Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Ja mimo wszystko mimo usilnych staran niemoge sie nauczyc potrzebuje nauczyciela
Ktos chetny Jak cos plz na maila ( jet_hard@epf.pl ) lub na gg (3395217 )
Z gory thx
Istnieje jakaś książka o elfickim? Bo z netu strasznie ciężko się uczyć...
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Wed Dec 21, 2005 1:52 pm
Wuujeeeeeek... zlituuuuj się. Czytaj, co piszą twoi poprzednicy. Nimloth zaaaapyyyytaaaałaaa, czy jest ksiazka, a nie stwierdziła, ze ją zna...
Nie czytasz dokładnie, a potem piszesz nieortograficzne bzdury...
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
No tak, a wracając do pytania Nimloth - gdyby istniała książka byłoby naprawdę fajnie. Albo chociaż nauczyciel Niestety nie ma ani jednego, ani drugiego. Aczkolwiek słyszałam, że gdzieś w Anglii, bodajże w Bermingham dzieci uczą się sindarinu w szkołach ! U nas to rzecz niemożliwa chyba, że fanom udałoby się coś zdziałać... W każdym razie jeśli sindarin kiedykolwiek się tam pojawi, to pewnie nie będzie mnie już na świecie...
Jest tylko kilka słowników w postaci książkowej ( elektronicznej, szkoda, że nie papierowej ).
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
ha! nauczyłam cię paru podstawowych zwrotów ale rzeczywiście ktoś kto zna ten język choć troche byłby dla mnie wielką pomocą ...
Jak coś to podają nr gg 7453880 w 90% przypadków jestem niewidoczna
Pozdrwiam
[ Dodano: Sob Sty 07, 2006 11:43 am ]
jak trzeba krzyknąć O Elebereth ? Jakośgłośno kilka razy czy jak? bo dzisiaj idę z psem do lasu bo moja psina ma dziś urodzinki skończyła 7 lat i obie uwielbiamy chodzić do lasu więc dziś idziemy a przy okazji chce spróbować z tym hasłem :p
Pozdrawiam
jak trzeba krzyknąć O Elebereth ? Jakośgłośno kilka razy czy jak
Mam rade:nie krzycz za głośno bo wiewiórki pouciekają
w ogóle najlepiej krzycz: WIEWIÓRKI RZĄDZĄ ŚWIATEM!!! (nie wiem jak to będzie po elficku ale warto sprobować )
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
witam , ja dzisaj zacząłem sie uczyć quenyi, mam zamiar sie codziennie po troche go uczyć:) zawsze fascynowała mnie mowa elfów we WP ale jakoś nie zdawałem sobie sprawy ze takowy język istnieje:) a tu prosze od dziś ucze sie Wysokiem Mowy:P pozdrawiam
Ha. Też tak mówiłam, też to powtarzałam. Codziennie będę ćwiczyć, codziennie będę się uczyć, codziennie będę czytać, codziennie to, codziennie tamto. Cóż. I nie wyszło . Trzeba mieć sporo samozaparcia, silnej woli i ogromnych chęci. A najlepiej to znaleźć nauczyciela. Ciężko jest uczyć się samemu, zwłaszcza języka nie funkcjonującego w zwykłym świecie i niezbyt uniwersalnego . Ja chyba podziękuję. Poczekam, aż powstaną kursy języka quenejskiego , wtedy się zapiszę. Tak, czy inaczej - powodzenia.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum