Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Kolejna superprodukcja Petera Jacksona
Author Message
Galad 
Moderator

Posted: Fri May 04, 2007 12:34 am   Kolejna superprodukcja Petera Jacksona

onet.pl wrote:
Kolejna superprodukcja Petera Jacksona

Peter Jackson, którego plany wyreżyserowania "Hobbita" legły ostatnio w gruzach, powrócił do projektu, którym interesował się już od kilku lat - historii o gwałcie i morderstwie.

Reżyser trylogii "Władca Pierścieni" zacznie już wkrótce prace nad dramatem "The Lovely Bones" według powieści Alice Sebold pod tym samym tytułem. Budżet produkcji przewidziany jest na około 80 milionów dolarów, ale to na razie wstępne szacunki.

Rozmowy trwają. Peter Jackson chce ustalić wszystkie szczegóły - począwszy od samej realizacji, a na dacie premiery skończywszy.

Bohaterką książki jest 14-latka, która zostaje zgwałcona i zamordowana przez swojego z pozoru miłego i uprzejmego sąsiada. Dziewczynka opowiada swoją historię z nieba. Obserwuje swoją rodzinę, bliższych i dalszych znajomych. Śledzi poszukiwania własnego ciała, a także zmiany w życiu ludzi, których znała. Na potrzeby ekranu opowieść zaadaptował sam Jackson.

Książka Sebold, znana w Polsce pod tytułem "Nostalgia anioła", przez 14 tygodni utrzymywała się na liście bestsellerów "New York Timesa". Filmowcy zainteresowali się nią już kilka lat temu. W 2000 roku prawa do ekranizacji wykupił brytyjski kanał FilmFour. Obraz miała wyreżyserować według własnego scenariusza Lynne Ramsay.

i nasz wymarzony Hobbit by PJ oddala się...
in Mordor where the shadows are."

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed May 09, 2007 10:55 am   

Szkoda tego Hobbita... ale z kolei "Nostalgia anioła" w jego wykonaniu... To może być ciekawe. Brać się za coś takiego to dość ambitny plan, zwłaszcza jak jest się kojarzonym przede wszystkim z "Martwicą mózgu", WP i "King kongiem" ;)

Jan Kasprowicz

Arina 
Mallorny Lothlórien

Posted: Mon Jun 11, 2007 9:53 pm   

A to ciekawe... jakiś cza temu czytałam Nostalgię Anioła i za nic nie mogłam sobie wyobrazić jak to mogłoby być zrealizowane. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to ściąga z 'Między piekłem a niebem' bo to w tym samym stylu...

|Henry Albraight|

Orchidea 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Tue Jun 12, 2007 4:47 pm   

Ja nie przepadam za takimi historiami, choć to pewnie pouczające filmy. Ale wole takich Piratów, czy WP, a dramaty obyczajowe to ja mam na codzień, więc nie muszę oglądać tego typu filmów jeszcze w kinie. Jeśli odrywam się od fantastyki to do Brigdet Jones, żeby się pośmiać (nie żeby mi brakowało tego w teraźniejszości, ale fajnie że dla odmiany z kogoś innego się mozna śmiać niż z siebie;) ) :D

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: