Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sun Sep 04, 2005 9:08 pm Komiksy
Strasznie długi okres czasu nie chciało mi się owego tematu zakładać - leń ze mnie, wiem pomimo faktu, iż komiksy to coś będącego na równi z książką i filmem. Nie odstają poziomem "w dół" jak to sądzi większość ludzi
Co mnie przekonało, zeby temat załóżyć?
Avatar Aragornki - u like Hellsing?
No a na początku poczekam na wasze opinie zanim się sam wypowiem
Pozdrawiam.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Co mnie przekonało, zeby temat załóżyć?
Avatar Aragornki - u like Hellsing?
Duma mnie rozpiera Zmobilizować Ozza, to jest coś
Ale muszę Cię zawieść- za komiksami jakoś nie szaleję. Mangi raczej też nie Choć akurat na Hellsinga się połakomić zamierzam. Słyszałam z wiarygodnych źródeł, że warto.
Avatar jest tylko i wyłącznie animowy, bo anime widziałam i mi się dość podobało, choć nie da się ukryć- autorzy ograniczyli do minimum element, jakim jest fabuła. Wyszła klimatyczna rąbanka z fajnymi motywami. Ale Alucard to jest ktoś
A wracając do tematu. Czytałam kiedyś Dylan Doga Czytałam Wolf's Raina (całe dwa zeszyty ), ale też po obejrzeniu anime. Czytałam trochę innych mang, nawet tytułów już nie pamiętam, nie tylko zresztą japońskich. Swego czasu regularnie przeglądałam "Świat komiksów". Ale ostatnio jakoś przerzuciłam się na ruchomy obraz, a też za fanatyka gatunku nigdy się nie uważałam
Posted: Sun Sep 04, 2005 10:24 pm
Ja mam od dziecinstwa wielki sentyment do komiksów. Moja największa miłosc to Asterixy Nie dosc, ze zabawne to jeszcze niosą ze soba jaką taką wiedzę i sporo mi dały Szczególnie w okresie miłosci szalonej do historii
Poza tym szalałam na punkcie "Kajko i Kokosza" Czytałam Tytusy i kilka z serii o Kleksie
Mangi nie lubię. Jakichs spidermanów itp. tez nie
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Komiksy?Hm, szczerze mówiąc, wole książki, ale od czasu do czasu zdaży mi sie jakis przeglądnąć. Najczęściej "Thorgal":lol: , Asterixy ( brakuje mi tu emta z serduszkiem ), czasami X-many, Spidermany i inne Many, a ogólnie to raczej takie w klimatach fantasy ... Za mangą nie przepadam, a jeśli już, to wolę kreskówki
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Najlepszy komiks na świecie to Dilbert! Mistrzostwo świata!!! Ten specyficzny humor Scotta adamsa jest powalający! Niestety nie wszyscy rozumieją o co w tych żartach chodzi... ech... te ciemniaki...
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Thu Oct 13, 2005 5:28 pm
Garfield! i Losuxy (które niestety się skończyły, przynajmniej na razie )
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Posted: Fri Oct 14, 2005 2:53 pm
łahahaa, w Londynie okazało się, ze babski kwintet kocha Garfielda I rzuciły sie na Ecka, ze ma im dac Nagle im sie przypomniało ze lubią rudego kota. A Garfik jest cudowny Moj idol
DILBERT!!!TYLKO DILBERT!!!! ZGINIECIE,WY WSZYSCY PRZECIWNICY MONARCHII PIESBERTA!!!ZGINIECIE MARNIE!!!!
HEHEHEHEHEHHEHEHEHEHEH!!!!!!
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Hm... kiedyś podczytywałam komiksy wydawnictwa Marvel, te wszystkie Meny i tak dalej, a mój narzeczony zachwyca się komiksem pt.'Kaznodzieja', nie mogę na ten temat za dużo powiedzieć, bo nie czytałam, ale rysunki są świetne
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Ile ja się komiksów w życiu naczytałam! Jak byłam młodsza to podbierałam od rodzeństwa ciotecznego spidermana, batmana itp. Będąc w podstawówce dorwałam w szkolnej bibliotece komiks "Walka o planetę" i zakochałam się w nim. Teraz wydaje mi się średni, ale wtedy... to było coś.
Garfielda uwielbiam. Przeraził mnie niedawno nakręcony film. Nie zachwycił mnie ani trochę, brak w nim rudego ducha.
Mangi również czytuję, najróżniejsze. Podoba mi się ta ekspresja z jaką magowe postaci wyrażają swoje emocje. Ta kropelka nad ich czołem gdy czują się zażenowane, fontanny łez gdy są smutne.
Asterixa również uwielbiam. Za swoisty humor. A Tytus, Romek i Atomek byli moimi idolami. Miałam nawet któryś z tomów z autografem Papcia Chmiela.
Skoro już rozmawiamy o komiksach, widzieliście może komiksowe wydanie Hobbita? Miałam okazję to przeczytać i przyznam, że podobało mi się.
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Komiksy!
Na komniksach o Smerfach uczyłam się czytać . Potem miałam czas na Asterixa, nie dawno dorwałam książeczkę o Tytusie . Komiksy są super, Hobbita jako komiks czytałam - mam nawet na półce - dostałam kiedyś od taty !
_________________ "Czy można mówić o jakim takim porządku,
jeżeli nawet gwiazd nie da się porozsuwać,
żeby było wiadomo, która komu świeci?"
z "Psalm" Wisławy Szymborskiej
Posted: Thu Mar 15, 2007 6:39 pm
Z Asterixów najbardziej lubię "U Brytów" i "W Hiszpanii"
A generalnie to cudowne są pomysły na imiona, nazwy gospód itp. I wszystkie nawiązania kulturowe - np. u Brytów mamy Beatlesów, Timesa i Ronaldiksa
Przy okazji czytania można się też trochę z sentencji łacińskich podszkolić
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum