Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri May 04, 2007 12:34 am Kolejna superprodukcja Petera Jacksona
onet.pl wrote:
Kolejna superprodukcja Petera Jacksona
Peter Jackson, którego plany wyreżyserowania "Hobbita" legły ostatnio w gruzach, powrócił do projektu, którym interesował się już od kilku lat - historii o gwałcie i morderstwie.
Reżyser trylogii "Władca Pierścieni" zacznie już wkrótce prace nad dramatem "The Lovely Bones" według powieści Alice Sebold pod tym samym tytułem. Budżet produkcji przewidziany jest na około 80 milionów dolarów, ale to na razie wstępne szacunki.
Rozmowy trwają. Peter Jackson chce ustalić wszystkie szczegóły - począwszy od samej realizacji, a na dacie premiery skończywszy.
Bohaterką książki jest 14-latka, która zostaje zgwałcona i zamordowana przez swojego z pozoru miłego i uprzejmego sąsiada. Dziewczynka opowiada swoją historię z nieba. Obserwuje swoją rodzinę, bliższych i dalszych znajomych. Śledzi poszukiwania własnego ciała, a także zmiany w życiu ludzi, których znała. Na potrzeby ekranu opowieść zaadaptował sam Jackson.
Książka Sebold, znana w Polsce pod tytułem "Nostalgia anioła", przez 14 tygodni utrzymywała się na liście bestsellerów "New York Timesa". Filmowcy zainteresowali się nią już kilka lat temu. W 2000 roku prawa do ekranizacji wykupił brytyjski kanał FilmFour. Obraz miała wyreżyserować według własnego scenariusza Lynne Ramsay.
i nasz wymarzony Hobbit by PJ oddala się...
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Szkoda tego Hobbita... ale z kolei "Nostalgia anioła" w jego wykonaniu... To może być ciekawe. Brać się za coś takiego to dość ambitny plan, zwłaszcza jak jest się kojarzonym przede wszystkim z "Martwicą mózgu", WP i "King kongiem"
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
A to ciekawe... jakiś cza temu czytałam Nostalgię Anioła i za nic nie mogłam sobie wyobrazić jak to mogłoby być zrealizowane. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to ściąga z 'Między piekłem a niebem' bo to w tym samym stylu...
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Tue Jun 12, 2007 4:47 pm
Ja nie przepadam za takimi historiami, choć to pewnie pouczające filmy. Ale wole takich Piratów, czy WP, a dramaty obyczajowe to ja mam na codzień, więc nie muszę oglądać tego typu filmów jeszcze w kinie. Jeśli odrywam się od fantastyki to do Brigdet Jones, żeby się pośmiać (nie żeby mi brakowało tego w teraźniejszości, ale fajnie że dla odmiany z kogoś innego się mozna śmiać niż z siebie;) )
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum