Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Widzę, że strasznie stary ten temat, ale co tam, i tak nie mam co robić . No tak, widziałam kiedyś te komiksiątka (bo pełnoprawnymi komiksami tego nie nazwę ) i miałam parę innych ściągniętych, ale przy naprawie kompa mi zaginęły w akcji i nie zostały odnalezione . Taki Ganalf wypowiadający magiczne słowa przed wrotami Morii... pewnie widzieliście, więc wiecie, jakie... . Chociaż, mam parę do tej pory, po angielsku i przerobine na mangę, ale całkiem fajne. Problem w tym, że jestem nie u siebie i mam je tylko na tFarTkim...
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Jesli chodzi o Śródziemie na wesoło to polecam komiksy Kasiopei, opowiadające o życiu Rodziny Namiestnikowskiej ( w rolach głównych( Boromir, Faearmir, Denethor)
Można je znaleźc TUTAJ
_________________ Bo czy las nam zahuczy jak morze,
czy w bruk miasta uderza nasz krok,
W nasłuch sercach trzepocze sie orzeł,
każdy pancerz przepali nasz wzrok.
Posted: Fri Jun 17, 2005 11:37 am
No nieźle się to czyta.:lol::lol::lol:
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Wed Aug 10, 2005 3:22 pm
Te filmowe nie zawsze są śmieszne, ale za to Kasiopea... :D:D Uwielbiam Są świetne na poprawę humoru (na zmianę z Losuxem.. ale cicho! to bylby już off )
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Posted: Sun Aug 14, 2005 11:02 am
Komiksy Elenai uwielbiam do szalenstwa Nie wszystkie, ale niektóre sa fantastyczne Wprawdzie z czasem przejada mi się laluś Legolas ale od czasu do czasu... mniam
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Sun Aug 14, 2005 3:51 pm
Ech, właśnie to mój największy zarzut był zawsze do takich komiksów... Jak po raz dziesiąty widzę motyw grzebienia, czy tam lusterka Legolasa to robi się nudno
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Tylko Kasiopea i Elenai Dwe najlepsze polskie( I nie tylko. Nigdzie nie spotkałam się z innymi komiksami, filmowymi czy rysunkowymi, poza polskimi ) artystki jeśli chodzi o humor Tolkienowski Z tych Elenai, najbardziej podobają mi się rysunkowe. Heh, Thangorodrim albo Narodziny Glaurunga - cudne
_________________ Bo czy las nam zahuczy jak morze,
czy w bruk miasta uderza nasz krok,
W nasłuch sercach trzepocze sie orzeł,
każdy pancerz przepali nasz wzrok.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum