i mech. Jest ciemno i zawsze panuje tam mgła. Gdizeniegdize ujrzeć można kości poległych...

Rohan wyobrażałam sobie jako nieco większe miasto, nie taka wiocha jak na filmie :lol:

Shire... Shire na filmie było piękne. I w rzeczywistosci podobnie je sobie wyobrażałam, zielohno, małe norki hobbitów, pagórki, ogródki warzywne i kwiatowe, ogromne pola... :)

Rivendell-trudno powiedziec. Jak na mnie to małe miasto gdzie wsyztsko jest z kamienia-w koncu to góry. I wszędzie nieduze murowane domki elfów. A pośrodku miasta duzy pałac Elronda i jego dworzan, nie brakuje też prześlicznych ogrodów.

Moria... Dla mnie nieco mroczniejsza niz na filmie, ale podobnie,.

Mordor-nie az tak ciemno, za to wiecej mgły, dymu, ognia... I kości, klujące krzaki...

Shire po powrocie z wyprawy-chaos, wszędize duzo ludiz a malo hobbitów, zniszzenia...

I podobne :D
Siema!

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Aug 15, 2004 9:55 pm   

Rivendell, to miejsce najbardziej mi przypominało to co sobie wyobrażałem, podobnie Minas-tirith i Morie....aha i Helmowy jar....najbardziej zawiedziony jestem na Edoras, mała dziura zabita dechami, nie wieksza od Gorzowa ;] , a powinna to być ogromna stolica ogromnego państwa!!!!

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Sun Aug 15, 2004 10:21 pm   

No własnie! To juz i w Malborku mamy okazalszy zamek... (ach ten mój lokalny patriotyzm ;) ) niż w Edoras. Tam to qrde Zapupie wielkie ;)

Ale za to te stepy Rohanu... Marzenie. Ileż ja bym dała żeby tam pojsć na spacer w tamto miejsce... (nasz "Stepik" do piet nie dorasta Rohanowi) a i pies by się porzadnie wybiegał ;)
Siemano!

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Aug 15, 2004 10:34 pm   

Oj oj oj...nie doceniasz potęgi lasów, czy zauważyliście, że oprócz krain elfów i hobbitów, nigdzie nie byłe lasów?? Jakieś tam pojedyncze drzewa, małe zagajniki (nie mówie o puszczy Fangorn, ale on jest osobną krainą) zero lasów, null, zero, itp. itd

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Sun Aug 15, 2004 10:44 pm   

Oj, lasy ja takze kocham. Ale jak juz to stary las i Fangorn, no i Mroczna Puszcza-Lothlorien nie przypadł mi do gustu. Ale i lasy ja kocham, stepy i lasy, oraz góry... (taa jasne w górach nie byłma to co gadam) za to opiewane przez lefów Morze jak na mnie jest juz nidne 9byłma setki razy nad morzem, a ja chcę w góry :cry: ) no i chetnie zwiedzilabym Shire... i Rivendell, i Gondor ale najbardizje to Rohan (ach ta moja amazońsko-barbarzyńska krew... ;) )
Siemano!

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version