Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
niech ktos wrzuci to do jednego wora podsumowujac wszystkie i zacznijmy wymieniac reszte zwierzakow
Hm, a więc:
• Nahar - koń Oromego
• Asfaloth - koń Glorfindela
• Cienistogrzywy - Gandalfa
• Śnieżongrzywy - Theoden
• Ognisty - Eomer
• Bill - kucyk Sama
• Pulpet - Kucyk Toma Bombadila
• Uszko, Ogon, Nos, Ciura, Białe Kopytko - kucyki Merrego
• Roheryn - od Arweny dla Aragorna
• Hasufel - Od Rohhirimów dla Aragorna
• Arod - Legolasa i Gimliego
• Brego - Theodred
• Rochallor - Fingolfina
• Arroch - Hurin
• Stybba - kucyk Merrego
• Obieżyświat - Froda
• Felarof - Eorla
• Windfola - Eowina/Merry
Konie Rohhirimów + Nazguli + Gondorczyków + innych ludów żyjących w Śródziemiu + hobbickie kucyki + elfie rumaki
Trochę ich było Mam nadzieję, że żadnego nie ominęłam. Jeśli mamy już uporządkowane konie, może rzeczywiście zajmiemy się innymi zwierzakami Nie było ich specjalnie dużo, ale może coś sobie przypomnicie. Nawet te, które wystepowały epizodycznie, czy nie miały nadanego imienia.
• Lis który spotkał śpiących Hobbitów
• Psy Maggota ( łapaj, Trzymaj i Wilk)
• kot grający na skrzypcach - z piosenki o "Człowieku z Księżyca"
Resztę wypiszcie sami Nie chce mi się wysilać
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Zgadzam się z tym, że w WP są konie- wręcz stadami, ale brakuje opisów ich zachowań i osobowości. A konie mają taką skomplikowaną psychikę Jeżdżę konno od 13 roku życia( ostatnio niestety niezbyt często, ale jednak) i dopiero niedawno poznałam konia, który miał chorobę sierocą i czasem cierpi na dziwne zachowania, z powodu złego traktowania przez poprzedniego właściciela. W związku z czym daje się dosiadać tylko niektórym osobom, jest starsznie dziwny i jakby zamyślony,a jest taki cudny- wygląda jak Hidalgo- jeśli ktoś oglądał.
_________________ Uśmiech jest majestatem wszechświata
Posted: Fri Dec 16, 2005 8:11 pm
Beorn jako zwierzę Sądzę, ze nie byłby zachwycony.
Beorningowie to fantastyczne postaci, jak z baśni dla dzieci. Przechodzą zmiany postaci, ale to ciągle bardziej ludzie niż misie
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Sun Dec 18, 2005 11:57 pm
[ Dodano: Nie Gru 18, 2005 11:59 pm ]
Keira_Metz wrote:
Beorn jako zwierzę Surprised Sądzę, ze nie byłby zachwycony.
Beorningowie to fantastyczne postaci, jak z baśni dla dzieci. Przechodzą zmiany postaci, ale to ciągle bardziej ludzie niż misie Razz
Zgadzam się z tobą Keiro w 100%
Jeśli chodzi o inne zwierzęta to ja dodam orły:
Sorontar = Thorondor, Król Orłów
Gwaihir, Pan Wiatru
Landroval, Brat Gwaihira
W końcu to też zwierzęta prawda
_________________ "Kto psuje jakąś rzecz, żeby lepiej poznać jej istotę, ten zbacza ze ścieżek mądrości."
Gandalf
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum