Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri May 18, 2007 8:05 pm
Tak, tak. Decyzja podjęta i w zasadzie przyklepana. Przed weekendem majowym na nas spadło, że mamy tydzień na wybranie specjalności, znalezienie opiekuna i w ogóle. Szaleństwo ogarnęło cały nasz instytut.
Po bólach i łzach wydrukowałam kartę programową dla społ-eko, a więc będę geografem od ludzi, miast i świnek Opiekunka też w porządku się znalazła. Jest więc nieźle.
Minus jest taki, choć tak by było na każdej specjalności, że na 3 roku też jest sporo zajęć, więc moje wizje studiów równoległych z religioznawstwa raczej wylądują w koszu.
Za to zaczynam się zastanawiać z czego wynika moje odwieczne pragnienie zostania nauczycielką. I czy na pewno tego chcę... ale w tym względzie na razie jestem niezmienna. Choć mi się marzy dobre liceum, a tego mi nikt nie obieca.
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
A ja ciągle nie mam sprecyzowanych planów(niestety,bo chciałabym być bardziej zdecydowana.)Na razie kończę gimnazjum i wybieram profil biologiczno-chemiczny (o zgrozo,to już liceum!)
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Bo czyż natura ludzka może odczuwać równocześnie tęsknotę i spokój?"
A ja tak sobie myślę... Może iść na iberystykę ? Zdam maturę po hiszpańsku, studia w Polsce a potem wyjadę do mojej ukochanej Hiszpanii? I chciałabym tam mieszkać nie tylko ze względu na zarobki. Moim marzeniem jest mieć dom albo mieszkanko w Barcelonie .
Chociaż z drugiej strony, żal ojczyznę opuszczać . Ja ten kraj kocham, ale kiedy patrzę na to, co się w nim wyprawia, to mi się odechciewa. Wszystkiego mi się odechciewa. Pozostaje nadzieja, że może przez te kilka lat coś zmieni się na lepsze.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Posted: Sat May 19, 2007 4:30 pm
Milva wrote:
Ja ten kraj kocham, ale kiedy patrzę na to, co się w nim wyprawia, to mi się odechciewa. Wszystkiego mi się odechciewa. Pozostaje nadzieja, że może przez te kilka lat coś zmieni się na lepsze.
Mam to samo, ale mnie za granicę nie ciągnie. Nie potrafiłabym, a przynajmniej tak mi się dzisiaj wydaje, żyć z dala od moich bliskich. Zawsze miałam dobry kontakt z moją rodziną, strasznie jestem z nimi wszystkimi zżyta i nie wyobrażam sobie kolejnego oddalenia się od nich w sensie geograficznym ;P
Mati, jakby dzieci były tylko biedne i zakompleksione... Czasami to one są demonami ;P
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Fri May 25, 2007 1:57 pm
Ja Tinuviel15 właśnie kończę gim i wybrałam profil biol-chem. Strawsznie chciałabym być lekarzem (tak jak moja mama- więc mniej wiecej wiem jak ten zawód wygląda)
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
Strawsznie chciałabym być lekarzem (tak jak moja mama- więc mniej wiecej wiem jak ten zawód wygląda)
Ja jeszcze planów co do zawodu nie mam zbyt konkretnych,ale lekarzem-mimo profilu raczej nie będę.
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Sun May 27, 2007 9:17 am
Ja chciałabym zostać w Plsce. A co do bycia lekarzem - jak napisałam wcześniej, mniej więcej wiem, na czym to polega, jak tylko mogę chodzę do szpitala, gdy moja mama ma dyżury. Ja nie widzę się w innym zawodzie
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
Sama się boje swojego niezdecydowania,bo gimnazjum się kończy a ja nie mam planów co do przyszłego zawodu.Nie wiem czy przesadzam,ale chyba już czas się zdecydować...
Posted: Mon May 28, 2007 10:18 pm
Tinuviel15 wrote:
Nie wiem czy przesadzam,ale chyba już czas się zdecydować...
myślę, że to dobry czas by w miarę ukierunkować to wszystko w miarę w jednym kierunku...ale na zawód jeszcze troszkę czasu masz...chyba, że chcesz iść do jakiegoś technikum czy licka profilowanego
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
A ja na razie nie wiem... już z kilkoma kierunkami studiów miałam do czynienia i chyba nie chcę do nich wracać. Bo i było aktorstwo, bibliotekoznawstwo, pedagogika resocjalizacyjna... może jeszcze o tym środkowym mogłabym pomyśleć. Na razie archeologia jakoś do mnie mówi, bo związane z pracą by było...
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum