Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 387 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Sat Jan 06, 2007 9:44 pm
ta tak jakbyś pisała do ktokolwiek widział ktokolwiek wie nikt nic nie wie... są tylko domysły
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Posted: Sat Jan 06, 2007 10:31 pm
No tak ale forum między innymi jest po to żeby przewidywać i wiele tematów jest poświęconych "gdybaniu". A co do tematu to wydaje mi się, że Tom sprawiał wrażenie beztroskiego, nie przejmował się wojnami, upadkiem dobrej czy złej strony. Krążył po swojej własnej odrębnej orbicie . Chadzał własnymi ścieżkami i nie mieszał się do spraw innych. Był raczej neutralny.
Pewnie wszyscy macie rację mnie tez wydawało się że był jednym z Majarów lub Valarów. Zasrtanawia mnie to skąd się wziął w Śródziemiu? Czy z jakąs misją?
Funkcja "szukaj" Waszym przyjacielem... Już tyle zostało na ten temat powiedziane...
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life
Z tego co pamietam Gandalf powiedzial kiedys "z tego co wiem Tom jest bardzo stary...niektorzy powiadaja ze najstarszy,podobno pojawil sie jeszcze przed entami..." Wniosek z tego taki ze jedynie elfowie mogli byc przed Tomem Bombadilem wiec to ich nalezy pytac o wyjasnienie...
_________________ "Mówie do siebie...To zwyczaj ludzi starych, którzy do rozmowy wybierają osobę najmądrzejsza ze zgromadzonych..."
Hmm.. Czy to takie ważne kim był Tom? Mnie się podobało w nim to, że był zawsze uśmiechnięty i radosny. I to była moja ulubiona postać w LOTR... Ja nie muszę wiedzieć kim on był...
_________________ Wielki Optymista
"Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego"
Ja napiszę cos w tym temacie,bo to ten temat jest tak naprawde stworzony dla Toma Bombadila
Więc:
Wg mnie Tom Bombadill to nikt inny jak wcielony Iluvatar...
Dlaczego???
ponieważ tom może rozkazywać upiorom kurhanów, starej wierzbie, nie działa na niego moc pierścienia i to wszystko wskazuje na to,że tom ma władzę nad tym wszystkim,a co za tym idzie jest Bogiem(przedstaawionym przez tolkiena jako przyjaciel,ktoś kto pomaga w potrzebie)
_________________ Nie powiem: nie płaczcie, bo nie wszystkie łzy są złe.
Śmierć to tylko kolejna ścieżka, którą wszyscy musimy podążyć.
Z popiołów strzelą znów ogniska i mrok zświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska, król Tułacz wróci na stolice.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum