Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Kontrowersyjny temat
Author Message
Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun Apr 18, 2004 12:40 pm   Kontrowersyjny temat

W związku z niewiarą Morgula, żę nie ma o czym gadać, to rozpoczne pare nowych tematóe :) Pierwszy będie dość taki dziwny, mogę pójść na odstrzał, ale trudno ;) żeby Morgul uwierzył ;) Więc tak. Jakie jest wasze podejście do seksu? Wszystko co uważacie.

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sun Apr 18, 2004 12:43 pm   

Ożesz ty... Zawsze czlowieka zagniesz... Podejście proste, a raczej nie proste: to jest sprawa intymna, pomiędzy dwójkązakochanych, jest to pewnego rodzaju przejaw miłości.. Nie praca, nie zabawa.. Przejaw miłości... Wuięcej nie powiem, bo musiałbym siędłuuuuugo zastanawiać... (wiesz, brak praktyki)

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun Apr 18, 2004 12:47 pm   

No tak Morgul, wkońcu masz te 13, czy 14 lat, jak tu ówić o praktyce ;) Zobaczymy co sądzą inni...

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sun Apr 18, 2004 1:06 pm   

Ja takze jestem dosyć młoda (nie da się ukryć)... Ale wypowiem się na ten temat :D
Sex to poprostu bardzo przyjemna czynność fizjologiczna mająca na celu zostawienie po sobie potomstwa. Sex jest jak najbardziej naturalny i nie wiem dlaczego jest on istnym TABU.

Mojso 
Lord Sith

Posted: Sun Apr 18, 2004 1:13 pm   

Ja też jestem młody i uważam że seks to przejaw miłości. Przykjemnośc. Inaczej zabawa.

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun Apr 18, 2004 2:02 pm   

Quote:
Sex jest jak najbardziej naturalny i nie wiem dlaczego jest on istnym TABU.

Tabu? hehe...przyszłabyś do nas na jakiekolwiek zajęcia ( wyłączając wykłady bo wtedy mówi prowadzący nie studenci :D ) i posłuchała moich koleżanek. One o niczym innym nie potrafią gadać. I ja nie mam nic przeciwko temu jeżeli rozmowa toczy się w granicach zdrowego rozsądku. I jeżeli innym to nie przeszkadza. Ale moment kiedy cała grupa wbrew własnej woli jest zaangażowana w robienie testu ciążowego przez koleżankę jest już zdeczka denerwujący. Zwłaszcza, że ten sam temat koleżanka poruszała tydzień wczesniej... PO prostu robi się nudno.

Quote:
Ja też jestem młody i uważam że seks to przejaw miłości

Jeżeli to jest przejaw miłości, to wtedy jest to bardzo piękna sprawa. Gorzej kiedy tak nie jest. Tzn. ja nie mam nic przeciwko miłości fizycznej bez miłości duchowej jeżeli obie strony nie są zaangażowane duchowo. Sex jest dla ludzi i ma sprawiać przyjemność. Gorzej jeżeli jedna osoba jest zangażowana duchowo, a druga to wykorzystuje.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun Apr 18, 2004 2:27 pm   

Troche poczytałem waszych wypowiedzi, i teraz zapodam wam paroma rzeczami ;) Więc tak, kilka razy na religii ucielśmy sobie pogawędke z księdzem o tym właśnie. Z punktu widzenia kościoła katolickiego, seks może "istnieć" jedynie w małżeństwie, gumki czy tabletki są grzechem, gdyż celem tego wszystkiego jest własnie wydanie na świat potomstwa, a to, że jest tak fajnie, że tak sie wyraże, ejst nagroda od Boga własnie za to. Przeczytałem z ciekawości stary testament niedawno, aby bardziej się zagłębić w temat naszej wiary, którą mamy wpisanę w papierach. Chrześcijanizm uznaje tylko Stary tam gdzie mu sie podoba, a am gdzie pisze coś innego, to już nie. Bowiem tak, ludzie w starym testamencie to sobie mogli mieć po kilka kochanek bez problemu, i wsyztko było normalne, wszystko dla przyjemności. A nie takie stricte jak jest gloszone przez kościół własnie, an podstawie ego co powiedizał Jezus, bo jeżeli patrzysz na kobiete pożądliwie to jest grzech, więc on powiedizał "jeżeli Twoje oczy miały by Cię pozbawić wejścia do królestwa niebieskiego wyłup je" Troche przenośnia, no ale. Wracając do starego testamentu, seks jest tam własnie głownie przyjemnoscia, ale oni tam wszysyc po prostu chchieli mieć jak najwiecej dzieci, wiec przyjemne z pozytecznym. Ale były tam ograniczenia(sic!) ze tak sie wyrażę. Wszystkiego nie pamietam, ale to sa miedzy innymi takie rzecy jak:
Jeżeli mężczyzna obcowałby z innym mężczyzną, winni jest śmierci.
Jeżęli mężczyzna obcował by ze zwierzęcie, winien jest śmierci, zwierze należy zabić
Jeżeli kobieta podstawiała by się zwierząciu, aby się z nim parzyć, winna jest śmierci, zwierzę należy spalić.
Jeżeli mężczyzna bierze sobie na kochanke kobietą i jej matk ę, to jest to ochyda, będzie wygnany ze swego ludu.
Cytuje to z pamięci, ale są tam jeszcze o kazirodztwie, każdy możliwy mix podany, i zawsze winni są śmierci. Ale pomimo tego, nigdzie nie psize, ze seks przedmałżenski to grzech. Pisze tylko, ze jezeli mezczyzna obcowałby z kobieta, to musi pojąć ją za żonę, chyba ze jej ojciec by nie chhcaił. No i to jest jedyne ograniczenie.

A teraz po tym wszystkim wyraże swoja opinie :) Więc, seks nie jest czymś bez zobowiązań, dla mnie. Takie sprawy "na jedną noc" są może i interesujące, ale nie zawsze fajne. Jak dwoje ludzi są zesobą, i obohje ego chcą, to nie widzę przeciwskazań. W dzisiejszych czasach, seks rządzi wieloma rzeczami. Jednak miłość i właśnie sels, u mnie raczej powinny ze sobą "wspólgrać', choć to nie jest tak w 100% konieczne. Bo taka miłość real, to się zdarza tylko raz, maksymalnie dwa, a zakochań, to moze byc ogrom.

Tyle z mojej strony i strony kościoła.

woyaru 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Fri Apr 23, 2004 5:51 pm   

Umieszczam tu parę wypowiedzi związanych z tematem.

"Moim zdaniem seks to jedna z najpiękniejszych, najbardziej naturalnych, najzdrowszych rzeczy, jakie można kupić za pieniądze."
-Tom Clancy

"Znacie to spojrzenie, które rzuca wam kobieta, kiedy ma ochotę na seks? ...Ja też nie."
-Steve Martin

"Uprawianie seksu przypomina grę w brydża. Jak się nie ma dobrego partnera, to lepiej mieć dobrą rękę."
-Woody Allen

"Biseksualizm podwaja twoje szanse na randkę w sobotni wieczór."
-Rodney Dangerfield

"Pozwolić feministkom decydować o seksie to jak zafundować psu wakacje w Chinach."
-Matt Barry

"Seks po dziewięćdziesiątce jest jak gra w bilard przy pomocy sznurka."
-Camille Paglia

"Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy."
-George Burns

"Kobiety umieją udawać orgazmy. Za to mężczyźni potrafią udawać całe związki."
-Sharon Stone

"Moja dziewczyna zawsze się śmieje podczas uprawiania seksu - wszystko jedno, co akurat czyta."
-Steve Jobs

"Moja matka zdawała się nie dostrzegać ironii w nazywaniu mnie sk.rwysynem."
-Jack Nicholson

"Clinton kłamał. Mężczyzna może zapomnieć, gdzie zaparkował samochód albo gdzie mieszka, ale nigdy nie zapomni seksu oralnego, nawet jeżeli był bardzo kiepski."
-Barbara Bush

"A, tak, rozwód. To słowo pochodzi od łacińskiego wyrwać mężczyźnie jaja przez portfel."
-Robin Williams

"Kobiety narzekają na zespół napięcia przedmiesiączkowego, a dla mnie do jedyny czas w miesiącu, kiedy mogę naprawdę być sobą."
-Roseanne

"Kobiety potrzebują powodu, żeby uprawiać seks. Mężczyźni potrzebują jedynie miejsca."
-Billy Crystal

"Jak wynika z najnowszych badań, kobiety twierdzą, że czują się mniej niezręcznie, kiedy rozbierają się przed mężczyznami, niż gdy rozbierają się przed innymi kobietami. Według nich kobiety są zbyt krytyczne, podczas gdy mężczyźni, rzecz jasna, są zwyczajnie wdzięczni."
-Robert De Niro

"Mamy nowy kryzys w medycynie. Lekarze alarmują, że wielu mężczyzn jest uczulonych na lateksowe prezerwatywy. Jako reakcja alergiczna występuje u nich duża opuchlizna. No to w czym problem?"
-Dustin Hoffman

"W pismach dla mężczyzn jest niewiele porad, bo mężczyźni myślą: Wiem, co robię. Pokażcie mi tylko jakie? gołe ciałko?."
-Jerry Seinfeld

"Zamiast żenić się po raz kolejny, znajdę jaką? kobietę, której nie lubię, i podaruję jej dom."
-Rod Stewart

"Rozumiecie, problem polega na tym, że Bóg dał mi mózg i penisa, lecz krwi tylko tyle, żeby zasilać jedno."
-Robin Williams

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri Apr 23, 2004 8:25 pm   

Hmm...ja jako osoba staroświecka i mimo wszystko starająca się żyć zgodnie z nauką Kościoła sex trakutje jako sprawę najodpowiedniejszą w małzeństwie albo stabilnej i pewnej miłosci.
Wprawdzie nie uwazam sexu przedmłażeńskiego za coś złego,a le mimo wszystko (nie wiedziec czemu) chciałabym doczekać do tej stereotypowej nocy poslubnej ;]

B. Leśmian

nagg 
Administrator

Posted: Sat Apr 24, 2004 10:37 am   

Ozz wrote:
Przeczytałem z ciekawości stary testament niedawno, aby bardziej się zagłębić w temat naszej wiary, którą mamy wpisanę w papierach. Chrześcijanizm uznaje tylko Stary tam gdzie mu sie podoba, a am gdzie pisze coś innego, to już nie.

Nie zglebialem tajnikow wiedzy tajemnej, wiec moge sie mylic, ale odnosze wrazenie, ze chrzescijanizm opiera sie w glownej mierze na Nowym Testamencie. ST jest chyba podstawa judaizmu, a w chrzescijanizmie - jednak role ksiegi "poroczej" i dydaktycznej, z ktorej plyna glowne cechy religii pelni jesdnak NT... Moze osoby bardziej obeznanne z tematem rozwina lub obala ta mysl :)

nagg

v3rt
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sat Apr 24, 2004 12:22 pm   

hmmm... co do tematu... to jest najpiekniejszy akt na swiecie... sami zobaczycie, kiedy z milosci (z milosci - podreslam) oddacie swoja dusze i cialo drugiej osobie. i tak jak teraz najwspanialszym uczuciem jakie znacie jest... nie wiem, kazdy ma swoje wyobrazenie o szczesciu... dla jednych bedzie to osobisty sukces, dla innych widok szczescia innych, kiedy to szczescie jest Wasza zasluga, dla jeszcze innych - podziw otoczenia... i, kontynuujac watek, najwspanialszymi uczuciami rodzaca sie namietnosc, czysta i nieskrepowana radosc widoczna w oczach, kolejne chwile uniesienia... a pozniej czulosc i spokojny sen, z wielkim szczesciem w sercu i przeswiadczeniem, ze swiat jest piekny...

co do watku zapoczatkowanego przez Ozz'a i skomentowanego przez nagg'a... Ozz - zapedziles sie :) nagg ma racje. wykladnia chrzescijanstwa jest Nowy Testament. religia Judaistyczna przyjmuje tylko Stary T., chrzescijanska - oba.

bledem jest tez twierdzenie jakoby "chrzescijanstwo uznawalo Stary T. tylko tam, gdzie mu sie to podoba". prawa zawarte w ST, ktore my obecnie okreslilibysmy jako barbarzynskie, byly zgodne z mentalnoscia owczesnych ludzi (nie zapominajmy, ze dzialo sie to przed nasza era). Jezus natomiast, przyszedl na swiat po to, aby dac ludziom NOWE PRAWO. i to robi. przypomnijcie sobie historie o cudzoloznicy. lud zamierzal ja ukamienowac, gdyz tak bylo napisane w prawie mojzeszowym. Jezus daje natomiast wyrazna wskazowke, ze kazdy ma prawo zbladzic. patrzac na temat szerzej - prawda jest, ze ST wiele grzechow karze smiercia. ale prawda jest rowniez, ze Jezus kaze milowac blizniego jak siebie samego - to raczej wyklucza zabojstwo, nie sadzicie?

tak wiec, Ozz, nie polecam Ci dalej drazyc tematu. jest wiele stron na necie, ktore takimi wlasnie cytatami ze ST staraja sie udowodnic wszem i wobec, ze chrzescijanstwo jest religia zla i brutalna, usmiercajaca wszystkich innowiercow.

ogolnie mozna to przedstawic na przykladzie - czy Polska jest panstwem ludzi dzikich i nieokrzesanych, o morderczych, niskich instynktach tylko dlatego, ze kilkaset lat temu nabijano u nas wrogow na pal?

panta rei, moi Drodzy, panta rei...
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun Apr 25, 2004 10:16 am   

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Feb 18, 2007 2:11 pm   

Wcześniej uważałem, że seks to taka błaha sprawa. Hop siup i już można wylądować w łóżku z jakąś przypadkową dziewczyną, nie martwić się co będzie potem. Typowe myślenie napalonego dzieciaka. Do czasu, gdy zacząłem być z Kamilą. Wtedy uświadomiłem sobie, że to nie jest takie proste, podjąć decyzje o współżyciu. I że seks z osobą, którą się darzy Miłością jest o wiele przyjemniejszy niż przypadkowy z kumpelą na imprezie. Nie chcę tutaj mówić, że jest w tym coś złego, bo seks jest dla ludzi przecież, ale uważam, że przynajmniej ten "pierwszy raz" powinien być "zaplanowany". Czyli troszkę uzgodniony między dwojgiem ludzi. Jak to jeden z profesorów napisał w jednej z przeczytanych przeze mnie książek:
Anrzej Jaczewski wrote:
Zacznijcie wtedy, kiedy będziecie uważali, że jest to rzecz piękna i dobra. Zacznijcie wówczas, gdy pewni będziecie swych partnerek i partnerów. Nie powierzajcie roli tak ważnej byle komu. Zacznijcie wtedy, kiedy będziecie przekonani, że umiecie to uczynić. I zastanawiajcie się - jest to jeden z najtrudniejszych i najważniejszych progów do przekroczenia

I to jest wg. mnie NAJLEPSZA odpowiedź na pytanie, które wiele osób zadaje: "Kiedy zacząć?" Tyle na temat "Pierwszego Razu"

Czy czekać do ślubu? Jak dla mnie to bez różnicy. Jeśli dwoje osób się Kocha, Szczerze i Prawdziwie, to to nie ma różnicy czy przed ślubem czy po. Takie jest moje zdanie. Oczywiście osoby głęboko przestrzegające zasad religii potępią takie podejście. No ale dla mnie to jest bzdura z tym czekaniem do ślubu :doh: :dunno:

Co do antykoncepcji? Nasza religia również jej zabrania, co uważam za kolejny bzdet, który tylko w dzisiejszych czasach odpycha ludzi od wiary. Ludzie chcą uprawiać seks, bezpieczny i rozkoszny seks, a nie martwić się czy z tego nie będzie bachora. Bo jak dla mnie stosunek przerywany niszczy całą przyjemność z seksu. A kalendarzyk jest mało pewny u niektórych kobiet. Co do metod? hmm...tabletki są chyba najlepszym wyjściem, aczkolwiek nie wszystkie damy mogą je stosować, poza tym trzeba do tego systematyczności. Nie wzięcie chociaż 1 tabletki w miesiącu, może popsuć działanie hormonów. Prezerwatywa, jest dobra. Ale nie ma rzeczy doskonałych. Może pęknąć, zsunąć się (trzeba być debilem by do czegoś takiego dopuścić). Dlatego myślę, że dobrym wyjściem jest dodanie do kondonika małej globulki dopochwowej, która zabezpiecza przed niechcianymi wyciekami. O innych metodach, takich jak sterylizacja, czy też jakieś inne wkładanie "patyków" w macice nie będę mówić, bo to są drastyczne metody jak dla mnie.

Seks oralny? Idealny wstęp do intymności. To jedna z najlepszych rzeczy, jakie dwoje ludzi może sobie dać, przed "Tym". Nie chodzi o rozkosz brania Pieszczot, ale o dawanie. Miłość francuska daję dwojgu ludzi NAJLEPSZĄ METODĘ na poznanie swoich ciał, rozpoznanie tego co partnerka/partner lubi, a co sprawia brak przyjemności. I jest to pewne urozmaicenie "przygód" w łóżku, albo też wyjście gdy np. rodzice są w pokoju obok :P hehe

Platon

Ciern 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sun Feb 18, 2007 5:49 pm   

Hehehe, to ja posluże sie przykładem Matiego i prześle swój tekst z innego tematu :)
Hmm, mimo że mam dopiero 15 lat, i jestem przez większość uważany za dziecko (i słusznie, bo tak jest) do tematu seksu podchodzę dość - jak na swój wiek - poważnie. Masz racje jeżeli chodzi o prawdziwy seks z ukochaną osobą, nie jest to HOP SIUP. Mimo iż jestem katolikiem, śmieje sie z niektórych przyżeczeń. Seks po ślubie odpada, trzeba sprobować przed, żeby wiedzieć czy chcesz być na stałe z partnerką. Bez antykoncepcji? Też sie śmieje, osobiście znam osobę (moja nauczycielka od religii ) która przestrzega tej zasady, mo już około siedmiorga dzieci, patrząc na to że oboje (partner i parnerka) nie używają prezerwatyw itp. musi być cięrzko. Są ze sobą ok 10 lat i tylko 7 razy uprawiali seks? Nie odpada, za nic. Seks oralny, niegdy do końca nie rozumialem tego Jeżeli już zbliżenie się z kobietą to w ,,oryginalnym" stylu. To tyle.
http://img111.imageshack....729/trolpb6.png

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Feb 18, 2007 5:55 pm   

Ciern wrote:
czy chcesz być na stałe z partnerką

a jak nie "będzie dobra" ?? zerwiesz z dziewczyną z która jesteś np. 2 lata?? oj Ciern...są lepsze sposoby

Ciern wrote:
Seks oralny, niegdy do końca nie rozumialem tego Jeżeli już zbliżenie się z kobietą to w ,,oryginalnym" stylu. To tyle.

no ale na przykład przed 1 razem lepiej poznać swe ciała prawda? oswoić się z tym, dzięki czemu pierwszy raz nie będzie szokiem i wg. mnie będzie jeszcze piękniejszy

Platon

Ciern 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sun Feb 18, 2007 6:07 pm   

W sumie miałem tu na myśli tą ,,dobrą" Tą z którą jesteś od dłuższego czasu. A co do poznania ciała to w sumie...czemu nie :)
http://img111.imageshack....729/trolpb6.png

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun Feb 18, 2007 9:09 pm   

Ah, już się chciałem rozpisać, podzielić z młodszą bracią (pozdr Mati :D ) wieloletnim doświadczeniem, naopowiadać, naradzić, ale...
Skróce to do jednego zdania.
Przeczytajcie post v3rta, który się znajduje trochę wyżej.

Quote:
sami zobaczycie, kiedy z milosci (z milosci - podreslam) oddacie swoja dusze i cialo drugiej osobie. i tak jak teraz najwspanialszym uczuciem jakie znacie jest... nie wiem, kazdy ma swoje wyobrazenie o szczesciu... dla jednych bedzie to osobisty sukces, dla innych widok szczescia innych, kiedy to szczescie jest Wasza zasluga, dla jeszcze innych - podziw otoczenia... i, kontynuujac watek, najwspanialszymi uczuciami rodzaca sie namietnosc, czysta i nieskrepowana radosc widoczna w oczach, kolejne chwile uniesienia... a pozniej czulosc i spokojny sen, z wielkim szczesciem w sercu i przeswiadczeniem, ze swiat jest piekny...

Od siebie mogę dodać tyle, że... A jak to jest bez miłości? Hm. Zdecydowanie nie warto :)
Mógłbym się rozpisać, poopowiadać i poradzić młodszym. Ale po co? Cos dzisiaj nie mam ochoty się obnażać.

Pozdrawiam :) :taniec:

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Feb 18, 2007 10:16 pm   

no proszę Ozz :) doświadczeniiami zawsze możemy się powymieniać ;) v3rt dobrze prawi :) a jak to jest bez miłości? ogólnie to powiem Wam jak mi kumpel opowiadał sylwka:

-no i poszliśmy na górę, a tam Mila z jakąś ziomalką się puka, drugi pokój też zamknięty, no to dzida do łazienki...trochę w wannie nie wygodnie, no to na podłogę...

znali obaj te ziomalki pare godzin, tyle co wcześniej przez esa i epulsa ( xD ) , Bóg jeden wie ile razy one się już "pukały" a stawiam, że wiele razy, skoro poszły do łóżka z tymi moimi kumplami...szkoda mi ich i moich ziomów z ławki

Ozz wrote:
Mógłbym się rozpisać, poopowiadać i poradzić młodszym. Ale po co?

ja Cie zawsze chętnie wysłucham :) pozdrawiam

Platon

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version