Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Thu Jan 15, 2004 10:26 pm Jednozdaniowe posty.
Już kilka krotnie pojawiało sie na forum aby nie pisać jednozdaniowych postów. Jak zauwazyl v3rt mozna edytowac posta w koncu po cos jest ta opcja :wink: Ale prosilbym tez o nie pisanie ciagle do kogos aby nie pisal jedno zdaniowych postow tbo to tez zasieca forum. Tak wiec teraz ci co maja w manierze pisac krotkie posty albo niech pisza raz a dobrze albo potem edytuja poprzedniego posta. A ci co widza ze ktos sie tego nie stosuje nie pisza do mnie a ja juz cos z tym zrobie.
Goraco popieram! Jako rzadko odwiedzajacy to forum admin, przypominam, ze rozdrabniania nie lubimy - krotkie posty nic nie wnoszace do dyskusji bedakasowane przez moderatorow.
nagg
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Ludzie :!: :!:
Od dzisiaj kasuje wszystkie posty ktore nic nie wnosza do dyskusji :!: :!: Pierwsza ofiara bedzie post Eldereth w temacie "Uwaga! Admin nie ma kompa". A i posty bede kasowal nawet bez ostrzezenia.
Nie bede oczywiscie kasowal postow o temacie ani krotkich (chyba ze to bedzie wybitnie krotki post).
Druga sprawa jest to ze jak chcecie zalozyc temat to najpierw popatrzcie czy juz taiego nie ma. O tlumaczeniu WP sa juz chba 3 tematy :!: :!:
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Fri Jan 16, 2004 1:16 pm
Muszę przyznać, że niezbyt się przyłożyłem do "wypowiedzi" w temacie:
"Uwaga! Admin nie ma kompa". Nie wiedziałe, że tak będą odbierane krótkie wypowiedzi. Nie jestem tu nawet tygodnia, a podczas czytania postów też zauważyłem parę krótkich, nawet bardzo krótkich typu :
"ok....:)", więc pomyślałem że krótkie wypowiedzi są całkiem na miejscu.
Widocznie byłem w błędzie i dziękuję, że w porę mnie uświadomiliście.
Przecierz jak będe poprawiał nieustannie swój post dopisując coś, to nikt na niego nie będzie zwracał uwagi.
Powinno być tak, że poprawiona wypowiedź trafia z poprzedniego miejsca na ostatnie napisane, na samym końcu, pod którym inni się dopisują.
Pozdrawiam i przepraszam.
_________________ "All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
And I come back to you now at the turn of the tide.
Last edited by Eldereth on Fri Jan 16, 2004 1:34 pm; edited 2 times in total
A może by tak pokasować trochę tematów,które jak widzę figurują na liście praktycznie bez odzewu--tematy już dawno nieaktualne,które są nieraz odświeżane po miesiącu(a i tak są już dawno nieaktualne)
Na warhammerowej gildii usuwanie takich tematów to codzienność.
Może wartałoby to i tutaj zastosować by forum stało się przejrzyste.
......no dobra robie edita:wchodzę na temat poniżej i co widzę....to samo
Temat Gil-Galada z 15 stycznia godz 10:26 a pod nim temat Elfki 15 styczeń godz 7:30--oba jak na moje oko o tym samym.Jeden z tych tematów myślę niepotrzebny,ale to tylko moje skromne zdanie.
Pozdrawiam----->
_________________ Potem F?Ťanor złożył straszliwą przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ślubowania,a ich
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.
Kasowanie starych tematow ma jeden minus, choc faktycznie sztucznie dynamizuje forum, mianowicie pozbawia starszych informacji ktore mozna samemu znalesc. A nie pytac sie. Poprostu wchodzi sie, szuka sie czegos, i juz. Albo czysto rozrywkowo czyta sie jakies stare dyskusje co ma tez funkcje opiniotworcza.
Co do twojej uwagi - racja. Zostawiam to pod rozwage moderatorow, niech miedzy soba zadecyduja, ktory watek ma zostac skasowany, czy moze kazdy z osobna cos wnosi do dyskusji.
Jak na mój skromny gust znalazłoby się z kilka tematów o wartości odkrywczej równej "0" np natknąłem się na jakiś o sprzedaży--autor pisze ,że już się pozbył ksiązki a wątek jest dalej.Nie chodzi mi o kasowanie dawnych, rozbudowanych i ważnych tematów ale o kasację
tych bezsensownych.Moderatorzy są jak zdążyłem zauważyć na forum często(na szczęście) więc takie sprawy nie powinny unikać ich uwagi.
Po przejrzystym forum łatwiej się poruszać--that's all
Pozdrawiam----->
_________________ Potem F?Ťanor złożył straszliwą przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ślubowania,a ich
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.
Wierzcie mi, sama mam forum i wiem jak to jest, gdy ktoś je zasmieca i pisze posty bardzo krótkie nic nie wnoszące do dyskusji i bez sensu! Mam zamiar zrobić drugą stronę (mam jedną o papugach) o Władcy Pierścieni i przy okazji forum! Narazie musze poszukac sponsora!
Posted: Tue Jan 17, 2006 12:02 pm
Co do tych "jednolinijkowców", to nie chodzi o długość, tylko jakość. Czasami trudno jakąś wypowiedź rozciągnąć na parę linijek. Jeżeli jakiś post jest krótki, ale nie bezsensowny to może być. Przecież można napisać też dłuuugiego i zupełnie bezsensownego posta. Chociaż zazwyczaj jednolinijkowce są bez sensu, ale nie zawsze tak jest. Oczywiście inna sprawa jest też z osobami, które piszą wyłącznie jednolinijkowe posty- to jest forum publiczne i wypowiedzi powinny się reprezentować raczej ładnie. Ale od czasu do czasu nie zaszkodzi- jednolinijkowiec nie zabije.
_________________ "Świat dzieli się na tych, którzy czytali Hobbita i Władcę Pierścieni, i tych, którzy dopiero ją przeczytają." SUNDAY TIMES
Posted: Thu Jan 19, 2006 6:44 pm
Czemu moj post o tresci "no wlasnie..." zostal usuniety? to byl przyklad jak nie nalezy robic... :p ... hehe...a tak na serio to przyznam sie ze lubie pisac krotknie posty, w ktorych tylko ja rozumiem o co chodzi
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum