Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Kim jestes?
Author Message
Keira 
Szara przystań

Posted: Fri Nov 17, 2006 2:55 pm   Kim jesteś?

Temat brzmi bardzo typowo-forumowo i prozaicznie, ale nie chodzi mi o to, żeby pisać "Jestem Baśka, mam 15 lat, kocham LotR" :P

Stawiam sobie i wam pytanie w pewien sposób filozoficzne. Kim jestem/jesteś?

Określać możemy się wieloma słowami, odnoszącymi się do naszej płci, pochodzenia, koloru włosów, cech charakteru. Chciałabym, żebyście wybrali jedno takie określenie. Jak o sobie myślicie? Czy bardziej w kategorii: człowiek, mężczyzna/kobieta, Polak/Polka, nastolatek/dorosły czy moze optymista/pesymista, kosmopolita, nałogowiec internetowy, skejt, fan rocka, kinoman etc.

Kim jesteście wg siebie? ;)

Zacznę sama, żeby było łatwiej. Bo zresztą ten temat za mną chodził i chodził, więc chyba moje "ja" chce wyjść na wierzch :P

Na dzień dzisiejszy określiłabym siebie słowem "idealistka". Wierzę w prawdziwą miłość, przyjaźń, w dobro i piękno. Nie umiałabym się zadowolić "produktem duchowym" bardzo odbiegającym od mojego ideału. Jak się z kimś wiązać to tylko z miłości. I zawsze walczyć o wysokie standardy w życiu. Wierzyć, że bedzie lepiej.
To wszystko jest bardzo naiwne, w jakimś stopniu nastoletnio-marzycielskie, ale własnie w takie nastroje popadłam :P I mam swiadomosc odrealnienia wielu moich pragnien, niedzisiejszosci marzen. Moze jestem w mniejszosci, ale jestem jaka jestem i pod tym wzgledem chce isc na jak najmniejsze kompromisy :P

Moze za jakis czas bede siebie postrzegac inaczej... Wtedy sie odezwe :P

K. I. Gałczyński

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Nov 17, 2006 9:57 pm   

O kurde xD Temat ciekawy, będę musiał się nad tym głębiej zastanowić :)

Napisze tu pod koniec grudnia :P

:*

Platon

nagg 
Administrator

Posted: Sat Nov 18, 2006 12:24 am   

Jestem osobą która nie lubi takich postów:
Mati_00 wrote:
O kurde xD Temat ciekawy, będę musiał się nad tym głębiej zastanowić :)
Napisze tu pod koniec grudnia :P
:*

Jestem osobą która nie ma czasu na zajmowanie się swoim pierwszym dzieckiem internetowym, czym jestem zawstydzony. Jestem osobą inną niż prawie 4 lata temu, kiedy zakładałem to forum. Jestem racjonalny ale nie wykluczam intuicji i etyki. Jestem zawiedziony ogarniającą nas głupotą. Jestem konserwatywnym liberałem. Jestem nie wierzący w Boga, a szanujący kościół. Jestem graczem, hedonistą i fanem poranków przy kawie z mlekiem, dzienniku i paru ząbkach czekolady. Jestem w stałym zwiazku od ponad 4 lat. Jestem szczęśliwy.

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Nov 18, 2006 5:17 am   

A ja właśnie nie wiem czy jestem szczęśliwa.
Prawie codziennie idąc polną drogą na uczelnię stawiam sobie pytanie o własne szczęście i nie umiem udzielić jednoznacznej odpowiedzi.
Przez długi czas byłam permanentnie szczęśliwa. Nawet dół czy zły humor tego nie zmieniały. Teraz pod tym względem sinusoida. Nie mogę powiedzieć, zebył była nieszczęśliwa. Ale czasem wiszę gdzieś pomiędzy tymi pojęciami, bo brakuje mi tu puzzli, zeby układankę "Szczęście" skompletować :)

K. I. Gałczyński

Galad 
Moderator

Posted: Thu Nov 23, 2006 9:31 pm   

jestem?

ja chyba jestem szczęśliwy... nie, ja jestem szczęśliwy, chodź teraz, gdy to piszę wcale nie jestem, czuję się z tym okropnie. a co gorsze, co mnie jeszcze bardziej dołuje, to to, że wiem, że mi to dzisiaj wcale nie przejdzie, nie przejdzie mi, a przez moje głupie humory druga osoba też jest teraz smutna. a jednak jestem szczęśliwy. dziwne.
o mnie? człowiek nie lubiący obłudy, nieszczerości. z natury bardzo spokojny, zamknięty w sobie. zdecydowanie indywidualista! na tym świecie najbardziej, i najczęściej irytują mnie.. ludzie. często nie mogę znieść, że wszędzie oni są, to też jest takie dziwne. na pewno jestem też obserwatorem, wszystkich w okół mnie muszę ocenić, zmierzyć wzrokiem, muszę wiedzieć co się dzieje koło mnie. nie lubię żyć w niewiedzy.

cdn
in Mordor where the shadows are."

Keira 
Szara przystań

Posted: Thu Nov 23, 2006 10:38 pm   

Faceci ;) Czemu tak dużo mówicie? ;) Tak trudno wybrać jedno słowo na początek? :P

Słowo, które się właśnie do mnie przyplątuje to "niepewność". Bo ja już sama nie wiem, co czuję, co zrobię, jak zaplanuję, czego chcę, a czego nie... Bo może jestem tylko zauroczona, a może już coś więcej, a może wręcz przeciwnie.
Tak. Jestem chodzącym pytajnikiem.
Ale kobiety tak mają... ;)

K. I. Gałczyński

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Thu Nov 23, 2006 10:49 pm   

No to może i ja coś napiszę

Szczęście...hmm... Tak! Jestem Szczęśliwy i to bardzo. Dzięki Jednej Osobie. Może mam 17 lat, jestem młody i wszystko przede mną, ale tak naprawdę to staram sobie już poukładać ogólne plany na przyszłość. Taki już jestem - lubię planować i potem wykonywać ten plan, kroczek po kroczku. Nie jest to proste, aczkolwiek ułatwia mi nieco życie.

Jakim jestem człowiekiem? Niektórzy mówią, że "dobrym", inni, że umiem wysłuchać. Osobiście nie wypowiem się na swój temat, bo to nie byłoby obiektywne. Popełniłem kilka błędów w przeszłości, niektórych żałuje, niektórych mniej. Dzięki nim nauczyłem się jak postępować, i w sumie to nadal się tego uczę. Mam kilka zasad, które wyznaje, i prawdę mówiąc nie umiałbym ich teraz Wam wymienić...po prostu są.

Czasami potrafię przemilczeć gdy ktoś coś mi "zrobi", ale czasami potrafię wydzierać się bez powodu, za byle co. A potem wszyscy w około cierpią, bo padły nie chciane słowa...niestety taki już jestem. Jestem chyba szczery, tzn. wobec Jednej Osoby jestem w 100% Szczery, wobec innych - nie zawsze. Prawdę mówiąc jestem człowiekiem, który stara się dbać o własny interes, czasami kosztem innych. Mam dziwny światopogląd.

Jestem chyba dość dorosły i dojrzały, choć czasami zachowuję się jak dziecko. Dość wrażliwy i łatwo mnie czymś urazić, zranić. Kamila mi mówi, że jestem typowym romantykiem - możliwe.

to by było na tyle, jak coś to będę edytować ten post...

Platon

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri Nov 24, 2006 7:19 am   

Mati_00 wrote:
Taki już jestem - lubię planować i potem wykonywać ten plan, kroczek po kroczku. Nie jest to proste, aczkolwiek ułatwia mi nieco życie.

Mogłabym napisać: taka byłam. Ale życie przejechało się po moich planach. I żaden z tych wielu małych i wielkich zakładanych rok czy 2 lata temu się nie spełni. Przynajmniej nie w takiej formie :P
I sobie postanowiłam nie robić dalekosiężnych planów, które zależą nie tylko od moich decyzji i upodobań. Bo potem wszystko bardziej boli, choc mogloby nie bolec wcale ;)

K. I. Gałczyński

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Nov 24, 2006 8:28 pm   

nie no, rok czy dwa to aż TAK dokładnych planów nie mam, miesiąc - dwa - trzy = TAK

ale czasami i tak robię inaczej, no nikt nie jest ideałem, że mu wszystko wychodzi, tym bardziej ja :)

Platon

Beren 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Nov 24, 2006 10:49 pm   

Jestem człowiekiem, który nie pisze własnych biografii.
Nie oceniam się.
Nie wypowiadam się na własny temat.
Pozwalam, aby to inni mnie oceniali.

Antoine de Saint-Exupery

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Nov 25, 2006 10:24 am   

Się wymigałeś, Berenie ;)
Nie chodzi przecież o ocenianie się, tylko o to kim się czujemy. A to niekoniecznie musi nas upiększać ;)

K. I. Gałczyński

Lia 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Mon Nov 27, 2006 4:47 pm   

Ja jestem.... trudne to. Na pewno jestem w jakimś stopniu optymistką;];];] Uwielbiam pocieszać ludzi, a jeżeli mnie o pomoc w rozwiązaniu probleów pomaga, i przyznam że ta pomoc się udaje. Sama jednak nie wiem co jest dla mnie dobre, często nie umiem rozwiązać własnych problemów. Małe zwierzenie: podoba mi się jakiś chłopak i chcem z nim być, a jak mnie o to poprosi, to udaje, że go nie znam;( Wiem noże to troche dziecinne, ale ja w końcu jestem jeszcze dzieckie, niby dojrzewającym, ale dzieckiem;] :green: Już przestałam wierzyć w prawdziwą miłość z czyym czuje się baardzo źle. Wicie przejde się do psychiatry, i wtedy pogadamy;/

Keira 
Szara przystań

Posted: Mon Nov 27, 2006 5:22 pm   

Lia, czytaj co piszesz, bo niektóre zdania sa po prostu nielogiczne... :hmm:

Ostatnio dochodzę do wniosku, że jestem ambitnym leniem z koszmarnie wrażliwym sumieniem.
Kocham nic nie robić, ale z drugiej strony chcę dużo osiągnąć, sięgać jak najwyżej ;) A moje kochane sumienie mnie zmusz do pracy :lol: Np. teraz mogłabym siedzieć na slajdowisku, ale muszę przygotować na środę prezentację... Więc siedzę i teoretycznie przygotowuję :lol:

K. I. Gałczyński

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Mon Nov 27, 2006 6:27 pm   

znam to... ja właśnie od 27 minut biorę się za naukę na sprawdzian na PSiO...z jednej strony motywacja, bo nie chcę dostać gola, a z drugiej strony TAK MI SIĘ NIE CHCE!! ehhh, no ale nic... idę się wziąść do nauki

Platon

Lia 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Mon Nov 27, 2006 8:40 pm   

Ajajajaj nio takk........ nie koniecznie ładnie i poprawnie pisze oki postaram się poprawić;];];] Ale ja w końcu mała jestem niee??

Keira 
Szara przystań

Posted: Tue Nov 28, 2006 10:01 am   

Wiesz co, nie mozna wszystkiego usprawiedliwiac wiekiem. Trzeba od siebie wymagac :P

W tej chwili jestem wielką chmurą szczęścia! Skaczę, tańczę, krzyczę sama do siebie... :sun:

K. I. Gałczyński

Włóczykij 
Martwe Bagna

Posted: Tue Nov 28, 2006 6:58 pm   

Jestem typem samotnika, niezależny, buntownik "bez powodu", zabawny, szalony... nieco mroczny i niedostępny... może zamknięty w sobie? Młody, niedoświadczony... popełniający zbyt wiele błędów. Nieszczery, ironiczny... abnegat... i survivalowiec. Siatkarz i ostatni przeedstwiciel nurtu greckich Cyników... Filozof i historyk... Nieszczęśliwie zakochany i Z Fałszywymi Przyjaciółmi... O sobie ma opinię: życiowego przegranego (ale co może wiedzieć taki dzieciak jak on... hormony itd.) ale czuje że czas na jego nieco pogodniejsze oblicze wraz z pierwszą odwzajmnioną miłością...

Keira 
Szara przystań

Posted: Tue Nov 28, 2006 7:53 pm   

Ja bym dodała: jak na swój wiek przystało straszny mądrala :lol: :lol:

BTW, ten twój opis mi wiele przypomina... Moze nawet za wiele... Niektóre określenia czytałam już pisane inne ręką...

K. I. Gałczyński

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: